Magnussen: Puno je lakše slijediti bolide s ovim novim krilima!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Kevin Magnussen kaže da su njegovi dojmovi o novom dizajnu krila na bolidima pozitivni, te misli da je puno lakše slijediti druge bolide.

Podsjetimo, novi tehnički pravilnik za 2019. godinu je proširio prednja krila na dva metra, ali je također natjerao ekipe da naprave jednostavniji dizajn kako bi generirali što manje turbulencija za bolide iza sebe. Ove sezone su veća i stražnja krila, kao i DRS otvor.

Haasov vozač kaže da je danas slijedio drugi bolid, te da je njegov Haas bio puno “konzistentniji i stabilniji” dok je bio u slipstreamu.

“Puno ljudi su govorili da ove promjene neće imati nikakvog efekta, čak i prije nego smo izišli na stazu, dok smo još radili u zračnom tunelu.”

– Kevin Magnussen

“Međutim, slijedeći bolid danas – osjetio sam veliku razliku. Osjećaj je bio potpuno drukčiji. Zapravo sam ga mogao slijediti.”

Magnussen je priznao da su njegovi krugovi tada bili značajno brži od krugova drugog bolida:

“Bio sam puno brži i čim sam ga uhvatio – prošao sam ga. Mora da sam bio oko dvije sekunde brži, što bi bilo dovoljno za pretjecanje i prošle godine.”

“Ali, osjećaj je bio drukčiji, puno bolji.”

“Veselim se vidjeti je li isto i na drugom stazama. Puno je različitih faktora koje ste možda previdjeli pa možete doći na drugu stazu i imati drukčije iskustvo, ali prvi znakovi su dobri, rekao bih.”


Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Količina goriva, mod motora, komponente guma… let’s not jump into conclusion.



    2
    1

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Pa čovjek fino reče da je bio brži, i da bi ga i lani prestigao sa toliko prednosti u brzini. Ali da je drugačiji osjećaj za vožnju. Odnosno da prljavi zrak manje smeta nego lani. Bolid je stabilniji, i td…



      6
      6

      0
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Vidjet ćemo u Australiji, ne treba dalje, ako se tu mognu pratit ikako i ako padne koje preticanje, extra. A koliki je DRS, i sa prošlogodišnjim krilima bi se preticalo puno lakše.



      1
      0

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.