Vettel želi da Ferrari zadrži Kimija

Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 8 komentara

Raikkonen, Vettel

Sebastian Vettel je u Ferrari stigao ove sezone, kao dio velikog projekta obnove Ferrarija. Momčad je odradila sjajan posao preko zime, a izgleda da su u Maranellu vrijedno radili na razvijanju pogonske jedinice koja vremenom postaje sve konkurentnija Mercedesovoj. Već na drugoj utrci u crvenom kombinezonu Sebastian je pobijedio, u Maleziji, i time potvrdio da se Ferrari vraća pobjedničkoj etici. Ali, dosta pogrešaka i loših odluka na prethodnih nekoliko utrka kao da je narušilo onu pozitivnu atmosferu u talijanskoj momčadi. U centru javnosti se našao Kimi Raikkonen, oko čijeg se odlaska iz Maranella vode brojne špekulacije zadnjih tjedana. Čini se kao da u Ferrariju nisu zadovoljni Kimijevim vožnjama, a posebno nakon Austrije u kojoj je prvo ispao iz prvog dijela kvalifikacija, a zatim nakon samo dva zavoja u utrci imao čudan sudar s Fernandom Alonsom.

Na ovu temu se oglasio i njegov momčadski kolega, Vettel, koji ne želi da Raikkonen napusti tim i kaže da nema razloga da se stvari mijenjaju.

“Prilično sam sretan s Kimijem u momčadi. Kao što sam naglasio već nekoliko puta, između nas vlada jedno veliko poštovanje. S njim je sve jasno, nema nikakvih poteškoća u radu ili neprofesionalnosti, on je jako dobar vozač i radnik. Proteklih nekoliko utrka nisu bile baš najbolje za njega, ali normalno je da u Formuli 1 odmah budete kritizirani. Tako je bilo i sa mnom, imao sam četiri nevjerojatne godine, a zatim jednu u kojoj sve svašta dogodilo, bolid se kvario i ja sam napravio mnogo grešaka, pa su me odmah zasuli kritikama, a sada se stvari ponovo mijenjaju. Zato to nije toliko bitne ako znate gdje ste i što ste sposobni uraditi. Ja mislim da to Kimi zna jako dobro.”


Odgovor

8 komentara

  1. Marros Prikaži

    Lijepo rečeno sa strane Vettela. No imam osječaj da njemu u stvari odgovara da je Kimi u položaju u kakvom jeste. I isto tako imam osječaj da mu je odgovaralo u kakvom položaju je bio Mark Webber od 2011.-2013. godine. A isto tako imam osječaj da mu nije odgovaralo u kakvom položaju su bili Mark Webber i Daniel Ricciardo 2010. i 2014. godine.


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Mislim da imaš krivi osjećaj. Naravno da mu se nije sviđalo bodovno stanje za 2014., ali što je toliko mogao napraviti? I nikad se nije ponašao kao Webber: “Joj mene svi iskorištavaju, a tako sam dobar.”
      nevinašce Webber, a odrao ga Vettel ko musa jarca.


      0
      0

      0
      • Marros Prikaži

        Da, možda imam. Ali kada se malo prisjetim Malezije 2013. “Code 21″, pa onda onog izraza na licu poslije Webberovog predavanja prije postolja. Pa ako se prisjetim 2010. kada su obojica bili do zadnjega u igri za naslov prvaka. Pa kada se prisjetim prošlogodišnje VN Velike Britanije i dvoboja sa Alonsom te Vettelovog javljanja preko radio-veze” Da li ste vidjeli što je učinio”. U svijetu Sebastian Vettel ima nadimak “Cry Baby”. Da li ga ima zasluženo ili ne, nije na meni da procjenim. A što se tiče prošlogodišnje sezone: Da Ricciardo je pobijedio 3 puta, možemo čak i reči stjecajem okolnosti, Vettel kao četvorostruki svjetski prvak niti jedan put. No Ricciardo ga je prao i u kvalifikacijama. E tu se čovjek več može malo zapitati. Pa recimo da mu Red Bullov bolid iz 2014 zbilja nije odgovarao. Možda mu je i Red Bull dosadio. Možda je i činjenica da je postao otac ponešto utjecala. No Sebastian Vettel je prošle godine imao tek 27 godina, kao vozač vrhunske klase ipak si je dozvolio preveliki pad u formi. Jer postojali su vozači koji nisu razmišljali da li im bolid odgovara ili ne, da li im momčad dolazi preko glave ili ne, i da li im djeca doma mirno spavaju ili ne, nego su ostali i borili se do kraja. Napomenuo bi recimo na primjer Gillesa Villeneuvea ili Maria Andrettia. A ne sječam se da je ikada neki aktualni prvak toliko podbacio na jedanput i to još u relativno mladim danima. Moža Jody Scheckter 1980. u katastrofalnom Ferrari-u. Nemam ništa protiv Sebastiana Vettela, dobar momak, no moramo si ipak priznati da su vozači F1 u biti vrlo egoistična bića koji u stvari priželjkuju da njihov momčadski kolega nema toliko sposobnosti, sreće i uspjeha kao oni sami. No u javnosti naravno to nikada neće reči.


        0
        0

        0
      • Bmw
        Marko Rakić Donator Prikaži

        Ubacit ću se malo u raspravu. Omjer Ricci vs Vettel u kvalama prošle godine je 9-7 za Australca, pa sad ne znam kako se to može nazvati pranje, posebno kad uzmemo u obzir da Vettel zbog mnogo problema na autu nije vozio neke slobodne treninge. To se Ricciardu dogodilo samo za Vn Italije.
        Taj nadimak “imaju” i Alonso i Hamilton i Rosberg i tko god se bori za naslov, a publici nije omiljen. To je činjenica.
        Bolje je pitanje zašto se Alonso tužio na Magnussenovu vožnju u Belgiji iste godine, kada se on na praktički isti način branio od Vettela u Velikoj Britaniji, samo što je Seb dovoljno pametno postupao.

        Vettel u 2014. uopće nije bio tako loš, već niz pehova i gomila zlobnih ljudi koji su mu željeli loše su stvorili takakv dojam. Ricci je ukupno gledano bio bolji, ali zanima me kakav bi on bio da se našao u Vettelovom kvarljivom bolidu.


        0
        0

        0
  2. kimi s car Prikaži

    Pozdravljam sve posjetitelje ovoga portala :-) Ujedno ovo je moj prvi komentar tu :-)


    0
    0

    0
  3. Marros Prikaži

    Poštovani gospodine administratoru. Kada netko osvoji četiri naslova svjetskog prvaka zaredom i kada u “njegovu” momčad dođe čovjek koji još nikada do tada nije vozio vrhunski bolid, koji je do tada osvojio svega 30 bodova u karijeri i praktički ipak u svim pogledima bude ispred prvaka onda to možda zbilja ne možemo govoriti pranje. Ali možemo se malo zapitati, da li je Sebastian Vettel zbilja toliko vrhunski. Ja osobno ne mrzim Sebastiana Vettela, čak niti nemam nekog izrazitog favorita. Pokušavam sport koji pratim više od 30 godina objektivno gledati i analizirati. I zato sam napisao što sam napisao. Čovjek je osvojio pobjedu u Torro Rossu i ostvario rezultate koje u toj momčadi nitko nikada više ni približno nije ponovio. Čovjek je osvojio četiri uzastopna naslova svjetskog prvaka, seriju 9 uzastopnih pobjeda i da ne nabrajam dalje. Ali ostaje činjenica da je u 2014 ipak bio slabiji od Ricciarda i to ne mislim samo ja nego i neki stručnjaci koji su Formulu 1 i “kušali”. Danas se o njemu govori kao da će riješiti Ferrari. Ok, nadam se da hoće. Ako ništa več zbog toga što je to ipak najstarija momčad u F1. No došao je u momčad koja je u približno takvom stanju u kakvom je bila i recimo ako se dotaknemo samo bližnje prošlosti 2010. kada je tamo došao Fernando Alonso. I možemo zaključiti da su rezultati poprilično slični Alonsovim. Dakle… Rekao bih ovako vozač je dobar toliko koliko je dobar bolid koji vozi a možemo se onda zapitati koliko je možda dobar netko tko vozi bolid koji je recimo 2-3 sekunde sporiji na krug od najboljih recimo da je vozač i “rookie” pa onda gledajuči realno može biti potpuno ravnopravan nekom šampionu. I upravo to se je 2014. desilo Sebastianu Vettelu sa Danielom Ricciardom, i to se je na primjer desilo 1973. Emersonu Fittipaldiju sa Ronniem Petersonom. Zanimljivo je da su obojica onda odmah otišla u druge momčadi. Meni se postavlja samo još jedno pitanje da li bi Vettel ostao u Red Bullu da je recimo bio bolji od Ricciarda, i zašto nije otišao več tada kada je osvajao pobjede i naslove. I zašto nije ostao u Red Bullu i ove godine. A na kraju sam mišljenja da su ipak vozači F1 vrhunska “roba” i da zaslužuju respekt.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.