Toro Rosso: Albon je nadmašio naša očekivanja

Izdvojeno

Viktor Šprajc

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

Zamjenik tehničkog direktora sestrinske momčadi Red Bull Racinga Jody Egginton ističe kako je debitant Alex Albon nadmašio sva očekivanja i ispunio sve svoje obveze tijekom prošlotjednog testa u Barceloni.

Albon, koji je u lanjskoj sezoni Formule 2 zauzeo treću poziciju (ali i sudjelovao u borbi za naslov do samoga kraja), nije imao prilike sjesti u F1 bolid sve do filmskog dana kojeg je Toro Rosso odradio u Misanu tjedan prije testiranja.

U prvom krugu svog prvog izlaska na stazu u utorak, Alex se izvrtio na stazi, no kaže da ga je “ohrabrila” činjenica da se isto dogodilo i Kimiju Raikkonenu njegovog prvog dana u bolidu Alfe. No, nakon izlijetanja, Albon je odradio dan sa 132 odvožena kruga i osvojenim četvrtim mjestom.

Najbrže vrijeme Toro Rossovog debitanta, 1:17.637, postavljeno u četvrtak, tek je 0.244s sporije od ukupno najbržeg vremena Renaultova Nice Hulkenberga.

Na pitanje Autosporta da opiše Albonov prvi tjedan u bolidu, Egginton podvlači:

“Do ovog tjedna, ako izuzmemo filmski dan, uopće nije imao kontakt s F1 bolidom. Ipak, odradio je popriličan broj krugova na simulatoru. Odradili smo dug i složen program na simulatoru s njim te je proveo mnogo vremena s momčadi. Tijekom filmskog dana odradio je vrlo dobar posao što se tiče privikavanja na bolid, a na samom testu je bio izvanredan.

Izlijetanje u instalacijskom krugu je bilo više mehaničke prirode, nije direktno njegova krivica. Kada smo nakon toga krenuli s programom, sve je išlo po planu. Označio je svaku kućicu, da tako kažem, i neki long runovi, pogotovo na C2 komponenti, pokazali su se posebno impresivnima.”

– Jody Egginton

Egginton je svjestan da će u nekim trenucima krivulja Albonova rasta biti prilično strma, no inzistira na tome da je prvi dojam nadmašio očekivanja svih u momčadi.

“Stvarno smo izuzetno zadovoljni s njim. Ima fantastičan pristup, mene je oduševio, a znam da su i inženjeri vrlo zadovoljni. To je jedna od boljih stvari u Toro Rossu, rad sa mladim vozačima i pogled iz prvog reda na njihov rast i razvoj u buduće top vozače i pobjednike utrka. Siguran sam da i Alexa čeka ista sudbina.”

– Jody Egginton

Odgovor

1 komentar

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.