Bottas: Mercedes treba nadogradnje koje će riješiti probleme s upravljivošću bolida

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Valtteri Bottas tvrdi da njegova momčad treba donijeti nadogradnje koje bi pomogle oko upravljanja novim bolidom. Dok je Ferrari uživao u najbolja četiri testna dana u nedavnoj povijesti, Mercedes je skrivao brzinu i promatračima nije izgledao uvjerljivo kao prošle godine.

Bottas je to i potvrdio na sponzorskom događaju u Italiji jučer:

“Imamo posla, ali je dobar osjećaj jer mislimo da bolid ima potencijala. Malo smo se mučili pronaći dobar balans u svim zavojima. U nekim zavojima smo bili dobri, u nekima smo imali probleme s balansom, a u nekim zavojima smo imali ogromne probleme s balansom.”

“Pred kraj testiranja smo bili u puno boljem stanju, ali neki problemi će se moći riješiti samo kroz nadogradnje. Nadamo se da će doći uskoro.”

– Valtteri Bottas

Svjetski prvak Lewis Hamilton kaže da ne brine previše o tome što druge ekipe rade, ali ne sumnja da je ispred Mercedesa veliki izazov:

“Trenutno zaostajemo i nismo opušteni oko pristupa prvoj utrci, ali nikad ne radimo potpuno opušteno. Još imamo puno posla. Ovo će biti najteža godina dosad, ali osjećam da je imam dobru ekipu da se zajedno popnemo do vrha. Bit će ovo najveći izazov dosad, ali mislim da su iza mene pravi vojnici.”

– Lewis Hamilton

Mercedesov šef Toto Wolff ne sumnja da je Ferrari bio ispred njih, a vjeruje da Talijanska ekipa ima još dosta aseva u rukavu:

“Mislim da je Barcelona pokazala da je Ferrari na vrhu. Bolid izgleda brzo i radio je dobra vremena. Mislim da su u četvrtak mogli napraviti krug koji je barem još sekundu i pol brži da su htjeli. To je zasad najbrži bolid na testiranjima. Zatim je iza njih gužva, što je prilično uzbudljivo.”

“Sad moramo čekati da vidimo što će se dogoditi na drugom testu u Barceloni. Osjećam da će svi donijeti nove stvari, a onda opet i u Melbourneu. Vjerojatno ćete tek onda moći procijeniti kakav je poredak, ništa prije toga.”

– Toto Wolff

Odgovor

8 komentara

  1. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Sve je to uticaj Brexita! Još kad im novi dijelovi budu zastajali gore na Francuskoj granici, biti će to veliki udarac za ekipe iz Velike Britanije…



    3
    -1

    4
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      A gle, malo se sprdamo s tim ali kod mene na poslu vec ima utjecaja na neke narucene materijale iz VB jer jos nije sve definirano, norme, certifikati, factory testovi i hrpa toga..



      4
      4

      0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Ma ja se sprdam jer je ovo sandbagganje, a da Brexit utiče na firme u VB, u to ne ulazim, mada sam naletio jednom na tweet na kojem kažu da je Sony prebacio evropsko sjedište iz VB u EU/Holandiju, neko vezan za F1 je o tome tweetao, moguće Buxton, on svašta piše :D
        Sad da će na F1 ekipe uticati toliko, možda na Racing Point, Williams i ove ekipe sa manje resursa, aaa da to dotiče Mercedes ili McLaren, u to ne vjerujem nimalo :chill:



        3
        3

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ma seru. Utrke se održavaju u carinskim pripizdinama i birokratskim rajevima poput Azerbejdžana, Rusije, Kine,…. pa sve klapa kako treba



        1
        -1

        2
      • Adrian Newey
        zgrobnika Donator Prikaži

        Brexit je pravi shit show, ja sam osobno dosta radio s UK i već godinu dana se prebacujem na Irsku i Njemačku. Prodao sam dosta specifičnog hardwarea u UK, ali mi je ostao problem garancija i logistike, jedva čekam da prođu garantni rokovi.



        1
        1

        0
  2. Niki Lauda
    Vordas Pretplatnik Prikaži

    E jbg sami su htjeli izaći



    4
    4

    0
  3. Haas
    V-T-L Prikaži

    E moj Bottas , ja sam naivno mislio da ti upravljaš bolidom



    1
    -1

    2
  4. Fia
    Trapgio Prikaži

    Baš bi volio da se Wolffove riječi i ostvare i da Ferrari bude najbrži bolid, ove godine.
    Mislim ako je već tako, da Ferrari mora napraviti osjetnu prednost do EUropski utrka,.



    5
    4

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.