Hamilton: Za šesti naslov ćemo se boriti kao da nam je prvi

Izdvojeno

Lewis Hamilton kaže kako mu mogućnost da postane tek drugi vozač Formule 1 u povijesti koji je osvojio šest svjetskih naslova neće smetati u njegovom pohodu na novi naslov ove godine.

Dok Britanac po šesti put može osvojiti vozačko prvenstvo, Mercedes bi već šestu godinu zaredom mogao uzeti oba naslova.

Međutim, aktualni prvak tvrdi da mogućnost pisanja povijesti nije nešto o čemu trenutno razmišlja i što bi mu stvaralo dodatan pritisak.

“Uvijek smo željni činiti nešto novo te pomicati granice i ostvarivati stvari koje nisu nikome uspjele,” rekao je Hamilton na Catalunyi ovog tjedna.

“Ali u potpunosti smo svjesni posla i truda koji nas čekaju ako želimo ostvariti nešto takvo.”

“I nipošto ne mislimo da ćemo lako i opušteno do naslova. Ni ja trenutno ne razmišljam o tome. Ovo je nova sezona, nova godina i novo poglavlje i mi joj pristupamo kao da nam je prva. U novu sezonu krećemo kao da se borimo za prvi naslov, takav je i moj pristup.”

-Lewis Hamilton

Hamilton je tijekom posljednjih pet sezona ostao bez naslova samo 2016., kada ga je pobijedio momčadski kolega Nico Rosberg. Mercedes je u hibridnoj eri još uvijek neporažen te lovi rekordni šesti naslov zaredom, što je uspjelo samo Ferrariju od 1999. do 2004.


Odgovor

44 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    U ovo ne sumnjam, Hamilton je nakon petog naslova tek, čini mi se, dobio pravu motivaciju i želju da stigne i prestigne Schumachera u svim važnijim rekordima, pa i u broju titula, a temelji za to su mu više već dobri. Mercedes s druge strane ima šansu da postane prva momčad u povijesti koja je osvojila šest konstruktorskih naslova zaredom i dat će sve od sebe, kao što prethodnih godina davali, i više ako trebadne, da to ostvare. Zbog čega će ih biti ekstremno teško zaustaviti u tome, ali kao i početkom svake sezone ostaje nada da je ovo godina crvenih i da će konačno imati pravi odgovor na Mercedesove težnje i okititi se titulama :D



    8
    8

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      drugi dio tvoga nicka ima 6 kontruktorskih titula zaredom. ;)



      17
      15

      2
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      Lijep sažetak!



      1
      0

      1
    • Ross Brawn
      Tuzlaensis Prikaži

      Bilo bi lijepo samo da se FIA ne pokaže kao odlučujući faktor u postavljanju tog rekorda ?



      11
      0

      11
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Zbog ovakvih izjava svi navijači Ferrarija budu etiketirani kao teoretičari zavjera, loši gubitnici itd…
        Za koji je Mercedesov naslov do sada zasluge odnila FIA s obzirom da se nadaš da se to neće ponoviti?



        9
        2

        7
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pa zadnje dvije godine kazbjavanje nekih i nekaznjavanje nekih je bilo u najmanju ruku smjesno toliko da je ocigledno. Te netreba biti nekakav teoreticar zavjera da se vidi da su Lewis i Max bili debelo zasticeni od sudaca tokom utrka .Za takve slicne stvari su drugi dobivali kazne tako da takav kriterij tokom cijele godine moze uvelike pomoci odnosno odmoci nekom vozacu u borbi za naslov.



        9
        5

        4
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Jeste, FIA je poklonila Mercedesu ovih 5 naslova i Lewisu 4, sve je to unaprijed dogovoreno, kao i one 4 titule Seba, pa nije mu se džaba jedan Schumacher sklanjao u Brazilu, sve je to namješteno, mi fanovi smo budaletine :chill:



        4
        -2

        6
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        probaj citati s razumjevanjem, lako je i nije tesko. Mozda tada shvatis napisano. Btw i poklonu za Merc bi se dalo pricat. A to su ovi motori i to je izjava Bernia a ne necija teorija zavjere. O sudenju je nepotrebno pricat sto je dovoljno za dobiti dojam da nekoga krovna organizacija favorizira. Osvojili su oni naslove posteno no tokeni uz onakvu dominacijuz sananje o motorima godinama ranije uz nekaznjavanja za ocigledne stvari su nesto sto druge momcadi trenutno nemaju.



        4
        4

        0
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      vettel..je točno,samo koliko je osvojio Ferrari do sada ne može ni jedna ekipa dostići nikada. Mercedes mora prije dostići Wiliams i Mclaren po osvojenim titulama a Ferrari mu je još jako daleko.


      0
      -4

      4
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Zašto ne bi mogla nikad?! Jedino ako predpostavljaš da Formula 1 neće postojati u relatibno bliskoj budućnosti (cca. 15-20 godina). Mercedes ima tedenciju da u jednom desetljeću osvoji trećinu Ferrarijevih naslova i da sustigne i prestigne legendarne momačadi ovog sporta. Dok Ferrari i u tom desetljeću nije osvojio ni jednu i ako se tako nastavi, ne mora proći dugo da Mercedes, dosta teže i Red Bull imadnu 2/3 Ferrarijevih naslova, a tad će se Ferrarijev rekord činiti itekako dostižan. Slično kao što su Schumaherovi rekordi do prije 2-3 godine se činili “nikad” dostižni, a od druge polovice prošle sezone se eto čine itekako ugroženim.



        4
        3

        1
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        Nikada,i nikada neće postojati jača ekipa od Ferrarija jer formula 1 = Ferarri iako biš na svu silu htio ugurati Mercedesa ali to tako ne ide,drugo pa to sam pročitao u jednom članku kojeg je očito napisao neki novinar koji zna malo više od mene i tebe……i za kraj jedina ekipa koja je prisutna svake godine od početka postojanja formule 1 je Ferrari,i treće Mercedes da ponovim prvo po rezultatima mora dostići Wiliams i Mclaren koji su jače ekipe od Mercedesa,Mercedes je kao samostalna ekipa tu 5-6 godina ako se ne varam.Povijest i neke stvari se ne mogu promijeniti.



        3
        -1

        4
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Da se povijest ne može promjeniti, to je valjda svima jasno. Trag koji je Ferrari ostavio i dalje ostavlja u Formuli 1 teško da će itko nasmašiti, ali povijesni rezultati nisu garancija da će Ferrari biti najtrofejniji konstruktor i za 30 godina, ako u međuvremenu ne budu osvajali naslove i naravno ako Formula 1 tad bude postojala.
        Mercedes i Red Bull su se pokazali mnogo puta u zadnjih 10-tak godina kao bolje i kompletnije ekipe i Ferrari ima težak zadatak, možda nikad teži otkad je u Formuli 1 da te dvije ekipe pobjedi, a pogotovo je, ekstremno teško rekao bih, da ih konstantno pobjeđuju više od par sezona.



        1
        1

        0
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        vettel..reci ti meni koliko je naslova osvojio Schumaher sa Ferrarijem?Težak posao je imao i Mercedes i RB da bude bolji od Ferrarija,no zapamti da je svima cilj pobijediti Ferrari a Ferrari je uvijek tu malo bolji malo gori ali uvijek tu….vidi gdje su Wiliams i Mclaren koji su jače ekipe od Mercedesa,no tko ugrožava sad Mercedesa? Pa Ferrari i kad on zagrize onda je panika.



        2
        -1

        3
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        evo nekih primjera.Podiji Ferrari 719 Mercedes 179,najbrži krugovi Ferrari 240 Mercedes 66 itd,samo zbog toga da je Ferrari konstantno prisutan od početka održavanja formule 1 je nakupio toliko toga tako da jedino ako se Ferrari povuče iz formule 1 možda netko može priprijetiti inače nema šansi….



        3
        1

        2
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ok mi je Lewis, ali pun mi je kufer i njega i Mercedesa. Dosta mu je 5 komada…
    Vrijeme je da ga netko skine s trona, a volio bi da to bude netko mlađi, Leclerc ili Max npr. jer, i Vettela mi je isto pun kufer…
    Vrijeme je za promjene, jer na ovaj nacin mi ni s 10 titula nece biti best of all time ili ravan Schumiju i Senni. A Vettel, iako je vozacina, je po meni vec nepovratno ispao iz te lige…



    9
    1

    8
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Meni je isto pun kufer vas koji izmisljate gluposti,da je nekoga dosta,da je nesto dosadno. Pa nadji mi u cijeloj istoriji F1 kad se to 5 timova borilo za titulu? Kad je to bilo da vozaci iz prethodne sezone koji su se borili za titulu panu na zacelje,a da oni zadnji pobjedjuju? Uvijek je bila borba za titulu izmedju 2 tima,ako imas treci tim da tu i tamo moze otkinuti neku pobjedu to je vrh i to je to. Sezona 2018 nikad zanimljivija. Pobjeda Ferrarija na pocetku,poteskoce Mercedesa,borba za titulu 2 najbolja vozaca na gridu,vodstvo jednog do 7 trka prije kraja,Red Bull koji je tu smeta i jednima i drugima,otkida im bodove,na kraju preokret Hamiltona… Nije zanimljivo kad Ferrari izgubi,da je Ferrari osvojio titulu,sve bi bilo ok. Ne bi niko spominjao ni senzore,ni gume,ni testiranja,ni pustanje Bottas-Hamilton. Bilo bi Forzaa Ferrari,titula je napokon tamo gdje joj je mjesto.. itd itd.. Boli 11 propalih sezona,pa ajmo srati po drugima,ajmo mijenjati pravila,ajmo govoriti da je dosadno. Bilo je i meni dosadno gledati Schumahera kako uzima 4 titule zaredom,pa sam gledao. I tada je Barichello pustao Schumahera ne u toku trke,nego na ciljnoj ravnini,sto je najgori potez u istoriji takmicenja,ako cemo o postenju !! Sve spominjete,senzore,gume ovo ono kad treba opravdati poraz,a niko ne spominje Madjarsku,kad je Ferrari bio najjaci taj vikend,pa zapada kisa,pa nigdje Vettela i Kimija,Hamilton malo odrzao predavanje na tu temu,uzeo lagano pole. Sta je sa Singapurom? staza koja najmanje odgovara Mercedesu,sjede doktor Hamilton pa odvozi pole koji jos nije vidjen na toj stazi. A Vettel? on se zabio u Kimija,Rikarda i Maksa. Sta bi u Japanu sto ste izasli na gumama za kisu,kad je bilo suho? To opet kriv Mercedes? FIA ? Nema nista gore nego sopstveni neuspjeh pravdati napadajuci druge!!!



      6
      -6

      12
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Eto kolega @Beethoven87 sad si izmislio da ti je pun kufer i Lewisa i Mercedesa i Vettela :)



        1
        1

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Kolega Nico RosbergteamLewis Hamolton, ima nesto u tome.



        4
        2

        2
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        @NRteamLH44
        Ja nisam “okorjeli” Ferrarijevac i ne pece me guzica sto oni nemaju naslov ne znam kolko vec god.
        Neovisno o momcadi i vozacu, volim promjenu, dinamicnost.
        Jedini za kog sam srcem navijao i skakao doma za njega je bio Schumi 90tih, prva ljubav…
        A i on mi je dopizdio nakon 2002… ne on, nego dominacija…

        A ako hoces da ti budem jos iskreniji (sto ce te vjerojatno pecnut)- da, mislim da je Lewis imao prevelike srece s Mercedesom i da se dovljno nabrao naslova i ne bi mi bilo drago da na dosadasnji nacin osvajanja titula stane uz bok Schumiju sa 7 komada.
        Zelim da ga netko skine s trona bar jednu sezonu i da npr. osvoji naslov s bolidom koji nece osvojit konstruktorski ili protiv barem jednako posložene ekipe kao sto je Merc i protiv vozaca boljeg od Vettela ili barem nekog tko ne grijesi toliko…
        Onda cu mu bez pardona skinut kapu i rec da je toliko dobar koliko ga se pumpa i da je bez pogovora uz bok Schumiju…



        5
        2

        3
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Ja bi isto volio da je spanska fudbalska liga dinamicnija,da svake godine naslov osvoji neko drugi a ne stalno Real ili Barcelona,zato treba uvesti promjene i ubaciti da igraju sa 2,3 lopte,staviti 2,3 gola…..

        Hamilton imao srece sa Mercedesom? Ja koliko znam on je presao u Mercedes iz jakog McLarena u osrednji Mercedes..u svojoj prvoj sezoni nije bio ni u prvih 5 na kraju, jel neko garantovao njemu da ce oni imati najjaci motor? Jel neko branio Ferrariju u Renou da naprave bolji? Ali dobar izbor u dobro vrijeme je isto neka od odlika dobrog vozaca. Evo Alonso je kao legenda,a poslije 2 titule izmjenjao timova sto je mogao,sve ocajne poteze napravio. Da je ostao u Ferrariju kad je dogurao do njega,sad bi imao koliko jos 2,3 titule vise? Da li to ima veze sa srecom ili ?

        Cuj da osvoji naslov protiv bolje poslozene ekipe i vozaca koji ne grijesi toliko,pa sta Hamilton ima sa tim? Sad on mora osvojiti naslov sa Sauberom,da bi ti njega priznao uz bok Sumaheru. Pa koga je to Sumaher 94,95 pobjedjivao? Raspalog Daimona Hilla,Davida Coultharda i Johnnya Herberta? Pa ti vozaci ni u jednoj kategoriji nisu statisticki bolji od Vettela i Rosberga. U 2000tim godinama osvajao titule sa duplo vise bodova od drugoplasiranog… Pa Hamilton kad je bio dominantan bar se morao uvijek boriti sa 1 vozacem do kraja sezone za titulu..
        Jel to onaj Sumaher sto kada se bori za titulu(1997 Spanija) namjerno se zabije u Vilneva,pa sam zavrsi u pijesku i biva diskvalifikovan? To radi najbolji u istoriji?



        5
        -4

        9
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @NRteamLH44 Sve sto si rekao stoji i moran se složiti s tim, ali zaboravljaš par stvari. Ne vjerujem baš da bi Hamilton 2013. tako lako otišao iz odličnog Mclarena u najboljem slučaju prosječni Mercedes da mu nisu ponudili “ono nešto”, a svi znamo što je to “nešto”. Isto tako, mnogi tvrde da je samo zbog dobro uigrane momčadi i wingmana Schumacher postigao što je postigao u karijeri, sa čime se donekle slažem jer bez prave potpore ne može nitko postići takav uspjeh, ali ti isti pokušavaju konstantno umanjit ta dva čimbenika koji su zaslužni za Hamiltonov uspjeh i prikazuju ga kao nekog koji odmah donese +200bhp čim sjedne u bolid. Nadalje, priče da Schumacher nije imao prave konkurencije u F1 su smiješne. Po tome, onda je Hakkinen nogometaš, Hill se bavi tenisom, a Alonso je košarkaš.A o usporedbi tretmana sudaca prema Schumacheru i Hamiltonu je dovoljno reći da su Hamiltona dizalicom iz šljunka izvlačili i vraćali na stazu, a to NIKAD nikome nisu napravili, a mogli su to bilo kome napraviti, npr Schumacheru u spomenutom Jerezu nakon poteza koji je po mome mišljenju najsramotniji potez u povijesti F1.



        8
        7

        1
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        S uzbuđenjem čekam @avalonov post :kokice:



        6
        6

        0
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @NRteamLH44 Za ono Barrichellovo propuštanje Schumachera u svemu tome je najmanje kriv sam Schumacher jer on je uzeo ono šta su mu dali u ruke, a i sam je kasnije vratio Barrichellu pobjedu na Indianapolisu. Za taj ružan potez najviše je kriv sam Barrichello koji ga nije trebao pustit na samoj startno-ciljnoj ravnini, već puno ranije, a nije da nije bilo prilike za to i tim potezom osramotio je Ferrari. Iskreno, nikad nisam bio za momčadske naredbe, ali one su nekad potrebne da bi se ostvario neki cilj. Ferrari nije ni prva ni zadnja momčad koja je koristila momčadske naredbe, najsvježiji je primjer iz Rusije kad su vozači iz Mercedesa pokazali kako to izvesti kako treba i u kojem trenutku to i izvesti.



        2
        2

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        To što je napravio Schu u Jerezu napravio je i Senna, ali ono što je napravio McLaren 2007 i Renault 2008. Nitko nije nikad nadmašio.



        3
        3

        0
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        @tifosante Sve sto si i ti rekao takodje stoji,niko ne osporava. Vjerujem ja da su iz Mercedesa poslali Laudu sa pravom ponudom i top pricom da Hamiltona prebace u svoj tim,ali samo hocu reci da niko nije mogao garantovati uspjeh. Drugo je preci iz McLarena u Ferrari,pa ti znas da ako ne budes 1 bices 2 sigurno. Ali preci u relativno mlad i nov tim u to vrijeme,koji iza sebe ima samo obecanje,a ne i neke zapazene rezultate je moglo na kraju i izaci kao promasaj. Isto kao sto se Alonso premjestao iz tima u tim,nije ni on prelazio na prazne rijeci i njemu je obecano ono “nesto”,pa opet nista. Znaci on je rizikovao svoju karijeru i uspio je u tome. I sada neki ljudi pricaju o tome,kao da je neko zavrtio kuglice u bubnju pa ispalo da Hamilton ide u Mercedes.

        Ja mislim da niko ne pokusava umanjiti cinjenicu da Hamilton iza sebe ima jedan mega brend kao sto je Mercedes,to stoji. Ali kada on u Kanadi na kvalifikacijama 2017 cini mi se,odvozi pole position krug za kojeg su Mercedesovi inzinjeri rekli da po njihovim kalkulacijama i izracunima bolid nije bio u stanju postici to vrijeme,onda to ipak govori o nekom van serijskom talentu,o nekome ko bolid i stazu i samo trkanje razumije bolje nego kompujteri. Kada isti taj dodje u Singapur 2018 i kao 4 favorit uzme pole position,kada mu najvise treba,kada se lomi trka za titulu,pobjedi ne samo sve konkurente na stazi,nego i ogroman pritisak. To ipak govori da se radi o nekome kome treba skinuti kapu,pa navijao za njega ili ne. Ako istinski volis ovaj sport ili bilo koji drugi,onda bi uvijek trebao imati postovanja prema takvim ljudima,a ne govoriti njega FIA nije kaznila sto je presao preko linije zato je on prvak. Halo ljudi,Hamilton je sa 14tog mjesta dosao do podijuma bas na toj trci na kojoj se Vettel slupao. Pa i da je kaznjen bio bi medju prvih 5,a Vettel idalje u sljunku,pa sta bi to promjenilo?

        I niko ne kaze da Sumaher nije imao konkurenciju,ali porediti konkurenciju u vidu Daimona Hilla,Coultharda i Herberta je smijesno u poredjenju sa konkurencijom Hamiltona u vidu Vettela( 4 puta sv. prvak ima vise nego svi oni zajedno,a zajedno imaju 1) Rosberga,Fernanda Alonsa,Felipea Masse,Raikonena. I da,Sumaher je izgubio oba puta borbu za titulu od Alonsa,a bas tada kada je Alonso bio najjaci,dosao je golobradi djecak bez ijedne trke iskustva u F1 i pomeo toga Alonsa,bas toga Alonsa koji je pobjedio 2 puta zaredom,Sumahera u godinama njegove dominacije.



        4
        -6

        10
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @Frantic E pa i ja čekam nestrpljivo.

        @wapi Skroz sam zaboravio na te dvije sramote. E pa to se bome teško može nadmašiti, ali nikad ne reci nikad. A vezano za Sennu, jedina razlika u tome je što Senna nije kažnjen za to, a Schumacher je.



        3
        3

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Kolega Noco Rosberg.
        Hamilton kad završi u šljunku njega izvade s dizalicom kako bi dotični nastavio utrku.



        3
        2

        1
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @NRteamLH44 Nemoj me krivo razumit, ne želim anulirati Hamiltonov uspjeh, jer ne može baš svako osvojiti 5 naslova u F1. No, kad već spominješ tu utrku u Hockenheimu gdje je u kišnim uvjetima Hamilton pobijedio, trebalo bi ju usporediti s utrkom u Spa 1995. gdje Schumacher pobijedio sa gotovo 20 sekundi nad Hillom u utrci na kojoj je startao 16. u poretku u istim uvjetima, a Hill mu je bio konkurent te sezone, koliko god ta titula konkurent bila diskutabilna. I ne zaboravimo isto tako da je Spa puno zahtjevnija staza od Hockenheima, pogotovo na kiši. A za još jednu usporedbu, pogledaj Schumacherov pole 1996. u Monacu pa usporedi sa Hamiltonovim poleom u Singapuru. Bez daljnjeg, Hamilton je vanserijski vozač, al triba on još pure i mlika da se usporedi sa Schumacherom. A vezano za Alonsa, bez obzira na njegov talent brzinu i sposobnost, za svoju karijeru i neuspjehe u njoj(koliko god 2 naslova prvaka mogu biti neuspjeh) je sam kriv.



        3
        2

        1
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        @tifosante Ja se Ante sa svakim tvojim komentarom slazem,vidim da si ti onaj pravi istinski fan ovog sporta i da sve sto napises ima smisla i ja te zbog toga postujem i odobravam svaki tvoj komentar.Nego mene nerviraju ovi samoprozvani navijaci Ferrarija,koji prvo veze o ovom sportu nemaju,a drugo valjaju tu po sajtu gluposti kako je Hamilton uvijek imao dominantan bolid,kako je Mercedes donio Hamiltonu titule,kako je na kraju FIA sve uradila za njega. Sve ove komentare ja pisem za njih. Sve ove usporedbe pisem za neznalice na sajtu,koji svoje frustracije lijece diskreditovanjem jednog vozaca koji je sve samo ne obican. Sta da imamo 20 Jenson Buttona na gridu….

        Sto se tice relacije Hamilton-Schumaher ja tu ne sporim,da je Schumacher bolji samim tim sto ima 2 titule vise,ali da je Hamilton daleko od toga to ne dam reci. Po meni su top 3 Schumacher,Senna,Hamilton.



        3
        -3

        6
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        @NRteamLH44 To što je Vettel završio utrku u šljunku, ne znači da Hamilton i Mercedes nisu trebali biti kažnjeni za onu situaciju pred boksom, ali je ostao dojam da baš zbog Vettela u zidu, kazna izostala da bi Hamiltonov učinak bio maksimalan. On s tim bolidom i da Vettel nije završio tako kako je završio bi skoro pa sigurno završio na podiju, a i da je otišao u boks kad je krenuo pa se prekonto, imao bi velike šanse da se izbori do kraja za prvu poziciji, jer bi SC nulirao bilo kakvu prednost prvoplasiranog. U toj situaciji u kojoj se našao je bio laka meta za Bottasa, koji bi ga sigurno prestigao da mu momčad nije zabranila to da učini.

        Tako da, tada je Hamilton imao priliku da i u prvom slučaju svojim zaslugama pobjedi čisto, a vjerujem da protiv Bottasa i Raikonnena bi i što bi stvarno bilo za skinuti kapu, a ovako je uz poštedu sudaca i pomoć ekipe kad je evidentno bio ranjiv dobio pobjedu na poklon.



        3
        3

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Od sve ove silne priče izdvojio bih jedan pasus, koji me posebno dojmio

        I niko ne kaze da Sumaher nije imao konkurenciju,ali porediti konkurenciju u vidu Daimona Hilla,Coultharda i Herberta je smijesno u poredjenju sa konkurencijom Hamiltona u vidu Vettela( 4 puta sv. prvak ima vise nego svi oni zajedno,a zajedno imaju 1) Rosberga,Fernanda Alonsa,Felipea Masse,Raikonena. I da,Sumaher je izgubio oba puta borbu za titulu od Alonsa,a bas tada kada je Alonso bio najjaci,dosao je golobradi djecak bez ijedne trke iskustva u F1 i pomeo toga Alonsa,bas toga Alonsa koji je pobjedio 2 puta zaredom,Sumahera u godinama njegove dominacije.

        Koliko je samo netačnih, pogrešnih i proizvoljnih stvari ovdje navedeno to nisu istine.
        I koliko toga nije spomenuto.
        Redom.
        Šta je sa Mikom Hakkinenom, Jacquesom Villeneuevom, JP Montoyom, plus Kimijem Raikkonenom i Fernandom Alonsom (Zar ga nije pobijedio dva puta? Dobro nije dva puta, već jednom, ali poslije ćemo o tome) kao Michaelovom konkurencijom. Da ne govorimo i da je vozio protiv Prosta, Senne (u prvoj punoj godini nastupanja – 1992. – osvojio je više bodova od Senne), Mansella, Patresea (u drugoj punoj godini nastupanja – 1993. – oderao Patresea, kao tada najiskusnijeg vozača F1 kao beba zvečku, ali neko će reći i Rosberg je njega 17-18-19 godina poslije…., ali samo ako gledamo onako površno ;) , dublju analizu je @avalon prezentirao jedno 10-ak puta do sada).
        Dođosmo do Alonsa. Ja se sjećam da je Alonso pobijedio Schumachera u direktnom duelu za titulu jednom (2006.). Kada je bilo drugi puta? Ako neko smatra da je odgovor 2005. neka baci pogled na tablicu te sezone, prisjeti se forme ferrarija i pogleda par trka. Ako i tada ne promijeni mišljenje, onda tu nema pomoći.
        A posebno mi je drag ovaj dio o metenju Alonsa (da se razumijemo, ne volim ja ni Alonsa, al nikako). Kako 109:109 (uz jedno drugo mjesto više Hamiltona, koliko se sjećam, neka me neko ispravi ako griješim) možemo zvati metenjem?
        Uglavnom, nisam ništa napisao na prošlom članku kada su Luju poredili sa MSom (ona Wolffova izvala), ali sam sve komentare pročitao i dobro se ismijao na pojedine. Mislio sam i sad da ništa ne pišem, ali me ovaj pasus, kao što rekoh, nekako posebno dojmio.
        Uglavnom, ne može Lujo u istu rečenicu sa MSom (ni sa Prostom, niti Sennom,…….) taman da osvoji i 10 titula. Zbog nekih drugih stvari, nevezano za statistiku.
        Pošto sam i ovo “nazor” napisao, vjerujem da će se drug @avalon javiti i sve to fino složiti na kamaru :kokice:



        6
        4

        2
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @NRteamLH44 Ma razumijem sve, al teško je ne primjetiti tu količinu Mercedesove dominacije i zbog toga mnogi skaču, ne samo fanovi Ferrarija, nego i mnogi fanovi F1 općenito. Istina, i Ferrari je dominirao, ali ne u ovakvoj mjeri. I kod tih dominacija se vidi razlika između Schumija i Hamiltona koja prevagne na Schumijevu stranu jer je Schumi došao u Ferrari koji je blago rečeno bio u lošem stanju i sam izgradio Ferrari(uz naravno Todta i Brawna) koji je harao početkom milenija, dok je Hamilton došao praktički na gotov čin, a malo se zapitaj tko je zaslužan u velikoj mjeri za ovakav Mercedes? Pa upravo Brawn i Schumacher pa i često osporivani Nico Rosberg,Inače, ovo sve ti govorim kao fan F1 koji je F1 upoznao upravo preko Hamiltona 2008. i kojem je upravo Hamilton bio prvi F1 junak, ali zbog svojih izjava te svog ponašanja mi već dugo vremena nije među dražim vozačima u F1. Bez obzira na to, respekt prema Hamiltonu će uvijek biti prisutan, jer ne može svako osvojiti 5 WDC.



        5
        5

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Samo da razjasnim neke stvari ovdje, kad se već pominje…

        Senna je majstor, ostalo su profesionalci.
        I rest my case.



        2
        -5

        7
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      @Frantic idemo redom
      Sta je sa Hakinenom,Montoyom i Vilnevom? Nista,samo Rosberg i Vettel i Massa ( 3 glavna Hamiltonova konkurenta) imaju vise pobjeda od svakoga od ovih tvojih vozaca. Na ovaj podatak ne mislim bukvalno. Nema Massa vise pobjeda od Mike,ali Vettel i Rosberg imaju. Recimo samo da Vettel ima vise pobjeda od sve ove tvoje trojice zajedno. Ne kazem ja sada da su Massa ili Rosberg bolji vozaci od Mike ili Montoye… to nikako.. po meni nisu da odma razjasnimo. Ali ne mozes ignorisati njihov ucinak koji se jedini i na kraju na tabeli vrednuje. Kimi Raikonen priznajem da je Sumaheru bio bas dobra konkurencija,ali bio je i Hamiltonu 2007 pa smo tu 1-1. Tako da ti koji mene prozivas za netacne podatke ne znam sta si htio postici sa tim Hakinenom,Montoyom i Vilnevom.

      Idemo dalje,meni se isto svidja ovaj tvoj pasus “Da ne govorimo i da je vozio protiv Prosta, Senne (u prvoj punoj godini nastupanja – 1992. – osvojio je više bodova od Senne), Mansella, Patresea (u drugoj punoj godini nastupanja – 1993. – oderao Patresea, kao tada najiskusnijeg vozača F1 kao beba zvečku” …. samo malo VOZIO PROTIV PROSTA? … Da i ? Ako je tolika cast voziti PROTIV Prosta,onda je Prost najboli vozac ikada ,a ne Sumaher. Osvojio vise bodova od Senne u prvoj godini ?? Pa sta? Osvojio je i Hamilton jednak broj bodova kao tadasnji aktualni dvostruki sv prvak Alonso. Oderao Patresea? Koga Patresea,koliko je taj puta bio prvak? 6 puta pobjedio trku F1? Sine deranje je kada uzmes Vettela u Ferrariju koji ima preko 50 pobjeda i 4 naslova. Ne razumijem kakvo je toliko lozenje na te stare vozace,jesu bili spektakularni,jesu legende,jeste svaki od njih zasluzan za razvoj F1 dovde gdje je sada,ali to ne znaci da su danasnji vozaci idioti i da se Patreseovih 6 pobjeda sada ozbiljnije racuna nego uspjesi Vettela,Hamiltona,Alonsa…..

      I da evo stigosmo i do Alonsa,ako Rookie u F1,pobjedjuje dvosturkog sv. prvaka u punom naletu snage,ako se isti taj prvak mora koristiti pljavim trikovima,da nece da izadje iz boksa da vrijeme,da Hamiltnom ne bi stigao odraditi kvalifikacijski krug. I na kraju sezone da isti taj Rookie ima jednako bodova kao SV.PRVAK … kako drugacije to nazvati? Pricamo o momku koji je prvi put na zelena startna svjetla u Australiji krenuo u svoj prvi krug u F1 i momku koji iza sebe ima cijelu karijeru sa 2 osvojena naslova. To je sve,ali nije 109-109 kako ti kazes. Stavi mi sad Landa Norrisa u Mercedes,pa reci da ce na kraju godine imati isto poena kao Hamilton, i pitaj ljude sta misle o tome? Rekli bi da si lud u najmanju ruku? Jer vidim da je toliki strah od Hamiltona,da cak i pored sto je Ferrari na testiranjima najbrzi,svi idalje kazu da je Hamilton prvi favorit za titulu. Cao zdravo.



      2
      -6

      8
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Ovo mi liči na na 12 godišnjaka koji se zapalio na luju u zadnje 2 sezone i prelistao wikipediju.
        Šumi je sam rekao koliko je poštivao Hakinena kao suparnika na stazi i sad tu dolazi jedan NRosberg team i soli pamet o tome kako nije bio baš nešto.



        9
        8

        1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Broj pobjeda i pole positiona nije usporediv. Nekad, ne tako davno, su sezone imale 15 utrka, a ne 21 kao danas.

        Prljavimtrikovima se koristio i McLaren, prvi puta u povijesti F1 FIA je postavila promatrača u jednu momčad na utrke da zaštite Alonsa od mobbinga u McLarenu. Šef momčadi je izjavio da McLaren vozi protiv Alonsa. Šef momčadimkoja je u tom trenutku bila u posjedu kompletne tehničke dokumentacije konkurentnog bolida.

        Ecclestone je pazio i mazio Hamiltona i zato rekordan broj opomena i vađenje dizalicom, jer je obožavao njegovu boju kože. Konačno netko u sportu koji je gotovo isključivo bijel i nešto malo, ali u epizodnim ulogama – žut.



        6
        4

        2
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @NRteamLH44 Nije isto biti bolji od Senne koji je bio alfa i omega tog doba F1, a po mnogima je i danas u svojoj prvoj punoj F1 sezoni u autu koji nije bio na razini Mclarena, a kamoli Williamsa ili imati jednak broj bodova u prvoj sezoni kao i Alonso u istom bolidu koji je bio dominantan te sezone(bez obzira na onaj Spygate i sve vezano za tu sramotu i mobbing koji je Alonso doživljavao) jer Senna je dosta bolji vozač od Alonsa, a Mclaren u svom punom zamahu, iako ta sezona nije baš bila dobra za Mclaren.



        2
        1

        1
      • Antonio Giovinazzi
        Mazzacane Prikaži

        Nije isto biti bolji od Senne koji je bio alfa i omega tog doba F1, a po mnogima je i danas u svojoj prvoj punoj F1 sezoni

        Schumacher je bio bolji od Senne 1992. otprilike kao i Rosberg od Schumachera 2012. Bodovno – da. No kad se uzme u obzir broj odustajanja i utrke koje su oba završili, onda prevaga ide malo na stranu “gubitnika” tih sezona.

        Senna je 1992. odustao 8 puta, Schumacher 4. Kod utrka koje su oba završili, Senna je završio ispred Schumacher 5 puta, Schumacher ispred Senne 1 put (Belgija) + utrka u Španjolskoj gdje je Senna odustao par krugova prije kraja, a cijelu utrku se vozio iza Schumachera. Senna 3 pobjede, Schumacher 1. U kvalifikacijama je Schumacher bio bolje kvalificiran od Senne 2 puta u 16 utrka.



        1
        0

        1
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @Mazzacane To sam previdio, ali htio sam reći da biti u prvoj sezoni ravnopravan i zagorčavat život Senni, Mansellu, Alesiju, Patreseu nije isto kao boriti se protiv Alonsa, Raikkonena te Masse, nego je čak puno teže. Hamilton se tijekom karijere borio i bori protiv vozača kao što su Raikkonen, Alonso, Button, Rosberg, Massa te Vettel što je ipak ozbiljna konkurencija, ali jaču konkurenciju je imao Schumi(Hakkinen, Alonso, Hill, DC, Senna, Raikkonen, Mansell, Montoya itd.) i zbog toga je Schumi uz već navedene stvari bolji bio i ostao od Hamiltona.



        3
        3

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        @Mazzacane, ta statistika samo ide u prilog Schumacheru, jer se iz priložene statistike vidi da je Senna imao bolji bolid.



        1
        1

        0
  3. Lotus
    weki66 Prikaži

    neznam zasto…ali vec neko vrijme mi je u glavi kombinacija da ove godine bi Leclerc mogo iznenadit i osvojit naslov….eto….zbog cega tocno jos neznam….ali tako mi se mota po glavi vec neko vrijeme….ima nesto u njemu….mozda grijesim,ali vidit cemo vec….



    3
    0

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.