Claire Williams: Momčad se ne nalazi u krizi

Vijesti

Claire Williams kaže da se njezina momčadi ne nalazi u krizi nakon što su zakasnili s isporukom novog bolida za prvi predsezonski test u Barceloni, no tvrdi da slijede promjene kako se nešto slično ne bi ponovilo.

Britanska momčad je propustila dva i pol dana testiranja prije nego što je jučer George Russell po prvi put provozao novi FW42.

Williams je rekla da je potrebna analiza kako bi se osiguralo da momčad može nastaviti postojati i u budućnosti.

“Rekla bih da smo se sad vratili u normalu pošto je naš bolid na stazi,” izjavila je Williams.

“Još uvijek nas čeka posao, ali oduvijek govorimo da je proces dug. Rekli smo da će nam trebati vremena i mnogo truda kako bi vratili ovu momčad na staro.”

“Očito je da proces proizvodnje novog bolida nije išao u dobrom smjeru. Taj dio još uvijek nismo savladali. Moramo se pobrinuti da se to popravi za 2020.”

“Nismo u krizi. Sve je ovo dio putovanja i moramo osigurati da se slične greške ne događaju u budućnosti, te da isporučimo bolji bolid koji će nam donijeti više uspjeha.”

-Claire Williams

Iako cijeli ovaj nered ostavlja budućnost Paddyja Lowea u Williamsu pod upitnikom, šefica momčadi ne krivi pojedince za katastrofalan početak godine.

“Nije pošteno kriviti ljude koji naporno rade u Groveu. Pogriješili smo i moramo to popraviti. Nadamo se da ćete gledati puno uspješniji Williams u nadolazećim godinama.”

-Claire Williams

Odgovor

16 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Proizvodnja kasni dizajn biro u raspadu inženjeri bježe iz ekipe.
    Claire kaže momčad nije u krizi ???
    “i onda je svizac zamotao čokoladu”



    8
    8

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    možda je ovo već prokomentirano na chatu, ali moram podijelit . sa sky -a:

    14:41
    An interesting line from Robert Kubica regarding the new Williams car:

    “In some ways it is a step forward, in others not.”



    9
    9

    0
  3. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Koliko sam ja shvatio iz članka ova sezona je gotova za Williams. Uf biti će gadno ako budu debelo iza na stazi tko zna možda se konačno počne primjenjivati pravilo 107%



    3
    3

    0
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    J…. ga, nema Strolla pa se nema koga kriviti.
    Nije li s Kubicom Williams trebao letjeti, bar po pisanju uvaženih članova portala?



    4
    2

    2
  5. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Šta bi onda tek bilo da su u krizi



    4
    4

    0
  6. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Ma neee, ma kakva kriza, opet zajebati razvoj bolida, propustiti dva dana testiranja i sastavljat bolid u garazi dok ostali voze nisu uopce znak krize, te jos onda biti zadnji na testiranjima, to je nesto sasvim normalnom. Jos kad Claire kaze da nema krize unatoc svom sranju i nesposobnom Paddyu Loweu, onda stvarno nema krize u Williamsu.



    4
    4

    0
  7. Ferrari
    PhillSF Prikaži

    Moje mišljenje je da ako hoće opstat, a pod tim mislim da se bar bore za 3-4-5 mjesto u konstruktorskom prvenstvu, da prodaju svoj dio nekoj grupaciji (Prosche itd. koji su zainteresirani bit u F1) kao partnerstvo prosle sezone između Saubera i Alfe. Od imena vise nema nista, unistit ce neke mlade nade zbog tzv. ponosa.

    Od “šetnje” po stazi vikendima nema nista.



    1
    0

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      VW i Toyota su šupci. Oni nastupaju tamo gdje nema konkurencije.



      5
      3

      2
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @wapi U dosta toga si u pravu, VW je doslovno bez konkurencije potukao sve u WRC od 2013. do 2016. a ko zna koliko bi trajalo da se nisu povukli zbog Dieselgatea. A sad, Toyota, ona je bez konkurencije u WECu, al u WRCu nije sve baš idealno, 2017. nisu bili nešto uvjerljivi(ipak im je bila prva sezona), 2018. su bili konstruktorski prvaci, ali uz puno muke i znoja, što zbog srljanja njihovih vozača, što zbog jake konkurencije u vidu Hyundaia i M-Sporta(Ford), zbog čega nisu osvojili vozački naslov. Ali ih i razumijem, zašto ulagati u trkaći program ako znaš da nećeš tako skoro biti u vrhu? Davno su prošla vremena kad se ulazilo u F1 ili bilo koji drugi sport zbog časti ili povijesti, svi danas traže instant uspjeh, što je razumljivo donekle jer moraju opravdati ulaganja dioničara i ne smiju naštetiti dobrom marketingu, ali to mi se uopće ne sviđa.



        2
        1

        1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ja to ne razumijem, kako se mozeš kititi perjem najveće auto industrije i onda ne nastupati u F1.

        To je kao da kažeš: ja sam najbolji šahist na svijetu, ali sudjelujem samo na prvenstvu svoje ulice.



        3
        2

        1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @wapi
        Ne vrti se svijet oko f1.



        2
        -1

        3
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Toyota sad u WEC-u nastupa sama. Konkurencija, ako je možemo tako nazvati, su joj privatni timovi. Ako ćemo o VW grupi, ne znam gdje su to nastupali bez konkurencije. Audi i Porsche su bili u WEC-u kad je bila najveća konkurencija. Ko te pita što im ta konkurencija nije mogla pera odbit. Isto tako VW u WRC-u. Nisu im rivali bili privatnici, kao Toyoti u WEC-u. Bilo je tu i drugih fabričkih ekipa. Ali opet, ko im je kriv što nisu bili konkurencija. VW je tamo završavao sezone sa po tri vozača na prve tri pozicije. Sve su to pogasili zbog onog skandala. Sada ulažu milijarde u razvoj električnih automobila. Nema tu mjesta za F1. A u Formuli E imaju Audija, i očekuje se ulazak i Porsche-a.



        2
        1

        1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @zekohonda Kako kome. :)

        @Pastor
        Sve ok to s konkurencijom, površno pratim druge kategorije pa povremeno lupetam… Ali…
        Koje je najelitnije natjecanj svjetske AUTOMOBiLISTIČKE federacije? Pa jel možeš biti relevantna auto tkorporacija a da ne nema tamo, a kamoli najveća ili donajveća?



        2
        1

        1
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @Pastor VW konkurencija su bili, ako je tako uopce mozemo nazvat citroen koji je zapostavio svoj WRC program zbog WTCC prvenstva, m-sport(ford bez tvornicke podrske) koja je zbog navedenog na neki nacin privatnik, te hyundai koji je tek usao u sport i koji nije ulagao toliko u pocetku u WRC tako da spominjanje konkurencije u WRCu tog doba je krajnje smijesno. Istina, u WECu je bilo konkurencije u to vrijeme, ali kad se malo bolje pogleda, to je zapravo bila borba izmedju VW grupacije i Toyote bez ikoga drugog prisutnog(Nissan povremeno) tako da i tu nije toliko konkurenata bilo koliko se misli. Zbog toga F1 je i dalje kraljica motorsporta jer su tu prisutne 4 velike grupacije(Daimler, FCA, Honda i Renault-Nissan), svaka na svoj nacin te je pomalo sramotno da dvije najvece grupacije nisu na bilo koji nacin prisutne u F1 te BMW kojem su utrke u DNK firme.



        3
        2

        1
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Upravo neko partnerstvo sa nekom velikom kompanijom će ih spasit. Porsche i Audi bi bili dobri partneri, pa čak i BMW što bih čak i više volio zbog povijesti te suradnje, al nista od toga bar do 2023.


      0
      0

      0
  8. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Ha? Nema krize,bolid je loš,kilave se po stazi,i to je njoj ok??



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.