Perez: Racing Point još nema dovoljno zamjenskih dijelova

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

Ako ne računamo Williams, Racing Point je u srijedu ponovno odvezao daleko najmanje krugova. Sergio Perez je napravio svega 67 kruga, a u ponedjeljak samo 30 što je u usporedbi s drugim ekipama premalo. Perez kaže da je to zato što momčad nema dovoljno zamjenskih dijelova i zato što su već usredotočeni na Melbourne.

 „Jednostavno ne želimo previše riskirati. Znali smo da će biti problema s kilometražom s paketom koji trenutno imamo.“

-Sergio Perez

Pritom su mnogi mislili da zbog promjene vlasništva više neće biti potrebe za štednjom. Konzorcij oko Lawrenca Strolla je u momčad ulio svježi novac. Međutim, tehnički direktor Andrew Green je za RaceFans.com izjavio da u Barceloni koriste prošlogodišnju šasiju zbog teške financijske situacije u kojoj su se našli prošle sezone.

„Neke odluke vezane uz ovaj bolid smo donijeli dok je tvrtka bila u stečaju. Nismo znali što će se točno dogoditi pa smo morali donijeti neke važne odluke jer je postojala mogućnost da momčad neće dobiti novac i da ćemo morati razviti bolid bez novca.“

„Nismo bili u mogućnosti napraviti promjene kakve bi htjeli. Da smo znali kako će se stvari odvijati, vjerojatno bi sve napravili drugačije.“

– Andrew Green

Uz to se u poslijepodnevnim satima pojavio i problem s prijenosom snage što je oduzelo još više vremena. Inženjer za performanse Tom McCullough je izjavio da problem još istražuju.

Perez to, doduše, sve trpi jer što se njega tiče budućnost izgleda sjajno. Kaže da imaju malo dijelova jer se koncentriraju na velike nadogradnje koje dolaze za Melbourne. Do tada će se snaći s onim što imaju, a Perez misli kako to što imaju uopće nije loše te tvrdi da napreduju.

„Jučer je Lance [Stroll] imao dobar dan, danas je isto bilo tako. Stalno napredujemo i trudimo se razumjeti balans što bolje moguće. Mislim da smo na pravom putu.“

– Sergio Perez

U Melbournu će napraviti prvi veliki korak. Green smatra kako će zbog novih pravila biti važno da nadogradnje dolaze redovito. To će se prema Greenovim riječima događati u kraćim intervalima, ali ipak ne na svakoj utrci.

Prije svega je to važno zbog konkurencije. Naime, u tri su dana testiranja sve momčadi iz sredine poretka privukle pažnju dobrim vremenima.

„Znamo kakva su testiranja, čini se da je sredina poretka stisnuta, ali još je prerano za nekakva nagađanja.“

– Sergio Perez

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.