Lando Norris: McLarenov bolid za 2019. potpuno drugačiji od prošlogodišnjeg

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 2 komentara

U odgovoru na pitanje Autosporta, Norris je rekao kako mu se novi bolid čini „potpuno drugačiji“ od onog za prethodnu sezonu.

McLaren je odgovorio na razočaravajuću 2018. sezonu s reorganizacijom dizajnerskog tima te je započeo predsezonska testiranja s ohrabrujućom pouzdanošću i tempom, za što je pokazatelj Norrisovo drugo najbolje vrijeme iza Ferrarijevog Leclerca u utorak.

Norrisov momčadski kolega Carlos Sainz je izjavio slične stvari tijekom McLarenovog početka testiranja. Međutim, Norris je također upozorio kako postoje područja na kojima se McLaren mora još poboljšati.

„To je potpuno drukčiji bolid u odnosu na prošlu godinu. Cjelokupno, čini se puno drukčije po pitanju aero paketa u odnosu na prethodni bolid. Određene stvari na bolidu su se poboljšale, ali ima još puno rada na bolidu i puno stvari koje smo naučili u zadnjih dva dana koje trebamo razviti i poboljšati za ostatak testiranja, kao i za prvu utrku.

Teško je reći jesu li svi problemi nestali, ali i dalje se mučimo s određenim stvarima. Ne radi se o savršenom bolidu, ali mislim da između Carlosa i mene, da smo više-manje sretni s obzirom na to kako se stvari čine zasad.“

– Lando Norris

Norris je rekao kako McLaren koristi testiranja ovog tjedna kako bi eksperimentirao s postavkama bolida kako bi pokušao razotkriti moguće nedostatke u MCL34.

„Siguran sam kako ćemo naletjeti na određene probleme u jednom trenutku, ali se moramo osigurati da prođemo kroz ovaj cijeli test. Svjesni smo problema koji bi mogli iskočiti te se moramo pobrinuti da ih riješimo prije Australije. Ne želimo da iskoče znajući da smo mogli napraviti nešto da ih sredimo tijekom narednih dva tjedna.

Činjenica da ne moramo juriti s testovima i provjerama koje moramo obaviti daje puno samopouzdanja meni, ali i momčadi. Također je pozitivno to što je momčad sigurna u to kako ćemo odraditi plan za svaki dan u cijelosti.“

– Lando Norris

Norris je nadodao kako se i raspoloženje unutar momčadi poboljšalo.

„Očito nisam bio vozač prošle godine pa nisam bio toliko integriran u momčad kao što sam sad, ali s obzirom da je motivacija cijele momčadi vidljiva i način na koji rade kao jedna velika obitelj, definitivno je pokazatelj da se stvari kreću u pravom smjeru.

Nije savršeno, ali smatram da dio problema i sitnica koje smo morali riješiti da su iza nas te da se sad samo moramo pobrinuti da se svi kreću u pravom smjeru, na pozitivan način. Trebat će još vremena da dođemo do toga u potpunosti, ali svi su motivirani i rade stvarno naporno.“

– Lando Norris

Odgovor

2 komentara

  1. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Za ovoga iman neki dobar osjecaj. Uvjeren san da ce napravit veliku karijeru, moj novi favorit.



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.