Sauberovo ime vraća se kroz Formulu 2 – predstavljena livreja i vozači!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Sauberovo ime nestalo je s grida Formule 1 uoči početka sezone 2019. zahvaljujući preimenovanju momčadi u Alfa Romeo, no slavno ime ipak neće nestati iz svijeta motorsporta.

Sauber Motorsport AG, koji je unatoč promjeni imena i dalje vlasnik i voditelj F1 ekipe, prošle je godine u suradnji s Charouzom pokrenuo juniorski program. Najavljeno je kako će se članovi programa natjecati za Charouzove momčadi u F2, F3 i F4, a danas je objavljen popis tih vozača.

Osim toga, potvrđena je i promjena imena – Charouz Racing System ove će se sezone u Formuli 2 natjecati pod imenom Sauber Junior Team by Charouz.

“Sauber Junior Team kreće u sezonu 2019. sa snažnom postavom u FIA-inim kategorijama jednosjeda – F2, F3 i F4. Naš je projekt lansiran s ciljem prenošenja našeg iskustva na mlade vozače te pružanja platforme na kojoj uspješno mogu razviti svoje vještine i doći bliže ostvarenju svoga sna o utrkivanju na vrhuncu motorsporta. Veselimo se našoj suradnji te ćemo pozorno pratiti napredak ovih mladih talenata.”

– Frederic Vasseur, izvršni direktor Sauber Motorsporta

Spomenuti mladi talenti koji će se natjecati u F2 su Callum Ilott i Juan Manuel Correa. Obojica su za Charouz nastupili na post-sezonskom testu u Abu Dhabiju, a Correa je ostvario impresivno treće mjesto prema kombiniranim vremenima.

Također, bili su zajedno na prošlogodišnjem GP3 gridu gdje je Ilott bio puno uspješniji. Britanac je ostvario 2 pobjede te sezonu završio na visokom 3. mjestu, dok je Amerikanac ekvadorskog podrijetla sezonu završio tek na 12. mjestu.

“Ovo je početak uzbudljivog novog poglavlja u povijesti naše momčadi te se veselimo napretku na temelju naše nedavne pobjedničke forme iz F2 i F4, kao i pokazivanju naše snage u F3 u sklopu partnerstva sa Sauber Motorsportom.”

– Antonin Charouz, vlasnik Charouz Racing Systema

Antonio Fuoco i Louis Deletraz činili su prošlogodišnju vozačku postavu u debitantskoj sezoni češke momčadi u kojoj su ostvarili 2 pobjede i ukupno 6. mjesto. Deletraz će 2019. voziti za Carlin, dok Fuoco još uvijek nije potvrdio planove za novu sezonu. Ostatak potvrđenih vozača pogledajte ovdje.

Callum Ilott i Juan Manuel Correa

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.