Katar kupuje Formulu 1?

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Formula 1

Zadnjih se dana po javnosti vrte priče da bi Američki milijarder Stephen Ross, zajedno s ministarstvom sporta Katara, mogao kupiti Formulu 1 za 7-8 milijardi američkih dolara.
Vjeruje se da su pregovori još uvijek u početnoj fazi, međutim Bernie Ecclestone je izjavio za britanske novine Financial Times da on još uvijek nije čuo za ovu ponudu i trenutno nitko ne pregovara o prodaji Formule 1. Ali, izvještaji govore kako u Kataru žele što prije preuzeti potpunu kontrolu nad sportom, te s podrškom Stephena Rossa, planiraju preuzeti kontrolu nad 40,5% sporta, koje kontrolira CVC Capital i Ecclestone. Podsjetimo, 35,5% Formule 1 je u posjedu CVC Capitala, dok je 5% kod Ecclestonea.

Špekulacije da je Formula 1 na prodaju su aktivne još od 2012. kada je CVC Capital prodao prava u vrijednosti od 1,6 milijardi dolara tvrtkama BlackRock, Norges Bank i Waddell & Reed. Bernie Ecclestone je izjavio da postoji nekoliko potencijalnih kupaca koji pregovaraju s CVC Capitalom, ali da su spremni prodati F1 samo za ‘pravu cijenu’.

“Trenutno tri-četiri kompanije razgovaraju s CVC Capitalom, ali ne znam koliko su daleko došli s pregovorima. Ali, ako se odluče prodati Formulu 1, morat će mi reći jer i ja držim prava. CVC je u biznisu kupnje i prodaje kompanija, ali su jako sretni s Formulom 1. No, njihov prioritet u poslovanju je prodaja, a sve ima svoju cijenu.”

Stephen Ross, 75-ogodišnjak čije se bogatstvo procjenjuje na 4,6 milijardi dolara, vlasnik je bogate kompanije RSE Ventures, a također je i vlasnik NFL momčadi Miami Dolphins.


Odgovor

2 komentara

  1. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Nemojte molim Vas…dosta je više sranja i naftnih dolara u F1.


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    sve mi se čini da ću morat pratit Moto GP i ostale serije….


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.