Kvyat: Pustit ću da moja vožnja govori u 2019.

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Po povratku u Formulu 1 nakon više od godinu dana odsutnosti, Daniil Kvyat je odlučan u tome da ne odgovara na pitanja je li sazrio od svog zadnjeg nastupa u F1.

Umjesto toga, Rus preferira pustiti da njegova vožnja po povratku u sport pokaže je li uistinu sazrio. Kvyat se tako vraća u momčad Toro Rossa za 2019. sezonu nakon što je dvaput ispao iz momčadi tijekom 2017., a posljednji mu je nastup bio na VN SAD-a iste godine.

Red Bullovi i Toro Rossovi šefovi su govorili o tome kako je Kvyat sazrio tijekom ove godine te da je to bio jedan od faktora u njegovom povratku u momčad, ali Rus nije spreman davati neke čvrste prosudbe o toj temi.

„Ne želim reći jesam li se promijenio ili ne. Znam da postoji puno pretpostavki i spekulacija o tome, jesam li sazrio i slično, ali ja preferiram da moja vožnja na stazi govori za mene. Samo želim sjesti u bolid i vidjeti što će se dogoditi. Imamo puno posla za obaviti i četiri dana testiranja u Barceloni prije nego što sezona krene će biti jako važni za sve.“

– Daniil Kvyat

Podsjetimo se, Kvyat je proveo većinu prethodne sezone kao Ferrarijev vozač simulatora te smatra kako je to odigralo ključnu ulogu u mogućem povratku u Formulu 1.

„Stvarno cijenim priliku koju mi je Ferrari dao prošle godine. To je bilo odlično iskustvo i dao sam sve od sebe. Uistinu sam uživao radeći za njih. Bili su stvarno dobri prema meni, stoga sam im ja vratio tako da sam uvijek radio naporno i nikad nisam odbio dodatan dan posla. Bilo mi je zadovoljstvo.

Iskreno, Mislim da čak i ako vozite samo u simulatoru, s obzirom na to da su jako sofisticirani, možete užasno puno vježbati te smatram kako me upravo ta vožnja u simulatoru održala u formi te pomogla da ne zaboravim osjećaj bolida Formule 1.“

– Daniil Kvyat

Iako je odradio filmski dan ovaj tjedan s momčadskim kolegom Alexanderom Albonom u Misanu, Kvyat će obaviti svoju prvu dužu vožnju u novom Toro Rossu STR14 u ponedjeljak u Barceloni na početku predsezonskih testiranja.


Odgovor

4 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Samo nemoj u Vettela ?



    5
    5

    0
  2. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    To Danille, reci im, hajmo po Red Bull sjedište, kakav Gasly, kakvi bakrači!!



    4
    4

    0
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    VN Španjolske
    Kvyat sjeda u bolid RBa
    Max u Toro Rossa
    Ovdje ste to prvi put čuli.



    8
    7

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.