Vettel: Nemam razloga otići dok ne ostvarim naš cilj

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 12 komentara

Sebastian Vettel ne očekuje da će se oprostiti od Ferrarija nakon iduće sezone, nakon što su ga novinari upitali o potencijalnom porazu od Charlesa Leclerca.

Leclerc je kroz niže serije prošao kao jedan od najvećih talenata u posljednjem desetljeću, ali je, za razliku od mnogih drugih, istom silom nastavio i kad je došao u Formulu 1. Deklasirao je Marcusa Ericssona i etablirao se kao vozač koji je unutarmomčadsku bitku riješio izuzetno uvjerljivo.

Stoga nije neobično kako mnogi očekuju da pruži Vettelu strašnu bitku, a britanski novinari su zaključili da bi eventualni poraz mogao potjerati Vettela iz Ferrarija.

“Poznato je da je moj ugovor do kraja 2020. godine i ne očekujem ništa drugo. Ovdje sam vrlo sretan. Očigledno, moj cilj je osvajanje naslova.”

“Nismo blizu koliko bismo htjeli biti, što znači da ima još posla ispred nas, ali osjećam da je to moja misija i razlog zašto sam tu. Za sebe i za ekipu.”

“Očigledno, sviđa mi se vožnja, volim voziti, imam veliku strast za vožnjom, ali iznad svega imam veliku strast za ovom ekipom, za Ferrarijem, koji me inspirirao tijekom cijelog djetinjstva.”

“Za mene je prilično jasno što je moj zadatak ovdje.”

Vettel se pridružio Ferrariju 2015. godine i redovito je bio ispred Raikkonena tijekom četiri sezone koliko su vozili zajedno. Pobijedio je na 13 utrka i dva puta završio kao viceprvak.

Iza Leclerca je samo jedna sezona u Sauberu, stoga nije neobično kako je Mattia Binotto, novi šef Ferrarija, na predstavljanju bolida izjavio da će momčad prioritizirati Vettela u ranom stadiju sezone ako to bude potrebno.

Vettel je komentirao bitku s Raikkonenom i još jednom ponovio da ne očekuje probleme u odnosima s Leclercom:

“Kad ste timski kolega s nekim onda vidite točno ono što radi onaj drugi. S Kimijem je to dobro funkcioniralo tijekom zadnjih par godina. Imali smo sličan osjećaj za bolid. Očigledno, sad je tu Charles i bit će jako brz, u to ne sumnjam. Očekujem da će vrlo brzo pronaći pravi ritam.”

“Glavna stvar je raditi zajedno kao tim. Na stazi će on htjeti biti brži od mene, a ja od njega. To je normalno. Imate 20 najboljih vozača na svijetu i 20 bolida na gridu – nikoga ne treba podsjećati na to.”

– Sebastian Vettel

Odgovor

12 komentara

  1. Michael Schumacher
    Ante86 Prikaži

    Sretno momci i da naslov donesete nazad u Maranello



    14
    12

    2
  2. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Vettelovi hejteri će nakon ove izjave navijati za Vettela da osvoji naslov, ne bi li ovaj nakon titule uradio “Rosberg” potez :rofl:



    6
    -2

    8
  3. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    odmjereno i konkretno



    3
    3

    0
  4. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Samo se ti ove sezone koncentriraj i usredotoči na vožnju i nemoj raditi neke greške koje si radio lani…..a uz Lecreca možeš puno napraviti ako budete surađivali onako korektno i pošteno….jedva čekam da vidim prvu utrku!



    4
    3

    1
  5. splico3107 Prikaži

    neka Lujo dođe u Ferrari i osvoji naslov!
    Nemogućeeeee!!!


    0
    -3

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.