Grosjean je „možda malo pretjerao“ s kilažom za 2019.

Vijesti

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 3 komentara

Romain Grosjean misli kako je „malo pretjerao“ s povećanjem kilaže koju nova F1 regulacija dopušta, ali smatra kako se radi o pozitivnoj promjeni u sportu.

Kako bi izjednačila situaciju između nižih i viših vozača, Formula 1 je za predstojeću sezonu promijenila način na koji se računa minimalna kilaža bolida i vozača. Tako će svaki vozač koji ima manje od 80kg morati imati balast u kokpitu svog bolida koji će ga dovesti do te kilaže.

Ova promjena znači da vozači neće morati biti tako strogi sa svojim dijetama te će biti u mogućnosti izgraditi još mišićne mase zato što ih to neće stavljati u nepovoljan položaj naspram lakših vozača.

Govoreći o promjeni, Grosjean se našalio:

“Da, ja sam možda malo pretjerao! Imao sam 180 cm i 69 kg zadnjih šest ili sedam godina te sam sad s malo više slobode možda pretjerao! Stoga idem nazad na dijetu, iako je bilo zabavno. Ali, smatram da je promjena odlična. Puno je bolja što se tiče zdravlja i fitnessa. Možete osjetiti kako se osjećate bolje i jače, iako očito i dalje ne možete biti body builder.”

“Izgradio sam solidnu količinu mišićne mase, no morat ću izgubiti malo za prvu utrku, ali bit će to u redu. Mislim da je nova regulacija korak u pravom smjeru te da je puno ljepše živjeti na taj način.”

– Romain Grosjean

Grosjeanov momčadski kolega Kevin Magnussen je također zadovoljan ovom promjenom, iako tvrdi kako on nikad nije imao problema s time da ostane dovoljno lagan za utrke.

“Nećete dobiti 10 kg mišića kroz dva mjeseca koje smo mi imali, osim ako to ne napravite na krivi način. Mislim da jesam dobio na mišićnoj masi, ali radi se o možda jednom ili dva kilograma u odnosu na kraj prošle sezone. Ta količina nije nešto što se primijeti pretjerano. Ne očekujem nikog da će doći na početak sezone izgledajući kao Hulk.”

– Kevin Magnussen

Kad su ga pitali hoće li promjena imati utjecaja u utrkama, Magnussen je rekao:

“Nadam se, trenirao sam drukčije nego što je to bio slučaj prošle godine te se i intenzitet treninga povećao. Osjećam se spremnije i to je dobar osjećaj. Radujem se povratku u bolid te da vidim rezultate treninga koji sam napravio tijekom zadnjih par mjeseci. “

“Ja nisam jedan od viših vozača, stoga ja nikad nisam imao potrebu da gladujem mjesecima, kako smo čuli o drugim vozačima, samo zato što je momčad ugradila novu podnicu koja je bila malo teža nego prethodna. Imao sam sreće što se tiče toga.”

– Kevin Magnussen

Odgovor

3 komentara

  1. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Čekamo novog Alana Jonesa


    0
    0

    0
  2. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Vježbaj , piz*a ti materina :D



    12
    12

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.