Gasly: Max je za mene najbolje mjerilo

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Pierre Gasly vjeruje da je njegov ovogodišnji timski kolega Max Verstappen “najbolja referenca” u prvoj sezoni s jednom od najboljih ekipa na gridu.

Francuz je prošlu sezonu odradio u Toro Rossu uz Brendona Hartleya, a nakon neočekivanog odlaska Daniela Ricciarda – promoviran je u Red Bull.

Iako je Red Bull uvjeren da će Gasly pokazati što zna, Christian Horner je prije nekoliko dana priznao kako je Gasly promoviran malo ranije nego su to u ekipi htjeli. No, Gasly smatra da će mu vožnja uz Maxa Verstappena biti korisna da poboljša svoju formu.

“Mislim da je Max trenutno jedan od najtalentiranijih vozača na gridu. Teško ga je usporediti s Lewisom i Sebom, ali je ovo očigledno točno.”

“Prema tome, meni je to savršeno mjerilo. Siguran sam da će biti korisno kako bih nastavio učiti i razvijati se, a brz timski kolega je poticaj da i vi izvučete sav talent iz sebe.”

Gasly očekuje da će mu dobro doći njegova brzina u jednom kvalifikacijskom krugu:

“Ja sam prilično objektivan tip i znam kad mi nešto ide ili ne ide. Uvijek sam učio iz takvih situacija. Uvijek se propitujem što mogu učiniti bolje da bih bio bolji vozač i kompletan paket.”

“Mislim da imam dobru brzinu i da mogu izvući maksimum iz kvalifikacija. Svi znamo da je utrka puno lakša kad imate dobru startnu poziciju. Mislim da je to moja snaga i pokušat ću to maksimalno iskoristiti.”

– Pierre Gasly

Odgovor

4 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Bwoah Prikaži

    Mislim da je Gasly-ev rezultat prošle sezone malo podcijenjen.
    1.Toro Rosso je bio realno gledajući nekakav “pokusni kunić’ za hondu. Često su startali Hartley i on sa začelja te je od tamo teško bili što napraviti.
    2.Rasturio je Team-mate-a, no ipak valja napomenuti da Hartly nije baš neki pokazatelj(ali ipak ga je pobjedio).
    3. Nije čak toliko daleko od Leclerca koji je po meni imao puno bolje uvjete(bolid i malo kazni).

    Summa summarum: Max je vjerovatno bolji i čak iskusniji od Gaslya, no ni Gasly nije za baciti i mislim da će pružati dobar otpor.



    4
    1

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.