Horner: Leclerc može pogurati Vettela na “sasvim novi nivo”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 16 komentara

Christian Horner smatra da bi novi Ferrarijev vozač, Charles Leclerc, mogao pritisnuti Sebastiana Vettela pa bi Nijemac morao pronaći sasvim novi nivo.

Horner je iz prve ruke svjedočio Vettelovim naslovima u Red Bullu, ali je također vidio i poraz od Daniela Ricciarda 2014. godine. Sad očekuje da će Leclerc biti jači protivnik od Raikkonena:

“Charles je zaista uzbudljiv talent. To je sjajno za sport. Sebastian sad ima 31 godinu, a stižu nove mlade zvijezde i pritišću etablirane dečke. Fascinantno, zapravo.”

“Vettel je lako pobijedio Kimija, ali s Charlesom će morati malo više raditi i pronaći neki novi nivo. Prema tome – možda će za njega biti dobro što mora pritiskati još i više.”

Iako je Ferrari tijekom prošle dvije sezone imao bolid koji je na značajnom broju utrka bio u Mercedesovoj ligi – Lewis Hamilton je svejedno osvojio titule u spomenutim godinama, kao i Mercedes

Komentirajući promjene koje su se dogodile u Ferrariju, Horner kaže:

“Siguran sam da Vettel podržava promjene. Naravno, kad ste broj 1 u Ferrariju onda se od vas jako puno toga očekuje. Ima novog timskog kolegu, novu upravu, puno toga je novog oko njega ove godine.”

Mattia Binotto došao je na mjesto Maurizija Arrivabenea, a mnogi smatraju da bi to moglo negativno utjecati na Ferrarijev tehnički odsjek, gdje je Binotto bio ranije.

“Ovo je velik posao za Mattiju jer ne možete obavljati obje uloge istovremeno. Ili ste tehnički direktor ili ste šef ekipe, a mislim da on trenutno igra tu ulogu gdje mora trčati između dva ureda. Oba posla su ogromna i bit će to evolucija procesa.”

“Donijeli su takvu odluku iz kojeg god razloga. Otkad sam ja u Red Bullu – već pet puta Ferrari mijenja šefa. Sa svakom tom promjenom dolazi i promjena u kulturi i pristupu, a za to treba vremena.”

– Christian Horner

Odgovor

16 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Bwoah Prikaži

    Vettel ove sezone ima sigurno veliku motivaciju. Uz sebe ima mladog talentiranog Leclerca, možda budućeg svjetskog prvaka, dok mu je na drugoj strani Hamilton s kojim je u borbi za “velikana ovog doba”, a sigurno i za jednog od najboljih na all time listi. Vjerujem da će on i Ferrari ove sezone napokon više donijeti naslov u Maranello.



    14
    13

    1
  2. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    Ma nema brige za Ferrari, a bome i za Vettela. Da istina neće Sebu biti lako, ali realno gledajući falio mu je timski kolega koji će ga gurati na još viši nivo. Raikkonen je neosporivo legenda sporta, ali je njegovo vrijeme prošlo da bi bio najbolji trenutno. Tako da će Leclerc biti pravi push za Seba.



    11
    10

    1
  3. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Ako Ferrari bude imao konkurentan bolid – glavno pitanje ipak glasi: hoće li Binotto bolje upravljati vozačima od Arrivabenea. Šef se ne smije ustručavati reći vozaču “makni se”, pa makar se radilo o 4-strukom prvaku.



    23
    22

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Meni je problem da oni od 2014. imaju šefove koji se uče poslu, a onda im učenje prekinu. Domenicali je segrtovao kod todta godinama. Matiachi je ekspresno odletio. Arrivabene je postajao sve bolji ali nisu imali strpljenja. Sad s inženjerom koji upravlja momčadi samo im Bog može pomoći…



      6
      5

      1
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Šef 4-strukom prvaku mora omogučiti ama baš sve da bi se ovaj mogao boriti za naslov, Horner je lijepo rekao gdje bi mogao biti problem.
      Za naslov se samo jedan može boriti, obično kada se bore dva pobijedi treći, npr. Kimi,Prost.



      6
      5

      1
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Zašto ne bi dali odriješene ruke u prvih pet utrka? Ovako ograničavaju šanse za naslov ukoliko bi razlika bila par bodova. Recimo australija 2007. Lewis ispred Alonsa, a alonso kao svjetski prvak ima prednost taktike u odnosu na Hamiltona. Na kraju godine Hamilton kasni 1 bod, a razlika između 2. i 3. mjesta je ipak veća.


        0
        -1

        1
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ako Ferrari bude konkurentan onda ce nam sezona bit zanimljiva i pokazat ce da li je Seb covjek za posa ili nije.. Oko Leclerca ima previse pitanja i smatram da nije u igri za naslov ali ako moze Seba natjerat da bude brz i bezgresan, odlicno..



    4
    3

    1
  5. Haas
    V-T-L Prikaži

    Vettel može pogurati leclerka na sasvim novi nivo uz uvjet da Ferrari bude na nivou



    4
    2

    2
  6. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Bolje da ga pogura na novi nivo nego u novu momčad… kako ga je svojedobno pogurao Ricci



    1
    -2

    3
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ja se nadam da ce netko od crvenih slaviti na kraju. A koji od njih dcojice? Tak mi svejedno….



    3
    1

    2
  8. Geronimo Prikaži

    Žalosno je komentirati da bi “novajlija” trebao gurati naprijed četverostrukog prvaka. Samim time izražavate sumnje u njegove sposobnosti što je zapravo istina. Kada je izvan ere RB-a napravio nešto pažnje vrijedno (osim SPA prošle godine)? I LH ima Merc koji mu daje prednost, ali i puno, puno fantastičnih trka, rezultata i preticanja prije 2014. Horner je ovom izjavom također samo iskazao svoje mišljenje o njegovim vozačkim sposobnostima, svjestan moči koju je imao RB u periodu 2010-2013.


    0
    -2

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.