Wolff: Tek kad se umirovi shvatit ćemo da je Hamilton uz Schumachera najbolji svih vremena!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 111 komentara

Toto Wolff je uoči nove sezone pohvalio svog vozača Lewisa Hamiltona i usporedio ga s Michaelom Schumacherom.

Mercedesov šef misli da Hamilton ne prima onoliko pohvala koliko bi trebao, te misli da ćemo to shvatiti tek kad se Lewis umirovi. Britanac ove godine ide po šesti naslov, čime bi se približio na samo jedan od Schumachera.

“Lewis je, po mom mišljenju, zajedno s Michaelom – najbolji što smo ikad gledali. To ćemo shvatiti tek kad se jednog dana povuče. Imamo tendenciju ne cijeniti sjajne performanse dok se događaju.”

“Uvijek se hvale ljudi koji su umirovljeni ili pokojni, ali nikad se ne kaže “ovaj tip je sjajan, svjedočimo izvanrednom vozaču”. Mislim da bismo to trebali prepoznati sad dok se još utrkuju.”

“Kako se razvio kao osoba je izvanredno. Postao je oslonac u ekipi, a netipično za vozača – više nas hvali nego prigovara. Imamo okruženje u kojem smo brutalno iskreni jedni prema drugima. Ako nešto pođe po zlu – uvijek se nađemo na sastanku i točno kažemo što nije bilo dobro. Zbog toga smo imali bolje performanse, a on je primjer ponašanja.”

– Lewis Hamilton

Odgovor

111 komentara

  1. Mclaren
    Antishaaa Prikaži

    Navijam za Mercedes,al nije on jos ni blizu Schumija.



    23
    20

    3
    • Ferrari
      AlijA Prikaži

      Slažem se da nije ni blizu . Daleko je bolji .



      13
      -27

      40
      • Kimi Raikkonen
        Bwoah Prikaži

        Što ti možeš lupiti i ostati živ.



        12
        7

        5
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Bolji? U cemu? U tome da sve sta je napravio bilo je kad ima super dominantni bolid. Dobar je vozac i zadnja sezona je najbolje odvozio ali nije Schumi, Sennea, Prost… pa Lauda, Hakkinen itd



        16
        10

        6
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Hamilton spada medu najbolje vozace ikad ali jos uvijek nije radio stvari kao Schumaher. Schumi je osvojio 2 naslova u inferiornom bolidu, dva u podjednakom konkurenciji i 3 u dominantnom. Lewis dok nije bio u dominantnoj mecki bio je dobar ali nista woow kao ni Vettel sada kada nema dominantan RB. Jesu trenutno najbolji i najbolji u zadbjih 10 godina no ruku na srce nije to ni blizu schumahera. A vozaci ce sve lakse stizati rezultate prijasnjih vozaca jer se vozi sve vise i vise utrka a konkurencija je jadna i smjesna. Samo treba pogledati boj Mercedesovih pobjeda u hibridnoj eri i netreba pricati nista. Imao je bolid kao nitko nikaf prije njega. Vjerovatno ce se o njemu jednog dana pricati kao jednom od najb9ljih no ruku na srce njegov karakter i ponasanje kaf mu neide nije na nivou jednog peterostrukog prvaka spremnog na svasta napraviti i izjaviti ne bi li sebi olaksao put do necega. Ovu zadnju sezonu je Lewis odvezao briljantno no ruku na srce Vettepl nije bio dostojan protivnik, koji je s previse gresaka sam sebi pucao u nogu vise puta a Bottas nije ni pomisljao na napadanje Lewisa a kada je i mogao nije smio. Jos kad tu zbrojim sudacke kriterije ove godine mislim da lewis trenutno ni nema konkurencije osim mozda u dogledno vrijeme Leclerca i Maxa ako dobije dobar bolid. Alonso je na mene ostavio bolji dojam u svojim najbiljim godinama nego Vettel ili Lewis ikad bez obzira na broj titula. No ni njega nesmatram ni blizu schumija. Schumaher je doslovno nekada radio cuda pogotovo u pocetcima kad bi na kisi isl uvjetima radio po nekoliko sekundi brze krugove i prestizao sve redom kao da su cunjevi. Takve stvari nisam nikad vidio od aktualnih vozaca zaro takve usporedbe su svakako neosnovane, bar ne jos.



        37
        32

        5
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Koja su to dva bolida bila inferiorna? Pod tim ne mislim na malo lošiji, već baš inferioran.



        1
        -5

        6
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @Dani Benetton B194 i Ferrari F2003 GA



        7
        5

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        s tim pitanjem pokazujes da nisi pratio uopce F1 tad. Progooglaj. Imas na wikipediji ama bas sve.



        4
        2

        2
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        wikipedija? haha , dobro. Mislim gledao sam te sezone i znam da pričate gluposti. To uopće nisu bili inferiorni bolidi. Pogotovo ferrari. A benneton je u prvoj polovici sezone bio bolji bolid od williamsa. Što zbog karakteristika motora, a što zbog superiornije šasije i williamsovih problema. No dobro, znate vi jer piše na wikipediji.



        2
        -3

        5
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        nesumnjam da je po tebi zato sto je schumaher pobjedivao bio u dominantnom auto svih tih godina. Pricamo mi gluposti, a ti zivi u svojoj masti…



        2
        1

        1
      • Lotus
        weki66 Prikaži

        nisam nikad bio fan Schumachera…ali njegove naslove treba postovat,,,pogotovo prva dva…..to su naslovi osvjeni u bolidu koji nije bio za naslov i on je uspio osvojit naslove….tako da te usporedbe sa LH jednostavno nisu bas referenca…jer LH odkad je u f1 vozi bolide koji su u vrhu….da je vanserijski vozac…je…ali ipak Schumi je prica za sebe…kazem ponovo nisam njegov fan….ali njegovo umijece se mora postovat



        2
        0

        2
    • Pirelli Hypersoft
      Einspritz7 Prikaži

      @Alonso1983
      Ti gledaš stvari isključivo iz jedne perspektive . Što to znači dominantan , da li znaš što to znači , postoji li neko mjerilo pa da se može reći da je neki bolid dominantan ili ne ? To je subjektivna stvar , recimo , ja ću tvrditi da su zadnje dvije sezone Ferrari i Mercedes u najmanju ruku ravnopravni (ovisno o stazi) , a ti ćeš reći da je Mercedes dominantan .
      Uostalom , tako se za svakog tko je pobijedio/pobjeđivao može reći da je imao dominantan bolid , bar u tim trenucima.
      A ne zaboravi da je Lewis osvojio svoj prvi naslov s lošijim bolidom , te godine je Ferrari odnio konstruktorski naslov.
      Ovo o Lewisovom karakteru i ponašanju , ne znam uopće na što misliš , on nema ni jedne mrlje u karijeri , a tu neke tvoje subjektivne insinuacije , predrasude ili što već … tako bi se svakome moglo nešto loše pronaći . A spominjanje karaktera i ponašanja u kontekstu s M. Schumacherom – zvuči kao čisti sarkazam ! Svi znamo što je sve MS radio , kakvog je bio karaktera i ponašanja , te kako je osvojio svoj prvi naslov.
      Nadalje , niije li MS imao za momčadske kolege sve klasične vodonoše i drugorazredne vozače , nije li MS u to doba bio bez prave konkurencije (za razliku od LH koji je imao sve redom svj. prvake)? Kad je dobio prave konkurente (Hakkinen , Alonso , pa i Rosberg) slika se promjenila , nije više bilo nepobjedivosti .
      I da , ne bi Mercedes bio ni upola toliko dobar da nema Hamiltona u momčadi , on je taj koji je podigao momčad i koja je onda napravila taj iskorak od dobre momčadi do vrhunske .



      9
      -1

      10
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        procitaj ponovno napisano pa mozda shvatis . Lewis 2008 nije imao losiji auto nego je konkurencija kimi i massa bila boze sacuvaj mOmcadski koleg mu ke bio smjeh zato au i izgubili momcadski naslov. Dominantan….. broj pobjeda u nekom periodu, singerija momcadi vozacmog kolege s Lewisom nadogradnje… neimanje konkurencije itd… Podjednaki bolidi kazes u zadnje dvije godine? pa kako je onda Vettel imao preko 2 minute zaostatka u svim utrkama za Lewisom ? Kako su na nekim utrkama kao singapur monza 2017 francuska spanjolaka itd pobjedili sa preko pola minute prednosti? Mercedes je na svakoj stazi konkurirao za pobjedu dok Ferrari bas i ne. Ove godine je Ferrari mogao do naslova ali lani nikako, ni blizu. Dominaciji nesmatram zadnjom sezonom no sve ono prije toga je itekako dominacija jer broj pobjeda na strani mercedesa nelaze u turbo eri. Cak stovise to je bila nikad videna dominacija. To su cinjenice, brojke itd a brojke kazu da je Lewis do ultra dominantnog Mercedesa osvojio 1 naslov u 7 godina a vozio je svake godine bolide spozobne za pobjede a nekad i naslove. Osvojio je naslov protiv mase vise sretno nego spretno ….kad se samo sjetim singapura te godine. Nakon 2008 do 2014 je imao blackout… i odjednom postao najbrzi.? ne nije, dobio je 4 godine auto u ruke u kojem je trebao pobjediti svoje momcadske kolege a tek lani je Ferrari bio dostojna konkurencija ali sa vozacem koji to nije znao iskoristiti ali i momcad koja je grijesila vise od Mercedesa. Ako ovo pd strane Mercedesa unazad 5 godina nije dominacija onda neznam sta tebi je, al nek je to moje subjektivno misljenje.



        5
        4

        1
  2. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Kada bude ponizan u porazu, kao što se pravi u pobjedama, tada će se moći porediti sa Schumi-jem.



    34
    28

    6
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Nećemo to gledat.. Previse se digo da bi znao bit ponizan u porazu.. Cak je u par navrata i prosle sezone koju su dobili imao ispade dok nije sjedio na vrhu tablice..



      9
      7

      2
      • renato2107 Donator Prikaži

        Tako je, i to je najveća stvar koju ne volim kod njega, pa ni njega zato. Prošla sezona je vozački bila vrh, ali plakao je prvu polovicu ko baba kakva, šuti i vozi, reci: “trenutno su bolji, ali trudimo se i uspjet ćemo”. A ne neka podbadanja, oni imaju dvije baterije, oni nešto nelegalno na pravcu rade, a Merc prvi ima od Australije 2014 gumb za kvalifikacije



        6
        5

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Pa svi koji ga nevole nevole ga vjerovatno zbog toga. Ja npr odmalena navijam za Real Madrid ali Messija mi je uzitak gledat i nemogu o decku losu rijec reci i uz svo duzno postvanje prema Ronaldu no Messi je puno bolji igrac bio ostao i biti ce. Hamilt9n je odlican vozac ali ima takvo neko ponasanje da mi zbog toga nije nimalo drag kao i npr Max.



        6
        4

        2
  3. Kimi Raikkonen
    Bwoah Prikaži

    Više nas hvali nego prigovara

    Čim mu ne ide ili kad Mercedes zezne strategiju kreće kukanje.
    A što se tiče ovoga da je uz MSC najbolji vidjet ćemo. Zasada je jako blizu tome(da bude 2. najbolji). Nije da ga baš volim pa se nadam da će ga do kraja karijere Vettel “prestići” po broju naslova i pobjeda.



    15
    11

    4
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Broj naslova nije jedino mjerilo… Schumi je bio fajter, znalac mehanike, vrhunski strateg, vrhunski za razvijanje bolida itd… da ne govorimo da su mu samo dvije titule (bile bi tri da nije nogu slomio) kad je imao super dominantni bolid za razliku od cetiri Hamiltonove (zadnju mu skidam kapu iako je imao najbolji team, wingmana, Vettelove greske i auto). Senna i Prost isto imaju manje naslov a bolji su sigurno…



      7
      2

      5
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Slazem se sa vecinom. Ali tesko se moze reci da Shumi nikada nije imao pomagaca , a pogotovo se nemoze reci da Shumijevi glavni protivnici nisu radili greske. Svake sezone se greske rade



        6
        4

        2
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Treba znati natjerati protivnika na greške. Ne slažem se s Totom btw…



        2
        -1

        3
      • Kimi Raikkonen
        Bwoah Prikaži

        Senna i Prost isto imaju manje naslova a bolji su sigurno…

        Kao da su Senna i Prost vozili “kante” kad su osvajali naslove.



        6
        4

        2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Pa nisu vozili kante ali imali su daleko vecu konkurenciju nego Hamilton danas. Svi oni su bili u borbi za vrh i sa drugim ili trecim bolidom po jacini na vrhu dok Hamilton nije



        1
        0

        1
      • avalon Prikaži

        AlkY … a koji je to kolega MS bija njegov pomagač ? verstappen Sr , patreze , brundle , herbert , irvine , massa ? aha , znam , barrichello :) :) :) da mu rubens nije prepustija pobjedu u austriji 2002 . ( 0,182 s zaostatka brazilca ) MS ne bi osvojia titulu zar ne ? :) :) :) samo … ima jedna “caka” MS se “revanšira” rubensu u americi te sezone . nijemac je prepustija pobjedu kolegi … 0,11 s je na kraju bila prednost rubensa ;) ovo me donekle podsjetilo na rusiju lani … bija bi LH vratija 1. misto VB ali se boja totove reakcije , a i ti bodovi su mu nasušno trebali jer je ima tek 41 bod više od seba :) :):) btw , te 2002. je “pomoćnik” rubens za MS na kraju zaosta 67 bodova . istina rubens je ima 3 odustajanja , MS nijedno ALI i da je rubens pobjedija u te 3 trke u kojima je odustaja , a da MS u njima nije osvojia ni bod bi li možda brazilac osvojia titulu ? pa lako je izračunat … kad je rubens odustaja MS je osvojia 24 boda . i vidi vraga , računica kaže da bi sa te 3 hipotetske pobjede na kraju rubens ima 107 , a MS ( da nije osvojia ni bod u te 3 trke ) bi ima 120 tj 13 bodova više od kolege čak i u ovom za barrichella najpovoljnijem špekulativnom scenariju ;) osim toga bez obzira kakav je bolid vozija MS NIKAD nije sezonu završija ispod 4 . mista ako ne računamo 1999. kad je slomija nogu pa je zbog toga “preskočija” mislim 6 trka . a nije baš da je benetton bija najdominantniji bolid isto ka ni “razvaljeni” ferarri u koji je doša posli benettona . LH je u McL koji je vjerovatno bija bolji od ferarria u periodu 1996 . do 1999 . 3 X završava prvenstvo na 4. i 2 X na 5 . mistu . MS NIKAD nije “pluva” po timu čak ni u drugom dijelu karijere kad ga je mercedes često zna iznevjerit . a pamtiš li možda lewisovu objavu telemetrijskih podataka na twitteru kad se naljutija na tim ? ko je po mišljenju MS bija njegov “najljući” protivnik na stazi ? hakkinen zar ne ? pa pogledaj klip na you tubu sa VN španjolske 2001. u zadnjem krugu mika je odusta ( a vodija je trku ) , MS se izvinija timu zbog vožnje i objasnija da je ima velikih problema sa vibracijama te prizna da je ima vrašku sriću . prije proglašenja pobjednika primjetija je miku kojeg je na svom bolidu do boxa doveza coulthard pa je potrča do njega i zagrlija ga . a ko je bija najveći konkurent LH ? podcijenjeni rozberg zar ne ? i kako je posli lewisoveg osvajanja titule postupija englez ? bacija je kapu sa No 2 rozbergu ! pa od samog početka u mercedesu je dobija do znanja tada od brawna (da ponovno spomenem 2 TR iz 2 trke di je NR “stavljen” u drugi plan ? ) , a sad od tota ko je njihov ( mercedesov ) favorit ? zato najbolje da ne spominješ pomočnike jer LH je ima najbolje . podsjeti se šta je toto reka za VB ;) možeš se podsjetit i monze di je posli dugog “ganjanja ” LH “preteka” MS u tada inferiornijem mercedesu žaleći se na nijemca . možeš u tom klipu vidit kako MS perfektno vozi bez greške na kočenjima . da je situacija bila obrnuta , da je MS u konkurentnijem bolidu “ganja” LH u inferiornijem siguran sam da bi vidili bar 2 do 3 lock upa LH ( često mu se to događalo kad bi se “trsija” ) i preticanje MS ;) možda LH i poobara rekord u titulama , postane najbolji makar statistički ( no to sam pisa i uz rekorde MS da se ne oni drugačijih mišljenja/ ukusa ) ali NIKAD neće odvozit kišne trke ka regenmeister , nikad neće sa mjenjačem “zaglavljenim” u 5 . završit trku na 2. mistu ( i obavit pit stop sa tim problemom te startat iz boxa u 5 . ! ) odvozit maestralan krug MC ( 2012 . ) sa 42 godine vozeći kroz kompleks bazena 220+ jednom rukom dok je drugom podešava bias kočnica ;) na sky sportu se posli Q ta snimka vrtila ka nekakvo čudo . ovo je tek djelić njegovih čarolija . složija bi se da nečije titule ne treba omalovažavat zbog grešaka konkurenata ( npr seb 2018 . ) jer svi griješe i greške su sastavni dio trka ….



        15
        11

        4
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        @avalon svaka cast na trudu :). Samo ja nevidim gdje sam ja to izjavio da je Lujo bolji od MS-a pa da si ti skocio pisat sastavak sa cinjenicama ? Niti sam to izjavio niti mislim da je itko veci trenutno od MS-a makar ga ne simpatiziram niti jedne sekunde. Samo sam rekao da je imao pomagaca ( pa makar i jednu utrku) i da su i njegovi konkurenti radili greske ( sta nitko pametan nece reci da nije istina). Znaci ja sta god sam rekao je apsolutno tocno pa makar netko pisao 18 stranica nekih cinjenica. MS je najveci ali ono sta sam napisao je istina. Nema potrebe toliko braniti nekoga jer niti jedan covjek na svijetu nije savrsen pa tako niti MS.
        Over and out :D



        2
        -1

        3
  4. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Imamo tendenciju ne cijeniti sjajne performanse dok se događaju.

    Cijenimo Fedderera i uživamo, Messija, Ronalda, LeBrona, Bradya…



    7
    4

    3
  5. klikerbgd Prikaži

    Cuj ovog,Lewis je bas poznat po tome da hvali,nikada se ne zali i ne prigovara na tim ili bolid kada ne ide. Ajde Totto ne preteruj sada bas…



    9
    8

    1
  6. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Lewis Hamilton spada već sada u top 5 vozača svih vremena, što je velik napredak s obzirom da prije tri godine nije bio ni u top 10.
    Ja sam ubijeđen da će na kraju on biti taj koji će biti GOAT. Za to treba vremena i još bar dvije godine vožnje na nivou kojem vozi zadnje tri godine.
    Koliki on ima uticaj na rezultate svoje ekipe najbolje je opisao James Allison, koji je radio sa skoro svim najboljim vozačima u zadnjih 20 godina.
    https://mobile.twitter.com/baronvonclutch/status/1057045188365889536?s=21



    5
    -8

    13
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      A šta bi Alison trebao reci za vozaca koji vozi u momcadi u kojoj on radi te je pritom osvojio naslov? Nece sigurno reci to je zbog toga jer je crn. Svašta cu ja tu pročitati.



      8
      7

      1
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Upravo to. Svaki Ciganin svog konja hvali. Nije Allison lud pa da priča ovako o Vettelu te ga hvali, a radi u Mercu za Hama.



        3
        2

        1
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Može reći šta god hoće. Nije ga niko puškom gonio da to kaže, na način koji je već rekao.
        Nije ovo Alisonu prvi WDC s kojim je sarađivao, a ni prvi WCC koji je osvojio.
        Zašto je rekao to što je rekao za LH, a nije za neke druge prvake ja ne znam.
        Možeš li ti boldati dio teksta koji je on napisao pa reći ovo nije istina?
        Svašta hoćeš pročitati, a svašta hoćeš i izjaviti ;)



        2
        -1

        3
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Nije ovo Alisonu prvi WDC s kojim je sarađivao,

        Ali je (zasad) zadnji. Zanimljivo da hvali baš onog s kojim sad radi. Tako da, Allison kao argument mi je vrlo slab.

        S druge strane, ja se apsolutno slažem da je Hamilton sigurno u top 5 vozača koje sam gledao (zadnjih 20 godina). Ali, ja isto tako mislim da su vozači danas u prosjeku puno, puno bolji nego vozači prije 15 ili pogotovo 20 godina.



        3
        2

        1
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Dobro, onda ćemo da sačekamo slijedećeg “njegovog” prvaka pa ćemo uporediti izjavu :)
        Vozači jesu sigurno bolji. I to ne malo. I konkurencija je puno žešća. Jer su svi sposobni sa pravim alatom postići zavidne rezultate. Bukvalno desetinke određuju pobjednika.
        Upravo je MS započeo taj trend fizička sprema vozača pa onda talent i ostalo što je potrebno.
        Inače je ovo sve pretpostavka. Nezahvalno je bilo šta govoriti za aktivne vozače.
        Može se desiti da i LH i SV ponove performanse iz sezone 2011. pa da se opet poredak pretumba.



        2
        -1

        3
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @avetma
        Danas su vozači puno veće plačipičke nego prije 40 godina. Padne malo kiše, odmah bi svi prekid utrke – pa p… vam m…. jeste li vi najbolji vozači na svijetu ili niste? Jeste? – pa vozite onda.
        Danas se utrka prekida radi svakakvih pizdarija, nekad bi suci istrčali na stazu i pokupili krhotine – danas izlazi Safet, usere utrku, postigne da se pola gledatelja ustane sa fotelje…..Nakon izlaska Safeta netko koga je lutrija u režiji Charlijea pomazila profitira, drugi gube, a sve zbog pizdarije koja nema nikakve veze s vozačkom vještinom pilota ili performansama bolida na koje utječe i naravno omogućava namještaljku poput Singapura. Ako se zna da će izaći Safet zbog krhotina onda ti to omogućava da odigraš prljavo. ….



        3
        0

        3
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @wapi Iako se slazem sa svim navedenim, ne bih htio da se dogadjaju nesrece u f1 sa smrtnim ishodom. Ali u pravu si kad kazes da se danas safet salje zbog pizdarija, pogotovo ako padne kap kise. Da se mene pita, nema prekida utrke ili safeta sve dok se staza ne pretvori u ocean ili dok se ne porazbije pola grida(a i tad nema prekida dok cestu nisu prekrile krhotine dovoljne za sastavit 2-3 bolida), al znamo da toga nece biti jer odredjeni ljudi imaju koristi od toga.



        2
        -1

        3
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Pa, da li su svi bolji, stari prvaci su u godinama ili ih više nema, oni sada iz ovih bolida ne bi mogli izvući maksimum, ali novi prvaci bi sigurno lako nekadašnje bolide doveli do granice kada su toliko bolji, zašto ne probaju tako nešto, možda je opasno pa im ne daju?



        2
        0

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        “Danas su vozači puno veće plačipičke nego prije 40 godina. Padne malo kiše, odmah bi svi prekid utrke – pa p… vam m…. jeste li vi najbolji vozači na svijetu ili niste? Jeste? – pa vozite onda.”

        Ne bi svi prekid, samo oni kojima to odgovara u toj situaciji. Samo što danas imaš svačiji team radio pa ti puste one koji kmeče. Stara generacija je bila kul jer su mistični u tišini pod kacigama, a nova generacija ima problem što im se daje prilika za kmečanje, a onda se to emitira javno.

        “Danas se utrka prekida radi svakakvih pizdarija, nekad bi suci istrčali na stazu i pokupili krhotine – danas izlazi Safet, usere utrku, postigne da se pola gledatelja ustane sa fotelje…..”

        To stoji, ali nema ništa zanimljivo u tome kad Senna u Monaku naleti par centimetara od suca koji je istrčao na stazu. To je glupo. Postavi se pitanje – gdje je granica, a o tome neka ipak odlučuju oni koji su odgovorni. Ne bi bilo fer da mi s kauča računamo što je “presigurno”, a što ne.

        Iako, uz sve rečeno – i dalje je prilično očigledno da bi bilo tko s današnjeg grida bio u najmanju ruku izuzetno konkurentan u starim danima. Razina atleticizma je neusporediva i ono što volimo romantizirati kao “stare heroje” je zapravo sjećanje na našu mladost kad je sve izgledalo ružičasto iz današnje perspektive. Istina je vjerojatno da bi nekakav nasumičan vozač iz sezone 1996. bio nakaradno spor danas s razinom vještine i spreme koju je tad imao.

        Zato – radije gledam današnji grid sa najboljim mašinama ikad i najboljim vozačima ikad nego nekakvu poluamatersku seriju gdje bolid odleti u šumu i raspadne se, a 60% vozača ima škembu. To mi je kao da uspoređujem nogomet nedjeljom na Prečkom i Premier Ligu. Ovo prvo je zabavno, ali Hazard je i dalje bolji od mene.



        3
        1

        2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @ne bi se ja kladio da Niki Lauda iz 1983 ne bi sa nešto treninga u simulatoru i 2 dana testa na stazi postizao konkurentna vremena. Njihova razina treninga je bila odgovarajuća za ondašnje bolide. To ne znači da bi da voze ove bolide imali škembu ili da to ne bi bili u stanju.



        3
        3

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Možda… Doduše, probao je on voziti moderan bolid. Nije nitko očekivao neku konkurentnost, ali samo je morao dokazati da je “lako”, a ispao je smiješan.



        2
        0

        2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Kad je to bilo? Nisam čuo za taj event. Ne tvrdim da ga nije bilo; samo sam znatiželjan.



        2
        2

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        2002., ako se ne varam. Odradio par krugova i izvrtio se par puta. Koliko pamtim – prije toga je rekao da majmun može voziti moderan f1 bolid, zato i jest komična anegdota.



        3
        3

        0
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Bilo je prije nekih 20 godina, ona Laudina priča o vozačima i majmunima.


        0
        0

        0
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        I to mislim da je bio Jaguar u pitanju.


        0
        0

        0
      • Lotus
        weki66 Prikaži

        @ante vetma ovaj komenat da su sad vozaci bolji sad prije nego 20 godine….mislim……to jednostavno nemozes napisat…. kakva su bila vremena takvi su bili i vozaci…. zbog cega su danasnji vozaci bolji???? zbog toga sto imaju vise simulatora,vise pomagala i sustava za kontrolu voznje??? nije mi bas jasan taj komentar
        svako vrijem ima svoje prvake i majstore koji su u tom trenutku bili vrhunac



        5
        3

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Koja to pomagala za vožnju imaju danas? Traction Control? Launch Control? To su imali upravo pocetkom 2000-tih, danas nemaju. Danas imaju simulator, nekad su mogli uživo testirati koliko su htjeli, tu nema usporedbe. I to je jedan mit koji se često ponavlja – kao, daj modernim vozačima bolid s ručnim mjenjačem i bez pomagala, pa da vidiš… Istina je da se danasnji vozači naviknu na ama bas svaku promjenu u roku par krugova. Pompozno su najavljivali uklanjanje pomoći pri startu prije par godina kao pa da će biti sve na vozaču. Rezultat? Isti vrag – svi su se naviknuli istog momenta.

        Svako vrijeme ima svoje heroje, to se slažem. Vjerojatno je u staro vrijeme (prije 20 ili 40 godina) sve bilo puno zabavnije i u boljem duhu, ali mislim da nema sumnje koji su vozači bolji. Današnji su profesionalci, a mislim da je čak i Mika Hakkinen u jednom intervjuu rekao da je u njegovo vrijeme bilo par ozbiljnih vozača, a da su ostali bili “rekreativci”.



        3
        2

        1
  7. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    ??????Samo mi je ovo trebalo pred spavanac. Sad cu imati nocne more.
    Mislim da više-manje svi znaju moje mišljene o Lewisu. Smatram ga odličnim vozačem KAD MU JE SVE 100% UŠTIMANO. ako ne on je komotno 4, 5.
    Može pomlatiti sve statistike, rekorde, rezultate i titule ali dok je to s ovakvim bolidom, uzalud.



    13
    11

    2
  8. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Bez obzira na sve Hamiltonove uspjehe i rekorde koje je srušio te na to što je trenutno najbolji vozač na svijetu, teško da će ikad on biti bolji od Schumachera zbog par stvari:
    1. Kad god bi Schumacher ili Ferrari imao loš dan, on bi i dalje pokušao izvuć maximum i donijeti što bolji rezultat(što je uz Montoyine greške i Kimijevo neiskustvo donijelo njemu 6. naslov prvaka), dok Ham cmizdri i vozi bezvoljno ako nema šanse za Top 3.
    2. Schumacher je bio vozač koji je iznimno cijenio svakog člana momčadi, od čistačice pa do šefa, toliko da je čak znao imena djece svojih inženjera jer se dobro razumije u strojarstvo, a i zna koliko je bitan odnos sa inženjerima, dok Ham nikad nije imao takav odnos te koji kad mu ne ide, optužuje momčad da ga sabotira.
    3. i možda najbitnije, Hamilton je tokom cijele karijere imao bolide barem za pobjede, a Schumacher je tokom karijere vozio sve i svašta, od dominantnih(samo 2 bolida tokom cijele karijere) preko konkurentnih i srednje dobrih pa sve do teških smeća(među njima i Ferrari F310 iz 1996. koji je po mom mišljenju uz Ferrari FA92 i Ferrari F14T nešto najgore što je izašlo iz Maranella, ne razumijem kako je uspio sa tim autom pobijediti 3 puta, i još onako dominantno u Španjolskoj).
    Sve u svemu, Hamiltonu svaka čast, ali zna se ko nosi nadimak Kaiser, i to s razlogom.



    13
    5

    8
    • Kimi Raikkonen
      Bwoah Prikaži

      Hamilton je tokom cijele karijere imao bolide barem za pobjedu

      Istina, uvijek je imao, ali nikada nije pokazao da to ne zaslužuje.No ipak se slažema da je zasad MSC>Hamilton



      1
      -1

      2
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Nisam ni rekao da nije zasluzio, samo nije hamilton nikakav nadcovjek koliko ga god htjeli takvim prikazat britanci i toto. Sjetimo se samo razdoblja kad ga je button kao momcadski kolega redovito samarao, a button nikad nije bio klasa kao sto je hamilton danas ili alonso prije(da se razumijemo, button je sjajan vozac, sto je pokazao osvajanjem naslova i voznjama za mclaren i svakako jedan od najdrazih moderne ere) i naravno 2016. kad ga je nico rosberg porazio, kad je pokazao svoje lice kad mu nije sve bilo kako je zamislio, kad je optuzivao momcad da ga sabotira i slicno. Zbog tih stvari nikad nece biti najbolji, jer pravi je prvak ponizan u porazu.



        6
        3

        3
      • Kimi Raikkonen
        Bwoah Prikaži

        Nisam ni rekao da je Hamilton ponizan u porazu, ali to ne znači da nije sjajan vozač.
        I da kad je to Button redoviti šamarao Hamilton? Pobjedio ga je 2011. no Hamilton je njega 2 puta.


        0
        -2

        2
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Istina, u pravu si, al u te dvije sezone kad je buttona pobijedio, bio je button potpuno ravnopravan sa lewisom, a 2012 razlika je iznosila 2 boda. Mislim, nije to los rezultat, dapace, al je to je malo cudno obzirom da britanci prikazuju Hamiltona kao nekog ubermenscha. Ili je i Button neki ubermensch koji nije ima srece u karijeri pa je osvojio samo 1 naslov ili Hamilton nije ubermensch. Sad je pitanje sta je tu istina a sto laz???



        1
        1

        0
  9. Alpine
    Alpine Prikaži

    Govori čovjek istinu, do kraja karijere Hamilton može osvojiti još koju titulu, a za 10 – 20 godina kad se budu radile analize, statistika i rezultati budu jedino mjerilo za ocjenu pojedinih vozača.



    2
    0

    2
  10. Mclaren
    KERS Prikaži

    Mnogi Schumachera nisu ni gledali ni pratili..nego pricaju bezveze…nije bio Bogom dan, nije bio savršen, išlo mu se jako na ruku, na trenutke je bio sve samo ne slika pravog športaša. Schumacher je veliki vozač..ali ferrarijevi navijači su sve samo ne objektivni.



    9
    0

    9
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      A nisu ni Hamiltonovi fan boysi objektivni.



      3
      1

      2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      nema se tu sta biti objektivan ili neobjeltivan. Scumi je znao odvesti neke utrke kontra williamsa i mlcarena i doba benetona kakve Lewis nije jos odvezao na playstationu. Po dolazku u Ferrari je sa takvom kanturinom znao raditi cuda. Da Ferrari je bio kanta tih godina koja je vise se pusila u vatri nego vozila. Lewis nikad meni nije odvezao neke utrke kao scumaher nikad… netreba tu biti nesto posebno objektivan da bi to covjek shvatio koji je gledao obojicu. Scumaher nije poceo karijeru u mclarenu koji je najbolji bolid na gridu i nije cijelu karijeru vozio top bolide za pobjede. A na kisi , znaci nitko nike radio sto je radio on bar otkada ja pratim F1. Covjek je dominirao s Ferrarijem ali njegovi kolege nisu bilu uvjerljivo drugi kao npr nico rosberg. Pustio mu je barichelo pobjedu ali je i on uzvratio njemu. Htio se tuci s coulthardom jer kad ga je obilazio za krug po kisi ovaj je popustio gas gsje se to neradi ( i od vodene magle je odbio prednji desni kotac i izgubio pobjedu) ti bi vjerovatno bio sretan zbog toga. Imao je Schumi nesportskih poteza no nije kmecak kao baba bo medijima i drugima se zalio svako malo kada ga nije islo. Schimaher i Lewis su karakterno ciste suprotnosti . Kad saberem Scumaherove bolide i broj trofeja od aktualnih vozaca s tim bolidima ni jedan vozac ne bi imao 5 naslova a kamoli 7 . Ne znam sto ru ikome treba ikakva objektivnost. Lewis je trenutno najbolji ali on sa schumijem a vjerujem i sa jos ponekim vozacdm nema sta raditi u istoj recenici ito da se razumijemo ne zbof karaktera nego zbog voznji koje su po meni ono sto mu bolid pruza. Alonso je 2010 i 2012 vadio max iz Ferrarija i vodio borbu s boljom momcadi do kraja sto kod Lewisa nisam vidio nikad. Uostalom tih godina su imali i bolji bolid od Ferrarijaa pa nije prismrdio borbi za naslov. A da nepricam o tome kad mu nije sve tip top da odveze cisti prosjek utrku kao u kini ove godine. Sto se savrsenstva tice nitko nije savrsen pa ni on ni Lewis i to nema nikakve veze s ovime o cemu pricamo niti je itko rekao da je bio savrsen. A najbolji primjer ti je sto je top vozac bez bolida schumi po povratku u f1 ili alonso u mcl hondi. Cinjenica je da je Lewis od prvog dana sjeo u top bolid sto nije ni jedan vozac bar odkada ja pratim f1 i cinjenica je da nitko nije imao osim njega takav dominantan bolid tolike godine. A s obzirom na te dvije cinjenice nije ni cudo da ce jednog dana stici schumijeve rekorde a da nepricam i da se vec sada vozi po 5 utrka vise nego nekad. Postavi si pitanje da je schumaher od prvog dana dobio bolid koji je najbolji u ruke koliko bi imao ppbjeda i titula. Pa da je tu jos sjeo mercedes s 5 godina dominacije ( je osvojio s ferrarijem 5 u nizu) ali neke nisu ni blizu dominantne bile). Lewis je tip osobe koja je sve 5 kad pobjeduje a kad gubi je kao djete kojem je netko uzeo lizaljku. A to je ono sto je meni osobno kod njega nesto sto mi je gadljivo s obzirom sto je sve u F1 dobio a drugi nisu ni vjerovatno nece. Tip je nezahvalni egoist kojem je kriv cijeli svijet i ferrarijeve taktike spletke i suci i zato sto je crn. Jadan je…A da si preispita koliko su ga sudci tetosili i gledali mu kroz prste i vracali ga bagerom nazad u utrku itd bi trebao usutit trajno….antipatican jea kao osoba i to je nesto sto nemoze izbrisat nicime. Pogotvo ne pobjedama na traci gdje mu se kolega mice a kad mu je mogao vrstiti uslugi nezeli itd. Brakechech na vettelu…. momcad ga sabotira…. ni nesjecam se vise svega. Mislim da je najveci placljivac moderne f1. Je brz je dobar i jedan od najboljih no najbolji ni iz bliza….



      3
      2

      1
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      @Alonso1983 Potpisujem sve što si rekao. Opet ponavljam, onaj Ferrari F310 kojeg je vozio Schumacher je nešto najgore što je izašlo iz Maranella, podatak koji potvrđuje tu tvrdnju je 9 uzastopnih odustajanja Eddiea Irvinea, i to gotovo svi zbog mehaničkih problema, i Schumacher pobijedi s tim, blago rećeno, smećem 3 puta, a jedna od tih pobjeda je ona u Španjolskoj po kiši kada je odvozio možda najbolju utrku u karijeri.a po tom pitanju mu je dosta blizak i Alonso kad se borio za naslov u nekonkurentnim bolidima. A jel Hamilton ikad vozio takve bolide. Nikad.



      4
      3

      1
  11. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Samo je jedan Kaiser ?



    4
    3

    1
  12. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Pogledam naslov i već znak koji forumaš će imati kakav komentar. I nisam se prevario. Odlična navlakuša od članka.



    4
    -3

    7
  13. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    https://i.redd.it/g3qajaf0xl3z.jpg

    Ima još favorita, a i od Laude bi treba biti bolji, možda je kratka pamet problem.



    4
    3

    1
  14. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Pratim ga od 2005-e i razlika je ogromna u njegovim sposobnostima u izvlačenju ‘nemogućeg” iz sebe i bolida. To su prolazili i ostali prije njega a i danas. Zato ga se i uspoređuje s mnogima. Ali ćitam komentare ovdje pa ima jedan, niže napisan, …….”Svašta cu ja tu pročitati”. Sviđa mi se!



    3
    -1

    4
  15. Mika Hakkinen
    mikaH Prikaži

    uh,uh komentara.za SADA lujo nije bolji ali ima mogucnost postat najbolji!
    svidjelo se to fanovima MS ili ne ali tako je!
    citam ovdje svakakve komentare tipa lako biti prvak u dominantnom bolidu ali uzmite u obzir (kada vec usporedujete) da je MS imao kvale od sat vremena a ne dva kruga,pa sa taktikama na gumama koje se trose i svi imaju iste gume,nije vozio sa 4 svijetska prvaka na stazi,konkurencije MS je bio jedino KVARLJIVI mclaren,itd..da ne nabrajam.
    gkedaju se rekordi,naslovi a simpatije ostavite sa strane.



    2
    -5

    7
  16. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Nisam fan Lewisa, ali sigurno je jedan od većih vozača u povijesti formule 1. Od početka karijere bio je u dosta dobrim bolidima, McLarenu koji se još tada mogao boriti za naslove i bio je među top 3, a onda je napravio dobar potez odlučivši se za Mercedes koji je 2013. već pokazivao brzinu, da bi od 2014 do danas bio najbolji bolid na gridu. Kroz povijest F1 bilo je puno izvrsnih vozača, neki su nažalost prerano otišli (Senna,Gilles), nekima je bilo dovoljno osvojiti samo jedan naslov(Hunt), neki su donijeli lošije odluke (Alonso). Ima tu puno faktora tako da je teško smjestiti vozače po nekom rakingu. Mislim da nije Lewis još na razini Schumachera, fantastičan je vozač, brz, ima nevjerovatnu vještinu napraviti pole lap, ali njegovo ponašanje ga koči. Stalno neki prigovori, teorije, žaljenja kada gubi, a kada pobjeđuje baca kapu Rosbergu da ga ponizi, skače, veseli se, krevelji, naslikava izvodi predstave. Po meni to nije ponašanje najboljih sportaša u povijesti ili kako ih zovemo G.O.A.T. Osvoji li Lewis još jedan naslov, a ne bi se iznenadio da to bude opet ove godine već će se više razmatrati ta pretpostavka da je možda najbolji u povijesti.



    1
    0

    1
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Složio bi se da zna bubnut nešto pred novinarima, kao i to da dok pobjeđuje da je iritantan i pravi scene, kao i kad gubi, ali to što on otvoreno kaže kad nešto ne štima u ekipi mi je puno bolje i prihvatljivije nego ono Vettelovo guranje problema pod tepih i stalno ponavljanje one njegove poštapalice “it’s always easy in hindsight” šta time napraviš, ništa apsolutno, problem idalje ostaje, a ekipu hvališ da rade dobro. Kako je Lauda mogo reći “sva ova postrojenja i napravite ovakvo smeće” onda i Vettel može da kaže ne valja to, nije to dobro, trebamo to rješiti, a ne “lahko je bit general poslije bitke”. Eto ispostavilo se dosta puta da kad Hamilton napravi pritisak na ekipu oko nečega, da se dignu sve tvornice i u roku od par dana se nađe rješenje, nadogradnja, greška u setapu i skontaju zašto gume jedu, dok Vettel gura sve pod tepih, a Marranello istim tempom.

      To što je Lewis u dobrim bolidima od početka karijere samo govori o kakvom se vozaču radi. Još u ono vrijeme da sa 22 godine uletiš prvu sezonu u Mc’Laren je nešto nezamislivo, dok sad i nije toliko jer je to postao trend…



      4
      -2

      6
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        To što Vettel ne iznosi probleme pred novinare, ne znači da ih ne spominje u Ferrariju iza zatvorenih vrata. A to da u Maranelu idu istim tempom, okači mačku o rep. Ferrari je mnogo napredovao odkad je Vettel tu.



        4
        2

        2
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Vidio sam u drugom djelu sezone kako spominje, od Monze se nisu sastavili do COTA-e, a ni posle COTA-e nisu bili nešto posebno… uostalom nije isti efekat kad javno kažeš i kad kažeš samo par ljudi u 4 zida. Uostalom iz priloženog se da vidjet šta ima više efekta i koja se tvornica digne na noge punom parom dok ne riješe problem.



        1
        -1

        2
  17. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Polako ima vremena, niti je Hamilton završio svoju karijeru, niti su Schumacherovih 7 naslova nedodirljivi, niti je Vettel za otpisati. Nikad se ne zna. Trenutno Hamilton nije bolji od Schumachera.

    Hamiltona gledam kao jednog od najvećih, međutim on je meni nešto kao Lebron u košarci, mašina, ako ima oko sebe sve savršeno nedodirljv je, ako nešto nije kako treba toksičan je. To je jedina mana koju Lewis ima.



    10
    9

    1
  18. Fia
    Trapgio Prikaži

    Dobar je Hamsta ali nije još doše do Schumieve razine, u top 5 je sad ispred Vettela.



    3
    1

    2
  19. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Tek kad se obojica umirovite, tek ću onda shvatiti koliko mi obojica necete nedostajati ;)



    3
    -1

    4
  20. Haas
    V-T-L Prikaži

    Ham samo ima sreće što je u ovom periodu dominacije Mercedesa u tom Mercedesu


    0
    -1

    1
  21. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Lewis je, po mom mišljenju, zajedno s Michaelom – najbolji što smo ikad gledali.

    po meni nedostaje “jedan od” prije najbolji.
    odličan je vozač ali mislim da još ne može stati u istu rečenicu s Schummiem. mora još dosta žganci jesti.

    ipak je Schummi osvojio nekoliko naslova u nekonkurentnim bolidima za razliku od njega. alonso1983 i avalon su detaljno opisali te situacije i sve ostale situacije.



    2
    0

    2
  22. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Nemojte me nasmijavati. Senna, Fangio i ostali se okreću u grobu dok ovo slušaju, da je zdrav, Schumacher bi vjerojatno umro od smijeha. Ovo je potpuno nepotrebno od strane Wolffa, Lewis je sjajan vozač, ali nije bolji ni od Senne, Schumachera, Fangia i Clarka.



    9
    4

    5
  23. Lotus
    weki66 Prikaži

    da je klasa od vozaca…klasa je…. i ja ioka nisam naviajc MS nikad bio….postovanja mora bit…a LH ipk jos nije na toj razini…i ipak on je svje sve naslove osvojio u dominatnom bolidu….
    Tako da je usporedba jednostavno nemoguca…..kazem jos jednom – nisam fan M.S ali mislim da njegove rezultate treba postovat…..
    a LH ipak nije na toj razini….



    3
    2

    1
  24. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Negdi sam procitao nekad da je u eri JM Fangia poginulo 30 njegovih kolega
    Lauda, vjerojatno najpametniji vozac ikad, slupa se, izgori doslovno i unistenog tijela sida u auto nakon misec dana
    Senna, toliko posvecen automobilizmu da iz auta nikad nije ni izasa
    Scumacher, ikona koji je za zivota posta veci od zivota

    Sve je jako subjektivno i podlozno raznim interpetacija nastalih na subjektivnom dojumu jer je neozbiljno usporedivat vozaca iz danasnje ere i jednog Fangia.
    Ovi danasnji vozaci u svojin monstruoznim grip masinama koje mogu podnit frontalni udar u zid pri brzini od 250-300km/h (Sauber na Monzi ove godine) po meni nemaju nikakvu osnovu ni pravo pretendirat na GOAT misto, osobito placipizde ko Hamilton i Vettel.

    Ali da gospodin Wolff zna kad i kako bacit kost, e to se ne moze osporit, zagadur i mutivoda sta bi se u nas reklo.
    Ove price on nek prica nekome ko nije gleda i Schumachera i Hamiltona



    2
    -2

    4
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Da jedno vrijeme je bila čudna sezona u kojoj nitko nije poginuo. Ja se još uvijek sjećam prijenosa iz Monze 1978 i pogibije Ronnieja Petersona. Kanadu 1982 sam samo vidio u snimci. Sennu i Bianchia sam također vidio uživo.

      U 1970-tim se ginulo svake godine osim 1972, 1979, 1976 kad je Lauda prevario smrt.


      0
      0

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Nakon Petersona i ponovo nakon Velleneuvea su se sigurnosni standardi popravljali, pa 12 godina nije bilo pogibije. Nakon ratzenberga i Senne (bože uzeo si krivog Sennu) nije bilo smrti do Bianchija….



        1
        1

        0
  25. Lotus
    weki66 Prikaži

    https://www.facebook.com/468294129860351/videos/2258209151120608/ eto jedna od utrka za pamcenje iz nekih proslih vremena….jos mi je zao sto -hill nije pobjedio…..


    0
    0

    0
  26. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Jedan prebrz ulazak u pitstop, jedno misteriozno zatajenje elektronike od 30 sekundi i jedan atipican kvar motora su ga sprijecili da se po broju titula vec poravna sa MSC…


    0
    -6

    6
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      A gdje su u toj računici Schumacherove “što bi bilo” situacije?



      4
      4

      0
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Ufff, ima ih dosta. Dovoljno je spomenuti Jerez 1997, Suzuka 2006 i Silvestone 1999. Schumi je bez problema mogao imati 8-9 naslova cak i 10, al sto bi bilo kad bi bilo.



        3
        3

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Ne i 99.
        Mikka Hakkinen je imao odustajanje u Imoli. Ako ćete brisati greške jednog vozača, brišite i drugom.
        ’97 ko drugom pijesak kopa sam se u njemu koprca
        Suzuka je bila sranje



        2
        -2

        4
      • Daniel Ricciardo
        _bataziv_0809 Prikaži

        Nešto moramo uzeti kao konstantu inače ćemo zapasti u vječnu regresiju. Dakle MSC je završio karijeru, osvojio šta je osvojio i ta priča je završena.

        Sa druge strane LH je još uvijek aktivan i za očekivati je da će ga sustići i prestići u naredne 2 do 3 sezone…i zato kažem, već ga je mogao sustići da nije bilo Kine i Brazila 2007, te Malezije 2016.

        P.S. Neko spomenu vožnju po kiši i kako je LH samo pukom srećom uzeo titulu 2008. Pa šta je Silverstone te godine? Koliko je vozača završilo u istom krugu sa LH, a koliko se puta Massa izvrtio na stazi? Vjerujem da je drugi broj veći :D



        2
        -3

        5
  27. Geronimo Prikaži

    Sve pametnjakovići, jedan veči od drugog… Pa nije rekao da je bolji od Shumija, već da su njih dvojica najbolji! I to redom MS i LH., Jedina pogreška je u tome što nije rekao za trojicu, izostavio je daleko najboljeg – Sennu. Ne po titulama, ali svakako po svemu ostalome!


    0
    -4

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.