Baku produljio ugovor s Formulom 1!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

VN Azerbajdžana gledat ćemo barem do 2023. – objavljeno je jutros nakon što su organizatori potpisali novi trogodišnji ugovor s Formulom 1.

Azerbajdžan se pridružio kalendaru 2016. godine pod imenom VN Europe, a unatoč razočaravajućem početku – utrka se u kasnijim izdanjima pokazala kao jedna do manje predvidljivih, te smo na zadnje dvije imali na pobjedničkom postolju vozača koji nije iz top 3 ekipe.

Trenutni ugovor trebao im je isteći 2020. godine, ali su direktor F1 Chase Carey i ministar mladeži i sporta Azerbajdžana Azad Rahimov postigli dogovor još za tri godine.

“Vrlo smo sretni jer smo obnovili ugovor i VN Azerbajdžana ćemo gledati u kalendaru mnoge godine. U ovom kratkom razdoblju utrka je postala jedna od najpopularnijih u sezoni, te uvijek pruži bliske i spektakularne borbe.”

“Azerbajdžan nam je pružio sjajnu dobrodošlicu, a prekrasan grad Baku je nevjerojatna lokacija za najveći motorsport show na svijetu.”

– Chase Carey

VN Azerbajdžana je prošle godine pomaknut s lipnja na travanj, što će se zadržati i za 2019., a Rahimov kaže da produljenje ugovora nikad nije bilo upitno.

“Ovo je zaista ponosan dan za sve nas. Prošle godine su bile ostvarenje snova za ljude u Bakuu i vidjeli smo kako naša utrka raste od jedne jednostavne ideje do jedne od najdramatičnijih i najuzbudljivijih vikenda u povijesti Formule 1.”

“Već možemo reći da smo bili poprište nekim od najpamtljivijih trenutaka u ovom sportu.”

“Nadalje, svake godine vidimo sve više navijača iz cijelog svijeta kako dolaze i kako su oduševljeni organizacijom događaja kojeg je zajednica Formule 1 sjajno prihvatila.”

– Azad Rahimov

Odgovor

7 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Draga mi je ta utrka; koliko god Baku bio pustinja motosporta.



    5
    5

    0
  2. Kimi Raikkonen
    Bwoah Prikaži

    Iako nisam baš pobornik uličnih utrka drago mi je što će biti još utrka u Bakuu. Zadnje dvije utrke u Bakuu se bile sjajne. Baš ono što svaki F1 ljubitelj voli, dobre borbe,neizvjesnost,sudari,kontroverze i neočekivani završetci. Još ova staza nije baš klasična ulična ovdje je moguće pretjecati.



    6
    5

    1
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Staza je meni nikakva, jedino što pruža je kaos. To i žele Ameri… Čekam prvu normalnu utrku tamo, pa će biti pljucanja po njoj. :D



    2
    0

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.