Kubica: Debitanti poput Russella su bolje pripremljeni nego što sam ja bio

Ante Vetma

Robert Kubica kaže da su današnji debitanti u Formuli 1 poput Georgea Russella puno bolje pripremljeni nego što je on bio kad je došao u sport prije 13 godina. Russell je aktualni F2 prvak i iduće sezone će biti Kubičin timski kolega u Williamsu.

“George je jako dobar vozač, jedan od najtalentiranijih u mlađoj generaciji. Osvojio je Formulu 2, osvojio je GP3, on je jako talentiran i odlučan.”

“Koliko ga poznajem – jako je dobar tip, također. Vrlo je zreo s obzirom na svoju dob i mislim da je to ogromna razlika ovih dana.”

“Kad sam ja dolazio u Formulu 1 – mladići su tek upoznavali ovaj sport, a sad su puno bolje pripremljeni nego što sam ja bio prije 10 ili 15 godina. Blisko surađuju s F1 ekipama u njihovim juniorskim programima i znaju puno više nego što smo mi znali. Moram reći da me impresionirao razinom tehničkog znanja kojeg posjeduje, između ostalog.”

Williams je prošle godine završio na posljednjem mjestu u poretku konstruktora, a Kubica kaže da zato i on i Russell moraju na prvo mjesto staviti poboljšavanje bolida, a ne međusobno pobjeđivanje.

“Uvijek postoji natjecanje između timskih kolega, ali prije svega moramo osigurati da zajedno s cijelom ekipom radimo na tome da se bolid poboljša kako bismo u rukama imali alat koji bi nam omogućio borbe za bolje pozicije, a ne za začelje poretka.”

– Robert Kubica

Komentiraj

7 komentara

 1. Kimi Raikkonen Bwoah Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Baš me zanima ovaj dvoboj. Volio bih da Kubica pobijedi, ali teško. Mislim da će ga se riješiti do kraja 2019.  3

  0
 2. Alain Prost aleneoprosti Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Mislim da se Kubica ne treba bojati mulca!  1

  2
 3. Blue Flag dFixxx3r Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  mislim da će williams biti šrot kao i ove godine i da nećemo vidjeti puno od kubice niti nj padowana.
  jer realno šta se promjenilo osim vozačke postave u ekipi ? jedino ćemo na taj račun dobiti za nijansu bolji rezultat.

  – jer renault, alfa, force india, mclaren, svi grizu ulažu restrukturiraju..  1

  0