Rosberg: Vettel je pod pritiskom, apsolutno!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 14 komentara

Nico Rosberg kaže da je Sebastian Vettel pod pritiskom uoči nove sezone Formule 1 kako bi s trona skinuo novog peterostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona. Vettelu će ovo biti peta sezona u Ferrariju, te je još uvijek u lovu na svoj “san”, odnosno, osvajanje naslova u crvenom bolidu.

“Pritisak je tu, apsolutno! On to osjeća, siguran sam. Već prošle godine je to osjetio, a kad vozite za Ferrari onda je pritisak najveći jer imate cijelu državu na svojim leđima. On to osjeća, očigledno je. Samo se treba posložiti iduće sezone.”

Ferrari naslov čeka više od deset godina, a u potrazi za njim dogodile su se nove promjene unutar ekipe – Charles Leclerc je došao umjesto Kimija Raikkonena, a Mattia Binotto je s mjesta tehničkog direktora zamijenio Maurizija Arrivabenea na mjestu šefa ekipe.

“Vettel se mora popraviti, ali i ekipa se u kompletu mora popraviti. Jednostavno su previše griješili, a možda su mogli pobijediti. Sad su odradili nekoliko velikih promjena – Binotto umjesto Arrivabenea, što znači da je to promjena na najvišoj mogućoj poziciji.”

“Također, s Leclercom mogu dobiti vrlo pozitivnu dinamiku unutar momčadi, ali se može sve okrenuti i na negativno. Bit će to sjajno za gledati. Moraju se poboljšati, ali oni to mogu. Bit će sjajno pratiti novu sezonu.”

Rosberg se nada da ćemo iduće godine gledati tri ekipe na vrhu:

“Vrijeme je za nove bitke na vrhu, a neka najbolji pobijede. Mercedes je u zadnje vrijeme bio najbolji, ali mi želimo da bude neizvjesno do kraja. Želimo vidjeti pravu akciju, želimo Red Bull na vrhu i bitku barem tri ekipe. To bi bilo tako sjajno…”

– Nico Rosberg

Odgovor

14 komentara

  1. Michael Schumacher
    Valentin17 Prikaži

    Samo da ga novi timski kolega ne sje…., a bilo bi jako dobro vidjeti Lewisa i Maxa kotač uz kotač.
    Osobno bi mi čak bilo draže da vidim RedBull i Maxa u borbi za naslov, pa makar da Ferrari ostane
    bez istoga.



    6
    -10

    16
  2. Fia
    cucla100 Prikaži

    Ne zelim ni razmisljati sto ce biti ako mali Leclerk bude brzi. A moglo bi se desiti jer mislim da malac nije dosao kao netko tko ce Vettelu drzat ledja.
    Malac mi je jako simpatican
    Vise bi mi odgovaralo da se njih dvoje kolju kao rosberg i hamilton.



    9
    6

    3
  3. Ferrari
    f1 puls korisnik Prikaži

    Bit će svašta ove sezone. Osobno bih volio naslov ferrarija, ali i da leclerc iznenadi i osvoji naslov. Uz to bilo bi super da se vrhu priključi renault, ja bi želio da hulk osvoji taj podij već jednom ili možda pobjedu. Već je red da netko skine hamiltona s trona, (bilo tko nema veze) samo mislim da to neće biti max.
    Uglavnom ako ostane ovakav odnos snaga kao sad ili se što promjeni, to će biti iznenađenje u svakom slučaju.



    4
    2

    2
  4. Ferrari
    PharaohAthem Donator Prikaži

    Svaki put kad Rosberg prica o naslovima Hamiltona, a pritom spominje Ferrari, Vettela ili nekog treceg, imam osjecaj kao da samo sebi zeli pridodati na vaznosti sto je on uspio pobjediti Hama jednu godinu.



    6
    -4

    10
  5. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Pod pritiskom je, nema dvojbe. Uz sav pritisak koji osjeća od Hamiltona, kojem je u sjeni zadnje dvije sezone i protiv koga mu je prijeko potreban bolji rezultat da bi se u budućnosti spominjali u istoj rečenici po uspjesima i kvaliteti, sad je tu i dodatni, nimalo bezazlen, pritisak od Leclerca, koji će ga uvjeren sam kazniti opako ako radio greške iz prethodnih sezona.

    Uz sve to, prvi dio Sebove izjave od neki dan o Micku Schumacheru mu nije pametan nikako za buduću suradnju s Leclercom:

    “I hope he stays with us (Ferrari) for a long time and one day he can drive with me. Or maybe I can hand over the steering wheel to him when I stop one day.”

    Morao je bolje birati riječi ili prvu rečenicu nikako ne izjaviti.



    1
    -5

    6
    • Sebastian Vettel
      sf16-h Prikaži

      Prosvijetli me, sta fali? ? Cisto nebi htio da mu se obije o glavu, ali za razumjet ne. Michael mu je prijatelj od djetinstva, pozna Micka već duže vrijeme, logično je da želi rađe voziti s njim u momčadi nego s Leclercom kojeg je upoznao prije mjesec dana. Samo kazem, nebi htio sa svog stajalista da ga Ferrari najuri. Nadam se da ce ove godine pokazati sta zna, da ce bit vise sreće i da konačno uzme naslov s Ferrarijem :)



      2
      2

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Nije pametno lobirati za drugog vozača, koji je najmanje još jednu sezonu daleko od Formule 1, a tko zna koliko od Ferrarija, pored novog timskog kolege s kojim mu je dobar odnos krucijalan za uspješnost njegove sezone i ekipe u cijelini.

        Ovakve stvari htio to Leclerc ili ne bude u njemu prkos, koji je nepotreban ekipi u novoj sezoni, a Sebu bi se mogle odbiti od glavu. Nadam se da do tog neće doći, ali Seb mora paziti da svaki korak objavlja što profesionalniji, radilo se to i o skroz trećem događaju van Formule 1, a ne prepuštat se emocijama.



        1
        -1

        2
  6. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    naravno da je pod pritiskom kad nema više mrtvog kimija.



    9
    -1

    10
  7. Fia
    Trapgio Prikaži

    Realno bio je on i ove sezone pod pritiskom kad je vidio da ga momčad dovoljno nepodržava, iduće sezone bi mogo biti drugačiji pritiasak ako Leclerc krene odlično, ali virujem da će sa Binottom biti drugačije sa momčadskim odredbama, nekako mi se čini da je Arivrbenne uvik podržavao Kimia.



    3
    2

    1
  8. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …naravno da je pod pritiskom, ove godine mislim najviše do sada iz nekoliko razloga…
    …kao prvo smjena arrivabene-binotto je potez u ‘smjeru’ vettela i pomicanju organizacije momčadi u smjeru mercedesa (pustimo mi to što oni pričaju bottas ovo, bottas ono..bottas je broj 2 i to je jasno kao dan!, plus tamo se točno zna kome je gdje mjesto).
    …kao drugo odlazi kimi koji čak i da ima klauzule kao bottas jednostavno ne može odrađivati taj posao jer nije takva osoba, vozač i karakter što se očituje u njegovoj popularnosti i nonšalantnosti u medijima…
    …kao treće ferrari je smanjio razliku naspram mercedesa 2017-te, 2018-te još više i sada je logično da budu u najmanju ruku jednako brzi ako ne i malo brži cijele sezone…
    …kao četvrto dolazi novi, dokazano brz i popularan mlađi kolega koji neće previše čekati iako će mislim biti podrška barem dok se ne utvrde sposobnosti bolida…
    …kao peto mislim da mu je sad ili nikad, talijanski mediji mu neće oprostiti još jednu sezonu u kojoj oni neće (naravno kao ni ikad od sada) spominjati slabosti bolida, momčadi taktike i sl. , a i sama momčad ako se pokaže da je bolid sposoban za korak više neće trpjeti greške…


    0
    0

    0
  9. dfurjan17 Prikaži

    Mislim da će biti pod još većim pritiskom kad za volan sjedne Leclerc



    2
    1

    1
  10. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Pod pritiskom je od kad je dosao u Maranello a isti samo raste.. Nagomilalo se svega prosle sezone i puko je.. Ne vjerujem da ce ga Leclerc toliko pritisnut ali mislim da ce bit bolji od Kimija, barem za Ferrari.. A i Ferrari mora sve odradit kako spada..



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.