Anthoine Hubert potpisao za Arden

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

Aktualni GP3 prvak, Francuz Anthoine Hubert ove će godine voziti Formulu 2 za BWT Arden.

22-godišnjak je prošle godine vozio svoju drugu sezonu u GP3 seriji te je nakon četvrtog mjesta u prvoj sezoni u drugoj uspio osvojiti naslov utrku prije kraja. Naslov je odnio ispred momčadskog kolege iz ART-a, Nikite Mazepina, koji će ove sezone također biti u F2 i voziti za ART.

Hubert je s 2 pobjede i još 9 postolja tako postao posljednji prvak GP3 serije – GP3 se spojio s europskom Formulom 3 te će se od ove godine voziti jedinstvena Formula 3.

Arden će u novu sezonu ući u suradnji s njemačkim HWA Racelabom, a Hubert kaže kako je upravo to bio jedan od razloga zbog kojih je odabrao ovu momčad. Francuz je na testiranjima u Abu Dhabiju krajem godine vozio za nizozemski MP Motorsport.

“Činjenica da se udružuju s HWA-om me zbilja motivirala da se pridružim njima [Ardenu]. Nadam se da Ardenovo iskustvo te profesionalizam i struktura HWA-a mogu stvoriti dobru kombinaciju te da zajedno možemo ostvariti velike stvari.”

“Puno su radili tijekom time kako bi sve posložili, a uskoro ćemo početi s radom kako bismo bili spremni za prvi test.”

Podsjetimo, Arden je prošlu sezonu završio na pretposljednjem devetom mjestu u momčadskom poretku s Maximilianom Güntherom i Nireijem Fukuzumijem za volanom. Günther im je donio jedinu pobjedu uz još jedno postolje, a nijedan od te dvojice ove se godine neće natjecati u Formuli 2. Hubert vjeruje da momčad ove godine može bolje:

“Svi znaju da ima mjesta za napredak u odnosu na prošlu sezonu. Ne gledam na to [prošlu sezonu ], oni imaju iskustva i ja znam da oni mogu napraviti dobar posao s HWA-om.”

“Zato sam im se pridružio te gledam prema budućnosti.”

– Anthoine Hubert za motorsport.com

Osim vozačkog mjesta u Ardenu, Hubert je potvrdio da će od ove godine biti puni član Renaultove akademije mladih vozača, nakon što je prošlu godinu proveo kao vozač povezan s Renaultom.

Nakon ove potvrde, na gridu za 2019. ostalo je još 7 neispunjenih mjesta. Carlin, ART, DAMS, UNI-Virtuosi i Prema su potvrdili oba vozača, u Camposu, Tridentu i Ardenu postoji još jedno slobodno mjesto, dok su oba mjesta slobodna ostala u Charouzu i MP Motorsportu.

Nova sezona Formule 2 počinje 29. ožujka u Bahreinu, dok se predsezonska testiranja voze od 26. do 28. veljače u Jerezu. Ovako izgleda popis zasad potvrđenih vozača:

MomčadVozačVozač
CarlinNobuharu MatsushitaLouis Deletraz
ART Grand PrixNikita MazepinNyck de Vries
DAMSSergio Sette CamaraNicholas Latifi
UNI-VirtuosiGuanyu ZhouLuca Ghiotto
Prema RacingMick SchumacherSean Gelael
Charouz Racing Systemnije potvrđenonije potvrđeno
Campos Racingnije potvrđenoJack Aitken
MP Motorsportnije potvrđenonije potvrđeno
BWT Ardennije potvrđenoAnthoine Hubert
TridentGiuliano Alesinije potvrđeno

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.