HWA ulazi u F2 u suradnji s Ardenom

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

Njemačka trkaća momčad HWA nastavlja svoje širenje motorsportom – ove će se godine uključiti u Formulu 2 u suradnji s BWT Ardenom.

Arden International je iskusna trkaća momčad koja se natjecala u čak tri inkarnacije današnje Formule 2 – natjecali su se u svim sezona GP2 serije od 2005,, a od 1997. bili su dio Formule 3000. Osnovali su je Garry Horner i njegov sin Christian, današnji šef F1 momčadi Red Bulla koji je u prve dvije godine čak i vozio za Arden.

U Formuli 3000 su osvojili posljednja tri momčadska naslova te posljednja dva vozačka s Björnom Wirdheimom i Vitantonijem Liuzzijem. U GP2 im je najveći uspjeh drugo mjesto u momčadskom i vozačkom poretku s Heikkijem Kovalainenom iz 2005. Što se tiče F2, 2017. su bili šesti, a prošle su godine bili tek pretposljednji, deveti. Maximilian Günther donio im je jedinu pobjedu sezone u sprint utrci u Silverstoneu, dok je Nirei Fukuzumi imao tek šesto mjesto kao najbolji rezultat. Günther je propustio zadnje dvije utrke te je priliku s momčadi dobio Dan Ticktum.

Nijedan od tih vozača neće se više natjecati u F2, a tko će ih zamijeniti zasad nije poznato.

“Oduševljeni smo što možemo predstaviti našu novu inženjersku i tehničku suradnju s HWA Racelabom. HWA u program donosi bogato iskustvo i znanje u inženjerstvu te se radujemo radu s njima u FIA F2 prvenstvu.”

– Garry Horner, šef momčadi Ardena

HWA će tako nastaviti svoju ekspanziju raznim kategorijama motorsporta. Uspješna DTM momčad koja je godinama surađivala s Mercedesom prošle je godine pokrenula program u Formuli E gdje za njih voze DTM prvak Gary Paffett i bivši F1 vozač Stoffel Vandoorne. Potvrdili su da će se 2019. natjecati u novoj Formuli 3 koja će zamijeniti GP3, a sad su odlučili ući i u Formulu 2.

“Formula 2 je iznimno uzbudljiva i konkurentna platforma. Kao novacima u prvenstvu, primarni nam je cilj naučiti što je više moguće, primijeniti naše znanje u inženjerstvu te pridonijeti Ardenovom uspjehu.”

“Natjecanje u Formuli 2 idealni je dodatak našem širokom spektru programa u motorsportu koji se sad proteže od Formule 3 do Formule E te od GT utrka do DTM-a.”

– Ulrich Fritz, šef momčadi HWA

Šest novih vozača potvrđeno za sezonu 2019.

Od našeg zadnjeg izvještaja, još je nekoliko vozača službeno osiguralo nastup u novoj sezoni Formule 2.

Carlin je potvrdio da će za njih uz Matsushitu, kao i na testiranjima, nastupati Louis Deletraz. DAMS je također kompletirao svoju vozačku postavu, Nicholas Latifi ostat će u momčadi i treću sezonu zaredom, dok će mu se iz Carlina pridružiti Brazilac Sergio Sette Camara.

UNI-Virtuosi, nova momčad koja je zamijenila Russian Time, potvrdila je Lucu Ghiotta uz debitanta Guanyu Zhoua. Momčad je promijenio i Jack Aitken koji iz ART-a prelazi u Campos, dok je za Trident potpisao sin bivšeg F1 vozača Jeana Alesija, Giuliano Alesi.

MomčadVozačVozač
CarlinNobuharu MatsushitaLouis Deletraz
ART Grand PrixNikita MazepinNyck de Vries
DAMSSergio Sette CamaraNicholas Latifi
UNI-VirtuosiGuanyu ZhouLuca Ghiotto
Prema RacingMick SchumacherSean Gelael
Charouz Racing Systemnije potvrđenonije potvrđeno
Campos Racingnije potvrđeno Jack Aitken
MP Motorsportnije potvrđeno nije potvrđeno
BWT Ardennije potvrđeno nije potvrđeno
TridentGiuliano Alesinije potvrđeno

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.