Abiteboul: Ricciardo je vrijedan unosnog ugovora

Izdvojeno

Viktor Šprajc

Prije 5 godina 3 min 8 komentara

Šef momčadi Renaulta Cyril Abiteboul da je trošak dovođenja Daniela Ricciarda u ekipu za nadolazeću sezonu isplativ, iako se od francuske momčadi još uvijek ne očekuju pobjede.

Ricciardo se odlučio na šokantan transfer iz Red Bulla u Renault za 2019. , osjetivši da je u njegovoj karijeri došlo vrijeme za promjene. I dok su neki propitkivali Australčevu odluku, naglašavajući korak unatrag na natjecateljskoj bazi, njegova odluka je olakšana Renaultovom znatno većom novčanom ponudom od one koju bi, prema najavama, dobio u Red Bullu.

Imajući na umu da je Renault još uvijek u fazi izgradnje i ne očekuje pobjede do (najranije) 2020. , legitimno je mišljenje da se dodatan trošak zapošljavanja Ricciarda mogao utrošiti na povećanje broja osoblja i stručnjaka unutar same ekipe.

No, Abiteboul ističe kako je benefit dovođenja vozača iz top-klase, što Australac svakako jest, puno veći i širi od prostog pokazivanja performansi na stazi.

“Financijski ulog Renaulta je velik. No nije stvar u tome može li Renault to priuštiti: naš financijski promet je 40 puta veći od Red Bullovog, tako da je o tom pitanju deplasirano raspravljati.”

“Ono o čemu treba raspravljati je vrijednost u odnosu na uloženo. Ima li smisla uložiti u vozača kakav je Daniel u ovom stadiju našeg putovanja, s bolidom kakvog imamo i svim ostalim troškovima koje moramo pokriti? Mi mislimo da ima.”

“Bilo je mnogo rasprava unutar momčadi o ovome. Isplati li se više uložiti u bolid ili u vozača? Mislim da smo došli do točke kada možemo razumno ulagati u oboje.”

– Cyril Abiteboul

Francuska momčad nastoji smanjiti zaostatak za vodećom trojkom, koju već godinama čine Mercedes, Ferrari i Red Bull.

Abiteboul naglašava da Renault nije bio “ucjenjivan” oko iznosa Ricciardovog ugovora, te da se posljedice tih pregovora neće negativno odraziti na ukupnu sliku i performanse same momčadi.

“Također bih htio istaknuti da je komercijalni dogovor s Danielom vrlo razuman, mnogo više od bilo čega što inače možete očekivati u raznim područjima Formule 1.”

“Očito je sukladan razini njegovog talenta i mogućnosti, te onom što može donijeti ekipi. Ali, da ne bi bilo zabune, to nije bolesno visoka svota.”

“Sve u svemu, smatram da je sve učinjeno na razuman način, koji nikako neće štetiti razvoju same momčadi, koja i dalje može ulagati sredstva u razvoj bolida i nadogradnji.”

– Cyril Abiteboul

Odgovor

8 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Koliko uopšte iznosi Ricciardova plata na godišnjem nivou?


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    Dodi_napalm Prikaži

    Zvuci dobro. Nakon 1995. cu opet moci navijati za bolid sa Renault motorom.



    1
    -2

    3
  3. Honda
    I2oni Prikaži

    Pored toga sto jedva cekam da vidim kako ce rb I honda funkcionisati I sta gasly pored maxa moze, najzanimljivije ce biti pratiti rikija I hulka.
    Trebala bi ovo biti jos zanimljivija sezona


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Zvuče li još nekome ove izjave iz Renaulta o Ricciardu (vrijedan unosnog ugovora, zaslužuje dobar bolid…), pomalo degradirajuće za Hulkenberga? Ono, kao da Hulk ne zaslužuje da se posebno angažitraju i motiviraju da naprave odličan bolid, i da dodatno ulože… Kao da su tek sad ozbiljni u napadu na vrh F1 poretka, a do sad im je bilo svejedno…



    6
    4

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.