Russell: Dolazak Landa Norrisa u F1 je ubrzao i moj dolazak

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

George Russell vjeruje da je dolazak Landa Norrisa u momčad McLarena ubrzao njegove pregovore i na kraju i dogovor s Williamsom.

Podsjećamo, McLaren je još u rujnu potvrdio da će Norris biti njihov novi vozač, a u tom trenutku je Russell bio vodeći čovjek Formule 2 gdje je ostao i do kraja sezone.

“Landov dolazak mi je pomogao da poguram pregovore s Williamsom. Bio sam ispred njega u F2 prvenstvu i kad je McLaren pokazao da mu vjeruje – to je bio dobar znak i za mene. Vjerojatno je pojačalo pritisak na Williams da kažu – hej, ovaj dečko pobjeđuje u F2, odlučit ćemo se za njega.”

Mercedesov junior Russell je konačno osigurao mjesto početkom listopada, a kasnije je doznao da će mu timski kolega biti Robert Kubica. Russell je u F2 pobijedio čak sedam put, čime je izjednačio prijašnji rekord kojeg su držali Charles Leclerc i Stoffel Vandoorne. Također, titulu je osvojio u prvoj sezoni, što je prije njega uspjelo Leclercu, Lewisu Hamiltonu, Nici Rosbergu i Nici Hulkenbergu.

Ipak, nije sve bilo tako glatko jer je imao puno tehničkih problema, značajno više od konkurenata za naslov. U Bahreinu je sporo krenuo zbog problematičnog kvačila na F2 bolidu, a utrku kasnije ga je sa staze izgurao Nyck dew Vries dok je bio u vodstvu. U Monaku je imao problem s motorom, u Mađarskoj s kvačilom, a u Francuskoj sa senzorom na gasu.

No, Russell kaže da je bio uvjeren da ljudi koji se brinu za njegovu karijeru neće zaboraviti sjajne prijašnje rezultate.

“Kad god sam razgovarao s Mercedesom i Totom [Wolffom] – razumjeli su što se događa i vidjeli su moj pravi potencijal. Nisu samo pogledali bodove i ono što je bilo izgubljeno. To je bilo osvježenje za mene, odnosno, dok god su bili sretni – znao sam da će imati velik utjecaj na moju karijeru.”

“Naučio sam prepoznati koje ljude treba zadovoljiti. U tom trenutku trebao sam zadovoljiti ART i Mercedes, a sad su to Williams i Mercedes. Nije važno što misli bilo tko drugi, nije važna percepcija, dok god oni misle da radim dobar posao – to je jedino bitno.”

– George Russell

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.