Ricciarda ne zavarava činjenica da Hülkenberg nema pobjedničko postolje

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 5 godina 3 min 14 komentara

Daniel Ricciardo će se u 2019. pridružiti Nijemcu Nici Hülkenbergu u Renaultu F1. Australac, međutim, ne pridaje puno važnosti Hülkenbergovoj statistici u Formuli 1. Smatra da činjenica da Hülkenberg još nije stajao na pobjedničkom postolju ne znači da nije brz.

Iako ga većina ocjenjuje kao jednog od boljih vozača u Formuli 1, a uz to je osvojio i 24 sata Le Mansa 2015., Hülkenberg se u svojih 156 nastupa u F1 još nijednom nije popeo na pobjedničko postolje. S druge strane, Ricciardo u Renault dolazi s boljom statistikom. Do sada je u Red Bullu u pet godina ostvario sedam pobjeda i 29 postolja.

Ricciardo kaže da će mu trebati sve lijepe uspomene na njegove uspjehe i vrijeme provedeno u Red Bullu kako bi si olakšao odlazak u novu momčad, te kako bi pobijedio Hülkenberga.

„Svakako ću sa sobom donijeti sve dobre trenutke, trebat će mi za jačanje samopouzdanja pri prelasku u Renault. A trebat će mi i zbog Nice. Mislim da svatko tko se razumije u Formulu 1, zna kakvog kalibra je on. Ako ga promatrate samo površinski, mogli biste lako pomisliti da je odradio 200-tinjak utrka i nikad nije osvojio postolje. Međutim, svi mi znamo da je on na puno višoj razini. Stoga sam svjestan da će mi sve to trebati, ne samo da pobijedim njega, nego i da pomognem da se ubrza napredak momčadi.“

– Daniel Ricciardo

Hülkenbergova situacija jasno oslikava i aktualno stanje u Formuli 1. U svakoj od posljednje dvije sezone, samo je jedno mjesto na pobjedničkom postolju bilo rezervirano za vozače koji nisu iz najbolje tri momčadi – Mercedesa, Ferrarija ili Red Bulla. Iz toga se da zaključiti da je za vozače poput Hülkenberga postojala mala vjerojatnost da se popnu na postolje.

Ricciardova je zadnja sezona u Red Bullu protekla u znaku problema s pouzdanošću. Uz to je Max Verstappen u većini utrka bio bolji od njega što se odrazilo i na bodovnu razliku na kraju sezone. Nakon silnih frustracija, Australac nove izazove traži u francuskoj momčadi.

Jedan od boljih trenutaka za Ricciarda u 2018. je pobjeda u Monaku koju je dugo čekao. Tu pobjedu smatra vrhuncem karijere, a uz nju ga vežu snažne uspomene.

„Kada sam se taj dan vraćao u Energy Station, nakon svih razgovora s medijima, vidjeti sve te ljude  –  bilo je super. Dobio sam ovacije i bio sam tako ponosan što su svi bili sretni zbog mene.“

„Ovo radim za sebe, za ovaj sport. U trenutku kada prestanem voljeti to što radim, prestat ću se time baviti. Shvatiti da to ima takav utjecaj i na druge i da ih čini sretnima, bilo mi je fantastično. U tom sam trenutku osjetio da ne radim ovo samo zbog sebe.“

– Daniel Ricciardo

Odgovor

14 komentara

  1. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Mislim da je ovo pila nahopak.
    Ricci cilja na Verstappena, mislim da ga Hulk uopće ne brine.



    1
    -7

    8
  2. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Da cilja na Maxa tako što je pobjegao od borbe u istom autu. Max je jednostavno brži vozač. Pa stoga Rici ode di ce bit prva violina.

    And there is nothing wrong with that.



    3
    -12

    15
    • avalon Prikaži

      hehehe … uvik iste priče . 2015 . seb je otiša u ferarri jer se boja borbe sa danielom u istom bolidu . 2019. ricciardo će vozit renault jer uplašija maxa i njegove brzine . interesantno kako pri ovim “ocjenama” niko ne ( i nije ) obratija pažnju na probleme sa bolidom koje je seb ima 2014. i daniel 2018. !?!?? kakav je bija omjer odustajanja npr 2018 . max 4 , daniel 8 odustajanja ;) max 3 X , daniel 7 X zbog teh problema . imaju li uticaj i strategije na krajni rezultat kad su oba završavali trke ? kazne ? jer npr ricciardo je u njemačkoj i italiji starta sa sa P 19 zbog kazni . valjda je max brži no 11 Vs 10 je omjer u najboljim krugovima 2018. u korist daniela . FL kroz 2017./18. je 5 Vs 3 u korist australca . i to ne samo u odnosu na kolegu nego i na vozače mercedesa i ferarria koji su sigurno brži od RB . osim toga DR ima i 2 PP 2018. , a brži max baš nijedan ;) kako niko nema šansu parirat LH u mercedesu tako niko nema šansu parirat maxu u RB jer marko je od samog dolaska MV “odabra” svoga favorita . možda je dijelom i zbog toga DR otiša u renault , a ne zbog straha ? ;)



      14
      9

      5
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Mislim da su te price o strahu bilo kojeg vozaca totalne gluposti. Puno je cimbenika koji odlucuju u rezultatu a cista brzina je samo dio slagalice. Max brzi i bolji a Ricci je sve sezone bio bolji od njega osim ove gdje je vec Avalon naveo neke podatke pa neka svatko odluci i zakljuci sta zeli. Ok Max se razvija ali Ricci ga moze pobjediti kao i drugi. Mislim da svi podrzavaju konkurenciju i borbu jer tako i sami napreduju a i vecina vozaca voli napetost i motivaciju. Konkretno moje misljenje je da je Ricciu jednostavno prekipilo zbog svih pehova a i Renault je gotovo pa sigurno mahnuo velikom hrpom love. Koliko se vidi jos iz Vettel/Webber, Vettel/Ricci i Ricci/Max ere Red Bull je jedna otrovna momcad i sredina… sve super i sve 5 dok sjajis ali malo krivog smjera i odmah si crna ovca. I vise nego jasno je Ricci protumacio znakove kome Marko i ostatak ekipe naginje i jednostavno je odvagao dali biti crba ovaca u timu koji najvjerojatnije nece biti u borbi za naslov ili da li biti zvijezda u timu koji je nesto malo iza. Uz nepoznanice (novi motori, pravila…) i uz gotovo sigurno vecu placu mislim da mu i nije bilo tesko za odlucit… moje misljenje jel!?



      5
      4

      1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pa da je samo to to bi bilo ok. Ja necu reci da je bolji ovaj ili onaj jer vozaca negledam po 10 utrka u kojima je bolji nego po par sezona. A u tih par sezona skupa neke taktike za Ricciarda su bile smjesne gdje se kompromitirala njegova utrka da Max izbije ispred kao npr spanjolska di su odustali skupa Lewis i Rosberg. Max je njihov prvi vozac i njihov projekt. Mlad je , talent je ogroman i ima potencijal da pali zari godinama no ipak smatram da su Ricciarda zapostavili nepotrebno i da je iz tog razloga otisao. A vjerovatno je bio i daleko bolji ugovor na stolu. Max je bio bolji ove godine no opet napominjem 8 odustajanja i 2 kazne za star sa zacelja su uradile svoje. Nevjerujem da tu ima sabotaze no kao sto sam spomenuo gore utrku u spanjolskoj , neke utrke su odigrane tako da Ricci sluzi kao mamac ostalima i da ih koci dok Max odradi boks u idealno vrijeme. Nije to tesko shvatiti. On je daleko bolji vozac nego sto to ova godina pokazuje i njegova sva odustajanja su meh kvarovi i greske drugih. Dok je max odustao svojom greskom 2 puta i 2 puta zbog kvara ako se nevaram. Max je po pitanju vozackih greski vise grijesio dok je Ricci imao daleko vise peha na koji jednostavno nije mogao utjecati i sam je izjavio da ga je sve to frustriralo i da nije mogao dati ono najbolje od sebe. Da se razumijemo , i ja mislim da je max bolji i da ce biti jos bolji ali da ovo s odustajanjima nije bilo tako bidovno stanje bi bilo puno napetije medu njima krajem godine nego kako je na kraju bilo.



        3
        2

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Riciardo je zavrsio 13 utrka i osvojio 170 bodova. Broj bodova podjeljen na broj utrka ispada 13.076 x 8 utrka koje nije zavrsio je 104 +170 i ispada da bi Ricciardo bez odustajanja imao cca 274 boda bez odustajanja. Max je skupio 249 bodova u 17 utrka sto je 14.69 bodova u prosjeku po utrci x 2 utrke (brojim mehanicke kvRove i tude greske, greske koje je napravio sam i odustao nebtojim) koje nije zavrsio 29+249 je 278 bodova. Znaci to je neki prosjek po osvojenim bodovima da su zavrsili sve utrke obojica. No tesko je to sracunati zbog kazni no razlika svakako ne bi bila tolika . ako sam nesto krivo naveo slobodno ispravi no nemogu se oteti dojmu da je rici imao upola manje kvarova da bi to bilo tu negdje.



        3
        1

        2
  3. Ferrari
    Ferrari boy Prikaži

    Raznih prica i zakljucaka vidim, ali moje misljenje za razlog njegovog prelaska je bolja lova u Renou nego sto mu je Helmut ponudio, sve se oko novca vrti.


    0
    -2

    2
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Ne vjerujem da je zbog love, jer je on i u Red Bullu imao poprilično finu lovu. Mislim da Dani jednostavno želi biti svjetski prvak i da bi dao svaki dosad zarađeni dolar da to i ostvari. Pa čovjek je pravi racer, a to vidiš po tome kako svršava kad god ostvari ili pole ili trku. Mislim da je njegov prelazak u Renault nadanje da mu se sa Renaultom može dogoditi isto što i Hamiltonu sa Mercedesom kad je iz McLarena prelazio. Renault polagano napreduje kao i Mercedes tih godina, također idemo prema velikoj promjeni pravila, isto kao i tada, a i na kraju krajeva tvornička su momčad.
      Uglavnom, kako god, jedva čekam početak sezone, mislim da nikad niti jednu sezonu nisam čekao kao ovu.



      5
      5

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.