Toro Rosso spreman na nove žrtve iduće sezone kako bi pomogli Red Bullu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 14 komentara

Franz Tost tvrdi da je momčad na čijem je nominalnom čelu spremna za nove žrtve i kazne na gridu kako bi pomogla Red Bullu u prvoj godini korištenja Hondinih motora.

Prošle godine su Pierre Gasly i Brendon Hartley često bili na začelju poretka jer je momčad očigledno htjela dati Hondi svaku moguću priliku da isproba nove komponente i ubrza razvojni proces. Sve to, naravno, bilo je pripremanje terena za Red Bullov prelazak s Renaulta koji će se napokon dogoditi ove sezone.

Tost kaže da ni ubuduće neće bježati od kazni:

“Ako to pomogne Red Bullu da pobjeđuje u utrkama i osvaja naslove – naravno. Ne moramo to ni raspravljati, to je unutar naše filozofije. Više sam nego sretan zbog toga jer posljedično i mi poboljšavamo performanse.”

Toro Rosso će iduće godine “produbiti suradnju” s Red Bullom i maksimalno iskoristiti propise koji dopuštaju kupovanje dijelova od drugih ekipa, kao što to Haas radi s Ferrarijem. Tako će imati identičan stražnji kraj i mjenjač kao i sestrinska ekipa.

U Hondi su presretni jer će napokon imati 4 bolida na raspolaganju, a i Tost se veseli nastavku suradnje:

“Nema sumnje da ćemo profitirati od sinergije i suradnje s Red Bull Technologies. Radi se o kompletnom stražnjem dijelu. Moramo se razvijati u skladu s pravilima i naravno da ćemo to činiti. Sve ekipe se u ovom dijelu godine nadaju da je novi bolid bolji od starog, pa tako i mi. Ali, uvijek kažem da želim vidjeti performanse na stazi, što znači – vremena krugova. To je odlučujuće.”

— Franz Tost

Odgovor

14 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ovome treba stati na kraj.. Fuj.. Bljak..



    9
    2

    7
  2. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Hmm,zanimljivo je meni da je Red Bull poslao tri slepera u Italiju puni dijelova,ako Ferrari daje Sauberu i Haasu motore nove specifikacije prije nego sta stave u svoje bolide zasto ne bi Red Bull radio to s drugom ekipom koja je pod istim vlasnikom 100%, uostalom to FIA treba zabranit a dok je dopusteno samo tjeraj!!



    5
    3

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      onda treba zabranit prodaju icega pa i motora. Jer koja je razlika kad ti Ferrari proda motor a RB djelove bolida? ja bi dozvolio i vecu prodaju medu ekipama pa mozda ne bi imali sekundu i pol rupu izmedu 3 i 4. Ako je dozvoljeno prodavati motore ne kuz8m u cem7 je problem oko prodaje djelova bolida? Razvio ih je rb a ne tr? Ili razvio ih je ferrari a ne hass? pa vala nisu ni motore rqzvili sami niti ista. Ako je ponata da svi naoprave svoje bol8de zasto ne bi svi imali svoje motore? Ah… da to je preskupo…. a razvit8 bolid na n8vo mercedesa rb a ili ferrarija nije? Ako se treba braniti prodaja necega onda neka brane svima sve. Tko ne zna i nemoze napraviti cijeli bolid sam nece nastupati…ahh da… zabroavih bile bi 4 ekipe na gridu…



      5
      5

      0
      • Brazil
        Anonimus4138 Prikaži

        Pa ja protiv toga nemam nista,nek ljudi kupuju sto se mene tice sve,nek bolidi budu isti ako tako ekipe zele,ako to rade jedni zasto ne bi i drugi,ja protiv toga nemam nista,ionako je jedino pravilo da sasiju svatko mora napravit sam a ostalo posuduj od drugih!A Red Bull to radi s Toro Rossom,jer sumnjam bas da ovi kupuju a momcadi pod istim vlasnikom!



        1
        1

        0
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ne znam uopce zasto se poredi kupnja motora sa ostalim djelovima bolida, konkretno sad RBa… Stvar je u tome da si RB moze dopustit da Honda testira sta god hoce na TRu a sto slicniji budu onda i RB moze testirat hrpu aerodijelova dok ne nadju dobitnu formulu.. Takvu prednost na gridu nema nitko..


      0
      -2

      2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        kupis si drugu momcad pa imas….samo se moras jos malo izbeljit…



        1
        1

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        i ima veze, jer isto tako kupovinom djelova kupujes nesto sto nisi izgradio sam u zamjenu nesto miliona dolara eura isl. Ista stvar je i oko motora i ostalih komponenti. Ako ista treba zabraniti je to da ekipe imaju drugu momcad u vlasnistvu kao RB i TR


        0
        0

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        O tome jedino i pricam.. Ne razumijem kako i dalje moze bit OK da netko ima 2 momcadi na gridu..



        1
        0

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pa budimo realni i Mercedes ima FI i Williams. Nisu vlasbici tih ekipa ali nerijetko su unazad par godina massa bottas ocon ili perez se ubili samo da nepropuste konkurenciju Mercedesa dok kad bi oni bili u blizini bi se samo pomaknuli. Ni to nije u redu. Nije ni u redu ono sto je Oc9n radio ove godine. Nije ni u redu sto su se Vettelu u zadnjoj utrci sklanjali i sunarodnjaci njih 3 ili 4 hulk, rosberg schumaher i nisam siguran jel bio jos tko i 2 TR vozaca. Sve su to stvari koje neki drugi nemaju jer recimo da je Alonso t9g dana morao loviti Vettela ne bi mu se itko od spomenutih maknuo. Cilj je da pobjedi najbrzi i najbolji a ne ona ekipa i vozac koji imaju najvise onih koji ce pomoci. Naravno nije to uvijek tako no da je neposteno to svakako stoji kao i sad ovo izmedu TR i RBa. Ima hrpa nelogicnosti u F1 vec dugo vremena koje nerazumijem kao i sudenje ove godine. Ne volim Vettela ali ovogodisnje sudenje je bilo sramotno za ovakav sport.



        2
        2

        0
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Po naslovu sam pomislio da je spreman da torpeduje ferarije i mercedese ?



    4
    3

    1
  4. Mika Hakkinen
    MP4-20 Prikaži

    Pa 2007 i 2008 su imali identične bolide ak se ne varam dok je Newey došo. Mislim da je razlika bila u retrovizorima samo i Renault/Ferrari motor (zato je STR i bio bolji 2008)


    0
    -2

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.