Wolff: Hondin motor izgleda moćno, ali postoji još jedna velika varijabla

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 11 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff smatra da bi poboljšana verzija Hondine pogonske jedinice mogla promaknuti Red Bull u dobru poziciju ove godine. Podsjetimo, Honda je cijelu prošlu sezonu provela testirajući i spremajući se za 2019. s Toro Rossom koji je sve informacije nesumnjivo dijelio sa sestrinskom ekipom.

Na upit hoće li Red Bull biti kompetitivniji iduće sezone, Wolff je u pitanje doveo i novo prednje krilo, te napominje da će to također biti jedan od diferencijatora među ekipama.

“Da, mogli bi biti dobri jer vidimo da nema više nikakvog uzorka. Ne postoji jedna ekipa koja dominira na jednoj vrsti staza. To se promijenilo i Hondin motor sad definitivno izgleda vrlo moćno.”

“No, ponekad mislim da će najviše razlike činiti potpuno novi set aerodinamičkih pravila. To će sve promijeniti naglavačke. Netko možda pronađe neku rupu u pravilniku ili drukčije shvati kako ovi bolidi funkcioniraju pa mislim da postoji velika, velika varijabla u tim pravilima. Imat ćete ekipe koje će biti kompetitivne, a prije nisu bile na radaru.”


Odgovor

11 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    Pila naopako, klasika :D



    10
    10

    0
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Tko vjeruje Totu?



    12
    12

    0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Wolff: Hondin motor izgleda moćno

    Ali onaj Lewisov sa VN Brazila je još moćniji.
    Zapravo, konkretno taj PU je najbolji ikad PU, počevši od 2014. pa naovamo…. :chill:
    A Vuk, heh…..
    Što se tiče njega, najbolje mu paše stara poslovica jednog sportskog komentatora “Ne vjeruj DANCIMA ni kad ti darove donose”. :mrgreen:



    13
    13

    0
  4. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Po čemu to on sudi baš me zanima vidio negdje sliku motora na internetu netko opalioo selfie pokraj motora u tvornici Honde a u pozadini slike na monitorima svi podatci o motoru ili mu Honda dostavila kompletnu specifikaciju svog motora?
    Baš me zanima.
    Stari dobri Toto i mind games.
    Sad znam da je sezona počela.



    2
    2

    0
  5. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    ali, varijabla, postoji……..
    Da je baba muško zvala bi se Duško



    2
    2

    0
  6. Fia
    Trapgio Prikaži

    Mislim da je se Mercedes osiguro još jednu sezonu izmjenom pravila.


    0
    0

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      premalo se vjeruje red bullu. :chill: ok, i ferrariju. :D



      1
      1

      0
      • Fia
        Trapgio Prikaži

        au contraire što bi reko Delboy, da su ostala trenutna pravila virovo bi da je RB u borbi za naslov, a samim time virujem i Hondi onda, dobro Ferrariev motor je na razini Mercedesovog više manje


        0
        0

        0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa po pitanju novih pravila ce profitirati Mercedes i Ferrari dok ce to za RB biti gubitak. No po cistoj snazi nisam siguran da su osigurali tituli jer Ferrari je lani ukenjao na one tri utrke sa nadogradnjama na bolidu a ne na motoru. Sve ovisi sto ce Honda isporuciti RBu. No mislim da bi moglo biti neizvjesno jer ruku na srce bez obzira na Mercedesovom motor imaju oni i odlican bolid i sasiju jer druge dvije ekipe na Mercedesovim motorima nisu ni blizu vrha. Sve mora biti p9slozeno maximalno dobro da bi bolid bio konkurentan i s ovom izmjenom pravila vjerujem da ce se malo grid zgusnuti jer ipak su ekipe vozile na najnovijim specifikacijama motora a nisu bile ni blizu vodecih tako da moguce je svasta. A motor bi mogao biti prevaga ali nakon 5 godina koristenja ovih motora neocekujem neki skog u perfomansama nekog prozivodaca kao 2014. Najvece pitanje je koga ce najvise pogoditi smanjenje aerodinamickog efekta na bolidima.



      2
      1

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.