Chandhok: Renault nije spreman za vozača iz A-kategorije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Bivši F1 vozač i stručni sukomentator Channel 4 televizije Karun Chandhok vjeruje da Renault još nije spreman da u svojim redovima ima vozača iz A-kategorije kao što je Daniel Ricciardo.

Renault je prošle godine završio na 4. mjestu, i to 29 bodova ispred Haasa, ali skoro 300 bodova iza Red Bulla koji je s istom pogonskom jedinicom osvojio četiri utrke.

Renault je odlučan u namjeri da se vrate na vrh poretka i borbe za pobjede, ali Chandhok, koji iduće godine seli na Sky televiziju, smatra da je dovođenje Ricciarda došlo ipak prerano.

“Mislim da ih je malo iznenadilo to što je vozač A-kategorije poput Ricciarda pristao doći u njihove redove. Vjerojatno je to jedna godina prerano za njih da budu spremni za top vozača. Mislim da će bi za njih bila dobra godina ako budu četvrti i ako ponekad osvoje pobjedničko postolje.”

“Prošle godine nisu bili uvjerljivi ispred Force Indije i Haasa što se tiče čiste brzine, te ove godine trebaju to ostvariti. Oni su tvornička ekipa na putu da postane top ekipa i moraju se jasno etablirati kao četvrta najbolja ekipa.”

Gledajući iza Renaulta – samo 45 bodova dijeli petoplasirani Haas i Sauber na osmom mjestu. Chandhok očekuje da će ta bitka i dalje biti neizvjesna, ali ne vjeruje da će se bilo tko uspjeti približiti Mercedesu, Ferrariju i Red Bullu.

“Imate Force Indiju s novim investicijama, Haas je imao sjajnu godinu i htjet će graditi dalje na temelju odnosa s Ferrarijem… McLaren i Williams će imati bolje godine, a Toro Rosso će još prisnije surađivati s Red Bullom. Zatim, imate Sauber s Kimijem Raikkonenom… Sredina poretka je bila jako neizvjesna prošle godine i mislim da će tako i ostati, ali nitko od njih neće premostiti veliki zaostatak do top trojke iduće sezone.”

— Karun Chandhok

Odgovor

5 komentara

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    Renault jest spreman za Ricciarda.
    Ricciardo zna da ako su prošle godine zaostajali u kvalifikacijama cca + – 1.5 s za vodećima da se ove godine neće boriti za prvenstvo, no isto tako zna da je Renault kroz 2016, 17, i 18 ne samo uložio u tehniku nego i zaposlio par stotina ljudi te da jednostavno treba vremena da se stvari poslože, što znači da je ovogodišnji bolid razvijala bitno veća ekipa. Ove godine će ostvariti veći napredak nego prošlih sezona, to je sigurno. Kad se tome pribroje:
    1. Ricciardo koji će donijeti brzinu,
    2. nova aerodinamička pravila koja su pojednostavljena te bi ipak na kraju u teoriji trebala ići više na ruku ekipama iz sredine poretka nego ekipama koje su imale perfektnu aerodinamiku, što ne znači na kraju priče da bi tu možda Renault trebao nešto ekstra dobiti, nego više znači da bi npr. Red Bull tu trebao nešto sitno izgubiti, bar na početku sezone
    3. taj Renaultov motor koji “ne valja” je na kraju prošle sezone što god neki mislili o tome ipak pokazao da nije baš tako, bar na određenim stazama, ove godine bit će još bolji
    I na kraju, kada bi ove sezone smanjili zaostatak za trećinu, sa cca + -1.5 s na cca + -1.0 s u kvalifikacijama, bili bi zadovoljni i oni, a bio bi zadovoljan i Ricciardo.
    A kao pravi navijač, navijam za 0.9 s zaostatka u kvalifikacijama, bolje izgleda na papiru !!!



    12
    12

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Do sada su, navodim kao primjer Hondu i Renault, dolazili i odlazili iz F1, kao dobavljači motora ili kao vlasnici ekipa.
      Naravno da se japanski koncept i pristup radu razlikuju od francuskog – ali imaju bar jednu zajedničku stvar; ne odustaju i znaju napraviti pravu stvar, pogotovo sa motorom. Imaju pravi pristup prema F1 i nisu tu samo u prolazu. Da je bar tako sa BMWom, Toyotom, Porsceom, pa i Peugeotom, i sličnima. F1 bi bila; još bolja.

      I ovaj Karun Chandok baš trkelja….. Daniel je ispravno postupio.



      8
      8

      0
  2. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ne kužim.
    Pa Ricciardo im može puno više pomoći u razvijanju bolida prije i tijekom sezone nego neki mladi ili prosječni vozač.
    Sjetite se kako je Mercedes počeo.
    Doveo je (ajme odmah se rastužim) Michaela Schumachera da im pomogne u razvoju, pozicioniranju i ocjenu momčadske spremnosti za borbu za naslov prvaka, a ne da sam osvaja titule.
    Kada su sve sredili s novom ekipom vrhunskih vozača preoteli su nebeski status Red Bullu


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.