Okrugli stol: Najbolja i najgora vozačka postava za 2019.

Izdvojeno / Okrugli stol

Ante Vetma

Prije 5 godina 10 min 35 komentara

Lovro Andraka

Iznimno mi je teško odrediti najbolju i najgoru vozačku postavu za sezonu 2019. To je odlično zato što pokazuje da je kvaliteta vozača na gridu iznimno velika, po mom mišljenju nema vozača koji ne zaslužuje svoje mjesto – ima nekih diskutabilnih, ali generalno, svi imaju neku podlogu (a da nije financijska) na temelju koje zaslužuju biti u Formuli 1. Činjenica je da imamo puno nepoznanica, puno vozača koji debitiraju u F1 i puno vozača u novim momčadima. Svi oni imaju potencijala za velike stvari, stoga ćemo tek nakon nekoliko utrka jasnije moći odrediti najbolju i najgoru postavu.

U ovom mi se trenutku kao najjača postava čini ona Ferrarijeva. Unatoč lošoj 2018. koja je bila krcata greškama, Sebastian Vettel je vozač top klase koji nije slučajno uzeo 4 uzastopna naslova. Charles Leclerc briljirao je u svakoj juniorskoj kategoriji, a istim tempom nastavio je i u debitantskoj sezoni sa Sauberom. Pitanje je može li tempo zadržati i u Ferrariju, no ja vjerujem da može, stoga titulu najjače vozačke postave po pitanju kvalitete pojedinca dajem Ferrariju.

Titulu najgoreg jednako mi je teško dodijeliti u ovom trenutku, također zbog velike razine potencijala koji se može i ne mora ostvariti. Apsolutno nikoga na gridu ne smatram lošim i ova “borba” za najgori par tjesnija je od konačnih rezultata sezone 2007. Ne smatram ih lošim vozačima, ali titulu ću zasad dodijeliti Haasovom dvojcu, Grosjeanu i Magnussenu.

Jelena Benger

Najjaču vozačku postavu po meni ima Ferrari. Imaju četverostrukog svjetskog prvaka i najboljeg rookija, jednu od boljih kombinacija mladosti i iskustva u zadnjih nekoliko godina. Najgoru postavu mi je teže izdvojiti, ali moram reći Toro Rosso. Čak ni ne mislim da su oni toliko loši. Biram ih jer u odnosu na ostale nemaju rezultate odnosno iskustvo i od njih najmanje očekujem.

Luka Jurić

Uvjeren sam da dijelim mišljenje s mnogima kada kažem da Ferrarijev dvojac izgleda najbolje za nadolazeću sezonu. Leclerc ulazi u 2019. nakon najbolje debitantske sezone od Hamiltonove 2007., dok Vettel ima puno za dokazati nakon slabije druge polovice prošle sezone, iz koje sam siguran da će puno naučiti te vratiti se u top formu koju je pokazivao skoro čitavu karijeru. S druge strane imamo Vettelovu bivšu momčad, Toro Rosso, koja po mom mišljenju ima najslabiju vozačku postavu za 2019. Talijanska momčad je svoj dvojac pronašla u debitantu Albonu i Kvyatu. Albon je prošle sezone završio treći u ukupnom poretku Formule 2, dok je Kvyat bio Ferrarijev razvojni vozač. Međutim, smatram da Kvyat neće moći podnijeti pritisak koji će definitivno biti prisutan s obzirom da se radi o njegovoj drugoj šansi u Formuli 1, nešto što mnogi vozači ne dobiju.

Nikola Klobučarić

Mišljenja sam da je Toro Rosso momčad koja će ove godine imati najslabiju vozačku postavu. Uvijek nepredvidljivi Kvjat i rookie Albon ne ulijevaju previše povjerenja i zbog toga mi se čine nešto lošiji od F2 prvaka Russella i veterana Kubice iz Williamsa s kojima sam ih najviše uspoređivao. S druge strane, Renault mi izgleda kao momčad sa skoro savršenom vozačkom postavom za novu sezonu. Ricciardo i Hulkenberg dovoljno su iskusni i dobri vozači koji mogu pogurati francusku momčad još više u poretku. Vjerujem da će nam ova atraktivna kombinacija donijeti mnogo sjajnih unutarmomčadskih borbi, ali isto tako i velikih rezultata za Renault.

Andrija Hiržin

Formula 1 je sport koji nikad ne miruje, a najbolja potvrda toga su izmijenjene vozačke postave za ovu godinu. Oni koji nisu uspjeli ostaviti dovoljno dubok trag u najprestižnijem automobilističkom natjecanju brzo su zamijenjeni, a neiskustvo se ne oprašta niti najvećim talentima.

Ferrarijeva vozačka postava čini mi se najkompletnijom, s daleko najvećim vozačkim potencijalom. I dok je mnoštvo nas bilo razočarano odlaskom Kimija Raikkonena u Sauber, mladi Charles Leclerc donijet će momčadi iz Maranella sve ono što joj je nedostajalo zadnjih desetak godina. S druge strane garaže nalazit će se četverostruki svjetski prvak kojemu je potreban zaokret u karijeri, a možda će baš Leclercov dolazak označiti kraj vozačkih pogrešaka u crvenoj momčadi. Osim toga, Vettel će se naći u sličnoj situaciji kao 2014. godine, pa će ova godina uvelike usmjeriti karijeru iskusnog Nijemca. Spoj iskustva i mladosti mogao bi vratiti momčad na stare staze slave, no u slučaju još jedne godine bez naslova… Prosječnost se ne oprašta, i baš zbog toga me iznenađuje izbor vozačke postave Toro Rossa, koju smatram najgorom ove godine. Naime, dok je Alexander Albon vrlo dobrim predstavama u F2 zaslužio promociju u juniorsku momčad Red Bulla, povratak Daniila Kvjata čini se kao još jedno kratkoročno rješenje koje će donesti puno frustracija, a vrlo malo bodova. Nadajmo se da talentirani Albon neće postati žrtva toksične atmosfere unutar momčadi. S druge strane, popularni Torpedo će vrlo vjerojatno dodatno začiniti nadolazeću sezonu, a Bernd Mayländer zaraditi svaki cent svoje plaće.

Luka Kolak

Ova sezona, otkada pratim aktivno F1, ima najviše promjena u posljednjih nekoliko godina. Dolaze neki novi klinci (i jedan stari), ali imamo i određene promjene unutar prošlogodišnjeg grida.

Najbolju vozačku postavu za sljedeću sezonu, po mom skromnom mišljenju, ima Ferrari koji se sada pojačao s mladim Charlesom Leclerom. Razlog tome je svakako taj što je mladi monegaški vozač, nakon sjajne sezone u Sauberu, željan dokazivanja i naravno pobjeda što bi mogla biti sjajna motivacija za Sebastiana Vettela da se trgne i napokon složi kakvu takvu sezonu koja bi mogla rezultirati novom titulom prvaka.

S druge strane, mišljenja sam kako će Williams imati najgoru vozačku postavu. Koliko god se veselili povratku Roberta Kubice, mislim kako će ipak ozljeda ruke ipak biti veliki minus u njegovom nastavku F1 karijere, a što se tiče Russella, ako Williams nastavi s ovako lošim bolidima i sljedeće sezone, nećemo moći ništa pretjerano vidjeti od mladog Britanca te bi to moglo biti frustrirajuće za njega te tako utjecati na njegovu perfomansu.

Zvonimir Martinčević

Što se tiče vozačkih postava za sljedeću F1 godinu, treba prije svega reći da kvalitetu i snagu momčadskog vozačkog dvojca određuje više faktora; iskustvo u Formuli1, materijal (šasija i pogonska jedinica), te kvaliteta same momčadi (tj. ljudi iz momčadi i organizacija cijele ekipe, jer stratezi utrke kreiraju preduvjete za dobar rezultat u danim uvjetima. Sreća je po meni još jedan od faktora, a ona može prilično olakšati ili otežati situaciju na utrci, a u konačnici i u prvenstvu. Po meni, a uzimajući u obzir sve gore navedene faktore posložio bih vozačke postave kako slijedi (od najbolje prema najlošijoj):

  1. Hamilton i Bottas Mercedes (obojica iskusni, Lewis u životnoj formi, Valtteri dužnik koji nije  zaboravio voziti, odlična ekipa, auto)
  2. Vettel i Leclerc Ferrari (Nijemac mora nešto popraviti u svojim vožnjama, Leclerc će mu biti onaj koji će ga više motivirati od Lewisa, auto odličan, pitanje je samo da li je Binotto prava osoba za voditi ovu legendarnu momčad)
  3. Verstappen i Gasly Red Bull (Max je ove godine sazrio, Gasly ima veliki potencijal, no 2019. je pitanje funkcioniranja Honde na šasiji Adriana Neweyja (koja je vjerojatno najbolja na gridu), momčad odlična)
  4. Ricciardo i Hülkenberg Renault (Daniel je sjajan, i mislim da će se odlično slagati s Nikom, momčad u usponu, sve ovisi o automobilu)
  5. Grosjean i Magnussen Haas (dvojac za sredinu poretka, niti Romain ni Kevin nisu materijal za najviše pozicije, momčad odlično posložena, ali limitirana na poredak sredine poretka, auto odličan)
  6. Raikkonen i Giovinazzi Sauber (Kimi sjajan, bez „okova“ Vettela biti će odličan, Giovinazzi najslabija karika u ovoj momčadi koja je odlično složena, auto jedan od najboljih)
  7. Perez i Stroll RP Force India (Sergio sjajan, ali limitiran, Stroll po meni još uvijek u sjeni reputacije „očev sin“ i nisam siguran da je potencijal bez limita, momčad sjajna, ali sve ovisi o tome koliko će se ove godine uložiti novaca u sezonu)
  8. Kvyat i Albon Toro Rosso (ako momčad TR neće više biti testni poligon za Red Bull, onda bi mogli možda i nešto više napraviti, ali niti Daniil mentalno, ni Alex zbog manjka F1 iskustva nisu neki „underdog“ za 2019., momčad odlična, auto bez tehničkog direktora Keya mogao bi biti lošiji od prehodnih godina)
  9. Sainz i Norris McLaren (Sainz odličan, ali limitiran kvalitetom automobila, Lando bez iskustva, momčad u stvaranju i trebati će im vremena, automobil loš)
  10. Kubica i Russel Williams (svaka čast Robertu, ali njegovo vrijeme u F1 je prošlo (da nije donio sponzore nikada više ne bi sjeo u F1 bolid, a Georgeovo vrijeme još nije došlo, momčad u problemima, jedina svijetla točka je Lowe)

Marko Rakić

Najbolja vozačka postava – Ferrari
Sebastian Vettel je prošle godine griješio više nego što je uobičajeno za njega, no i dalje je sjajan vozač koji od početka svoje karijere ima izvanredne nastupe. S druge strane je Charles Leclerc, mladi lav koji je dobio priliku obračunati se s četverostrukim svjetskim prvakom. Ne treba se zavaravati – iako je na Vettelu veći pritisak, nije ni Leclercu puno bolje, očekivanja su iznimno velika. Upravo zbog pritiska i na jednog i na drugog vozača mislim da Ferrari ima najbolju postavu za 2019.

Najgora vozačka postava – Toro Rosso
Daniil Kvyat pokazao se u mnogim situacijama kao izuzetno nepouzdan vozač, iako se ne može poreći da je solidno brz kada zatreba. Ipak, solidno nije dovoljno, pogotovo za tim poput Toro Rossa koji sada treba pogurati. Albon mi je nepoznanica, a rezultati i nastupi u nižim serijama ne obećavaju previše. Možda izazov Formule 1 u njemu probudi ono najbolje – nadajmo se, treba nam još dobrih mladih vozača.

Ante Vetma

Najbolju vozačku postavu po čistom vozačkom talentu imat će vjerojatno Ferrari, ali u smislu najkorisnije postave mislim da je Mercedes ipak malo ispred. Nije poznato kakav će biti unutarmomčadski odnos Ferrarijevih vozača i ako brzinom budu blizu jedan drugome – to bi moglo donijeti više štete nego koristi. S druge strane, o Hamiltonovom talentu se ne treba trošiti riječi, a Bottas je pokazao da je odličan timski igrač i u ključnim momentima je igrao ulogu pokretne šikane kad je za Mercedes to bilo ključno.

Najgoru postavu ima Toro Rosso. Kvyatu je nekoliko puta jasno pokazano kako za njega jednostavno nema perspektive u F1, a natrag se vraća silom prilika jer je Helmut Marko iscrpio sve moguće i nemoguće alternative. Alexandar Albon glasi kao talent, ali talent bez nekakvih pretjerano impresivnih rezultata u nižim kategorijama. Nije isključena opcija da iznenadi, ali zasad na papiru ovo izgleda jako loše za Toro Rosso.

Anketa 1

Anketa 2


Odgovor

35 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Za dlaku Ferrari ispred Mercedesa, subjektivno.. A najmanje dobra postava mi se cini ona TRa..


    0
    -2

    2
  2. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Koliko negativnosti prema Danillu Kvyatu :chill:
    Aaa mislim da će razbit Albona ko beba zvečku.



    8
    6

    2
  3. Mika Hakkinen
    mikaH Prikaži

    za mene najobjektivniji komentar je imao gos.Ante Vetma! sasvim realan.



    4
    4

    0
    • renato2107 Donator Prikaži

      Slažem se, ali ako u Ferrarijevu kokošinjcu ne bude puno letilo perje, uz iole izjednačen bolid, Merc i Hamilton su u problemu ako Bottas ne digne glavu. Je imao puštanja Hamiltona i slično, ali u tom bolidu završiti 6. je sramota, iza oba Redbulla (koji je realni bio oko pola sekunde sporiji), od kojih su svaki imali 6 ili više utrka na kojima kao da ih nije bilo, što zbog sudara i što zbog kvarova. Lecrec barem ima potencijala da bude odmah iza Vettela i Hamiltona, a možda da i ukrade koji bod Hamiltonu, dok Bottas (trenutno) takve šanse prema Vettelu nema.



      3
      3

      0
    • Ferrari
      drmi Prikaži

      I ja se slažem. Jedini problem za Mercedes bi mogao biti Bottas ako nakon ponižavajućih komentara i novinskih članaka prošle sezone odluči pokazati svima da je i on pravi vozač. Hamilton ne trpi takve bezobrazluke.



      1
      1

      0
      • Nigel Mansell
        pero Prikaži

        Ne znam baš. Po meni teško.
        Botas je u svim odlučujućim trenucima utrka u kojima je učestvovao izvukao deblji kraj.
        Urezalo mi se u pamćenje kada se stizao Vettela koji je bio na istrošenim gumama.
        Točno je morao po krugu biti brži toliko i toliko da bi imao zadnja 2 kruga mogućnost za napad.
        I onda u posljednjem zavoju posljednjeg kruga dostizanja (3 kruga prije kraja) kada mu je trebala samo još 1 stotinka da uđe Vettelu u DRS zonu on ali baš pacerski prokliže i izgubi šansu za relativno jednostavno pretjecanje.
        Imam osjećaj da se Bottas kada mu je najpotrebnije ne može se psihički “ohladiti” kao njegovi konkurenti.


        0
        -1

        1
  4. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Objektivno-Ferrari,
    Subjektivno-Mercedes

    A što se tiče najgore, Toro Rosso pa odmah iza Force India sa Strollom i Perezom… Prvi je (kako je Zvonimir reka i po meni je u pravu) “tatin sin”, a drugi je opasan za okolinu ko i Verstappen, ali sa sporijim bolidom



    3
    -1

    4
  5. Kimi Raikkonen
    Bwoah Prikaži

    Ferrari je najbolji individualno, a Mercedes kao kolektiv



    4
    3

    1
  6. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Još malo pa ćete nadoć na ono što sam ja pisao: da su u Ferrariju ili zaposlili krivog ili otpustili krivog vozača. Vrlo je riskantna ova postava. U svakom slučaju neka Vettelu nabave neku psihologicu.
    A vidim pojavljuju se i prrve sumnje u Binota

    TR je ionako putujuća šikana za sve ostale momčade i lab za razvoj motora za potrebe RBa.



    2
    -1

    3
    • Mika Hakkinen
      mikaH Prikaži

      bome, seb si hitno mora posloziti “daske” u glavi.
      nije da sada u karijeri imao ozbiljnu konkurenciju u momcadi.sjetimo se luje i alonsa i najboljeg mclarena kako je zavrsilo!sve zavisi od novog šefa!



      3
      1

      2
  7. Fia
    cucla100 Prikaži

    Ako gledamo samo vozacku postavu, i zanemarimo momcad za koju voze, odnosno da svi voze jednak bolid cak bi Renault kombinaciji sa Hulkom i Riccijem dao malu prednost u nego ferrarijevom dvojcu.
    Dok su me ekipa iz hassa vec masu puta uvjerili da mogu unistiti sve dobro sto im je poslo za ruku, bez obzira sto imamo par rookija….



    5
    4

    1
  8. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Osobno sam glasao najbolja Renault , najgora TR. Barem se 1 od vitezova okruglog stola i ja slazemo oko toga. Sta me iskreno i zacudilo da premalo ljudi spominje vozace Renaulta , koji su cistom kvalitetom jako jako visoko na gridu.



    5
    5

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Riccardo je najvisi rang no Hulk uz sve pohvale do sada za njega ali ipak nije liga vettela hamiltona maxa itd. Dok je Leclerc naubilji rookie unazad 10 godina. Jesu po meni u top 3 no po meni je Hulk ipak uteg koji odnosi prevaku mercu i ferrariju. Da su max i rici i dalje zajedno glasao bih za njih bez razmisljanja no po meni hulk nije top liga i ocito s razlogom jos nije dobio top bolid.


      0
      -1

      1
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Mislim da cemo jos vidjet koja je Hulk klasa. Sad s Riccijem ce biti najbolji pokazatelj i test do sada.



        2
        2

        0
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        A gle. Ricci je tu oko Vettela , naravno za nijansu ispod. Ali nitko nakon jedne sezone u F1 nemoze reci da je Leclerc bolji od Hulka. Naravno da ima potencijal biti jedan od najvecih ali to tek treba pokazati. Tako da kad se sve zbroji i oduzme nemogu reci , u globalu , da je Renaultova postava losija od bilo cije. Moje misljenje,



        4
        4

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Max – Sainz; Max – Riccirado; Hulk – Sainz; Hulk – Ricciardo? Vidjet ćemo. Mislim da su tu negdje. Ericssona se godinama svrstavalo u najgore vozače. Leclerc ga sad dobije, i odjednom je super klasa, a Ericsson se odjednom popravio. Ili je napokon dobio nešto bolji bolid? A i sa boljim bolidom je vrlo rijetko uzimao bodove… Istina da ga je Leclerc zasluženo dobio, ali prerano ga je uzdizati, samo zato što je dobio Ericssona. Mislim da Ericsson i nije tako loš, kad odradi sve kako treba. Ne gledam onaj prosjek koliko je Leclerc bio od njega bolji, nego pojedine utrke gdje Ericsson odradi sve kako treba. Tad je vrlo blizu, ponekad je znao biti i ispred Leclerca. Po meni je očigledno da je njegov problem konstantnost. Ericsson ima po neki bljesak, dok je Leclerc uglavnom bio konstantan.
        Znam da se većina neće složiti, ali Hulk ima više referenci za usporediti ga sa top vozačima. Leclerc to još nema.



        4
        2

        2
  9. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Ferrarijeva je najbrža, a mercedesova najbolja!

    Najgora je, bojim se u TRH.Tamo ce se vise osjetiti odlazak Ricciarda nego u Red bullu.
    Osim za Danijem, plakat ce se i za Sainzom, Vergneom, Buemijem…
    Da sam bar u krivu …



    1
    -1

    2
  10. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Glasao za Ferrari i Toro Rosso
    Mada Benz možda ima i najbolju “sinergiju” (vidjećemo kako će se Bottas ponašati).
    Doduše i Renault ima vrlo kvalitetnu postavu, bez obzira što im jedan vozač nikad nije bio na podiju.
    S druge strane dvoumio sam se između Toro Rossa i Williamsa, ali sam ipak glasao za Toro Rosso.
    Russell mi je uvjerljiviji od Albona, a Kubica je smireniji i iskusniji od Kvyata.



    2
    -1

    3
  11. Sebastian Vettel 5
    ZamaF1 Prikaži

    Ferrari najjaču postavu samo zato sto je Bottas u Mercedesu ?


    0
    0

    0
  12. Ferrari
    AlijA Prikaži

    Ma nema šta , po vozačkoj postavi najbolji Ferrari . Kad bude prezentacija najljepši bolid će biti Ferrari . U pred sezonskom testiranju , opet najbolji Ferrari . Prva utrka pol i pobjeda za Ferrari . Totalna euforija među crvenima , a onda ih Hamilton poubija kao zečeve .



    3
    0

    3
  13. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    renault najbolji. – zašto ne ferrari? – zbog vettela. merc – zbog bottasa. rb ima vrlo dobru postavu, ali ova reanultova mi je prokušana.

    sauber najgori. – težak izbor, velika je vjerojatnost da sam u krivu…ali nešto me vuče prema mrtvom kimiju. :D
    tr? – očekujem od kvjata da bude lider, iskusan, miran. ne trese mu se stolica. albon…hm, vidit ćemo…solidno je odvozio f2 sezonu.



    4
    -3

    7
  14. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ferrari i Renault, po talentu i brzini oba vozaca zajedno.
    Toro Rosso djeluje najslabije.

    A o kemiji i balansu u ekipi su autori dobro pokrili.
    Ja sam za Ferrari optimistican. Mislim da nema toksicnosti u mladom Leclercu i da ce biti tu sve ok…
    Bravo za “novake” dobrodosli



    2
    2

    0
  15. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Smatram da ce TR biti ugodno iznenadjenje jer koliko god Kvyat radio sranja prije, on je i dalje vrlo dobar vozac, a i godina dana u Ferrarija će mu jako puno pomoci na mentalnoj razini. Gore vozace ima haas jer ona dvojica ce unistit bilo kakav dobar rad inzenjera. A najbolju postavu ima Renault jer Hulk i Ricci su dva vrhunska vozaca koji mogu vratiti Renault na vrh, pa me malo iznenadjuje sto relativno malo ljudi smatra navedenu vozacku postavu najboljom.



    2
    0

    2
  16. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Hulkenberg precijenjen, Ricciardo također…. Moje skromno mišljenje.
    Najbolja postava : Ferrari
    Najgora postava : Williams



    2
    -2

    4
  17. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Momčad s najvećim potencijalom da bude najbolja: definitivno Ferrari, pa Renault

    Momčad koja se nikako ne smije otpisati i mogla bi se pokazati kao najkompletnija, kad se sve reference uzmu u obzir: definitivno Mercedes

    Naslabija momčad: Williams, odmah potom Toro Rosso. Uz svo dužno poštovanje prema Kubici, skeptičan sam oko njegovih sposobnosti da odradi cijelu sezonu na zadovoljavajućem nivou i bojim se da bi njegov hendikep mogao biti dodatni hendikep za Williams, koji su i bez tog u ogromnoj krizi. Toro Rosso s druge strane ima Kvyata, koji je neosporno veliki talenat, samo ga je psihička nestabilnost skoro zauvijek koštala angažmana u Formuli 1 i pitanje je hoće li se moći stabilizirati. Albon po meni ima potencijala da bude solidan vozač za sredinu poretka. Prošlu sezonu u Formuli 2 uz dva odustajanja više je završio sa samo 7 bodova zaostatka za Norrisom, koji je istina bio rookie, ali koji je ušao u sezonu kao veliki favorit za naslov. Zbog čega mi nije žao da je i Albon dobio priliku u Formuli 1.


    0
    0

    0
  18. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Toro Rosso će imati bolju postavu nego prošle godine. Neko reče nemaju iskustva. Albon nema iskustva, a Kvyat je iskusniji od pola grida. Iskusniji je od Leclerca, Gaslyja, Strolla, Giovinazzija, Albona, Norrisa, Russella, pa i od Kubice kada su ovi bolidi u pitanju. Za Albona zavisi kako će se prilagoditi f1, kao i za sve ostale rookije. Vidjeli smo da kod Vandoornea ta prilagodba nije bila najbolja… Po meni će Williams imati slabiju postavu. Zavisi kako će se Russell prilagoditi, i koliko će Kubica biti limitiran sa jednom rukom.

    Što se tiče bolida Toro Rossa, iako i dalje budu testtirali nove Hondine motore, bolid bi im ipak trebao biti puno bolji. Prošle godine su u kratkom roku trebali ubaciti Hondu u taj bolid. Ove godine su imali vremena da propisno dizajniraju bolid oko motora, a tu će biti i puno veća saradnja sa Red Bullom, koja bi im trebala donijeti puno. Pa čak iako budu morali startati češće sa začelja, mislim da će po čistoj brzini biti ispred nekoliko timova.



    3
    2

    1
  19. Alain Prost
    zastava 101 Prikaži

    navijaću za Ferrari ali glasao sam za Merc., prošla sezona pokazala je da nije u rukama i volanu sve..ima nešto i u pitwallu


    0
    0

    0
  20. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    “Najbolja i najgora vozačka postava za 2019.”
    @Ante je dobro napisao i djielim to mišljenje.
    Zavisi kako ko gleda na f1 utrkivanje?
    Meni je npr. Niko-Lewis bila dobra postava jer su se svako malo borili na stazi. Međutim to Mercedesu nije bila dobra postava.
    Dobra su bili Ric-Max dok ih nisu rastavili te Web-Vett.
    Najbolje će funkicionirati ona postava u kojoj su uloge poznate, kao što je to bilo u Merc. proteklih godina.
    Ako RB i Ferrari dozvoli “utrkivanje” svojih vozača to će za neutralne f1 fanove biti praznik za oči i najbolje vozačke postave i a za fanove tih vozača i momčadi to bi mogla biti noćna mora.
    Obzirom da je ova sezona prijelomna za Bottasa mislim da bi i tu moglo doći do pizdarija i time bolje za sport. ;)
    Alo-Ham je noćna mora Ron D. i McLarena i vjerojatno za njih najgora moguća postava i izbor ali za većinu fanova to je bio ludo dobra postava sa puno zabave.


    0
    0

    0
  21. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    hehe žito kukolj i tatko to.
    Zipa ove trolove koji su dali glasove za najgoru momčad Mercedesu, Ferrariju, Red Bullu, i Renaultu hehehe

    p.s. McL me malo razočarao postavom.
    Mislio sam da će ipak moći ugrabiti jednog dobrog iskusnijeg vozača.
    Da se razumijemo govorim samo o iskustvu. Sainz je ok a Norris je u F2 dobro rasturao.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.