McLaren: Nećemo biti izgubljeni bez Alonsa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

U McLarenu su uvjereni da odlazak Fernanda Alonsa neće ostaviti ekipu bez referentne točke za procjenu kompetitivnosti bolida. Alonso je odustao od stinta u McLarenu i najavio povlačenje nakon 2018. godine, a nakon otkaza Stoffelu Vandoorneu ubrzo je potvrđeno da će vozačka mjesta zauzeti Carlos Sainz i Lando Norris.

“Carlos ima puno iskustva i dobra je stvar što je bio u par ekipa. Lando je dokazao da je ekstremno brz. Prema tome, što se tiče konačne brzine našeg bolida, mislim da će ti vozači izvlačiti maksimum. Moći će nam reći.”

“Netko poput Landa nema iskustva kao Fernando, kao ni vrstu povratne informacije, za što će mu trebati neko vrijeme da razvije te vještine, ali za Carlosa je ovo peta godina u F1, tako da se osjećamo ugodno s ovom vozačkom postavom.”

Sainz je prvi put vozio McLaren na postsezonskom testu Pirellijevih guma u Abu Dhabiju, a proveo je i vrijeme u tvornici prije Božićnih praznika kako bi se uklopio u momčad. Brown je oduševljen njegovim pristupom:

“Počeo sam upoznavati Carlosa prije nego smo potpisali ugovor. Sviđa mi se jako, inače ne bismo postigli dogovor. No, moram to razložiti na dva faktora – Carlos vozač i Carlos osoba.”

“Kao osoba mislim da ima fine manire, vrlo je educiran, inteligentan i okružen je motorsportom cijeli svoj život. Sviđa mi se njegova osobnost, njegovo ponašanje. Pristupačan je i mislim da je dobar za sponzore. Da se tako izrazim – njegova persona je dobra.”

“Vrlo je posvećen, postavlja puno pitanja, a i zreo je obzirom na svoju dob. Mislim da je to zbog toga što je već dugo u F1.”

“Što se tiče vozačkih osobina, vrlo sam impresioniran po onome što sam dosad vidio. Agresivan je, uključen je u rasprave s inženjerima i želi znati što se događa.”

“Provodi vrijeme na telefonu sa mnom, s inženjerima, a i puno je razgovarao s Fernandom. Mislim da je jako uzbuđen. Mislim da je potpuno spreman za dolazak u McLaren na našem putu prema oporavku.”

— Zak Brown

Odgovor

6 komentara

  1. Lando Norris 4
    Surfer Donator Prikaži

    Mislim da se potkrala mala greškica.

    …nakon otkaza Stoffelu Vandoorneu ubrzo je potvrđeno da će vozačka mjesta zauzeti Carlos Sainz i Stoffel Vandoorne.



    1
    1

    0
  2. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    A mislim stvarno,”izgubljeni bez Alonsa” a šta češ lošije povremeno biti najlošija momčad,mislim da lošiji neće biti od toga.
    Dobar je bio Alonso al mislim da nije mogao dat više nego što je dao



    2
    2

    0
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Vidit cemo, ovisi kakav bolid napravite, ako ostanete na istoj razini ne pise se dobro…
    Da nije bilo Alonsa, Williams i McLaren bi bili tu negdje po bodovima cini mi se



    1
    1

    0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Izgubljeni ste bili i sa njime,a ako bolid bude kao protrklih godina biti cete izgubljeni i bez njega. Tako da ova tvrdnja nema nikakve osnove. Ajde da su naoravili neki rez pa da ovako pricaju. McLaren je za svoje standarde odavno izgubljen. Vise nitko ne moze reci da je problem PU jer ove godine su bili na motoru na kojem je RB solidno parirao najboljima i pobjedivao. Imali su Mercedesov PU pa nije islo. Sve ovisi o njima jer razlika izmedu motora vise nije kao prije par godina. Ako bolid bude kao i do sada nepise im se dobro pa tko god sjedio za volanom.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.