Ocon vjeruje da će Racing Point zatvoriti ogroman razmak do vodećih

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Mercedesov rezervni vozač Esteban Ocon vjeruje da njegova bivša momčad može zatvoriti ogroman razmak između vodećih momčadi i sredine poretka.

Ocon je prošle dvije sezone proveo u Force Indiji, a za 2019. je ostao bez mjesta zbog dolaska sina novog vlasnika, Lancea Strolla. Ugovor s Mercedesom ograničio mu je opcije s drugim momčadima te će Francuz ove sezone raditi izvan staze, no šanse za povratak na grid čine se dobrima.

Ocon je s Perezom 2017. Force Indiji omogućio ponavljanje povijesnog uspjeha osvajanjem četvrtog mjesta u konstruktorskom prvenstvu, dok je 2018. zbog brisanja bodova ostvarenih do VN Belgije momčad pod novim imenom i vlasništvom ostvarila sedmo mjesto. Međutim, kad bi im se zbrojili svi bodovi, bili bi samo 11 bodova iza četvrtoplasiranog Renaulta.

Ocon na temelju njihovog uspjeha s ograničenim budžetom očekuje još bolje rezultate sa stabilnijom financijskom situacijom pod vlasništvom Strollovog konzorcija:

“Ogroman je razmak koji treba popuniti, ali oni će napredovati, to je sigurno.”

“Resursi su uvijek bili problem, a tog problema iduće sezone neće biti toliko. Vjerujem da će biti snažni konkurenti.”

Mercedes, Ferrari i Red Bull jasno su se izdvojili na vrhu nakon velikih promjena bolida 2017. Iako drastičnih promjena za 2018. nije bilo, jaz između navedene trojke i ostatka grida dodatno se povećao.

Ocon smatra da ih Racing Point može sustići svojom radnom etikom i razvojnim sposobnostima. Pohvalio je njihov prošlogodišnji rad kojim su od teško upravljivog bolida na predsezonskim testiranjima napravili često najbrži bolid u sredini poretka.

“Bio sam vrlo impresioniran profesionalizmom momčadi i motivacijom koju imaju za ostvarenje rezultata.”

“Oni su gladni. To je ono što čini razliku. Ne broje sate. Na primjer, kad smo se vraćali iz Meksika i stigli oko 2 sata ujutro u Ujedinjeno Kraljevstvo, iduće jutro sam uz jet lag došao u 8 sati i radili smo na simulatoru.”

“Svi su bili uništeni, ja također, ali već smo radili. Zato smo toliko konkurentni na stazi čak i kad nemamo resurse.”

“S resursima će im vjerojatno biti puno lakše.”

– Esteban Ocon

Odgovor

2 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    S obzirom na financije ostvarivali su vrhunske rezultate. Sad kad lova nije problem mogli bi biti best of the rest. A i Stroll junior je sigurno bolji vozač nego je mogao pokazati u Williamsu.



    1
    1

    0
    • Lotus
      weki66 Prikaži

      A neznam sta rec za Strolla….mislim toliko se buke diglo i toliki pritisak mu se stvara….a realno nema on toliko lose rezultate,sasvim solidan vozac…s obzirom na sve jel….donosi pare u momcad i jos ponekad i odvozi dobro….od placenika jedan od boljih vozaca u F1 u zadnjih 10ak godina



      1
      0

      1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.