Renault: Dolazak Ricciarda podsjeća nas na slavne dane s Alonsom

Šef Renaulta, Cyril Abiteboul, kaže da njegovu ekipu dolazak Daniela Ricciarda podsjeća na slavne dane dok su osvajali titule s Fernandom Alonsom.

Ricciardova objava o promjeni ekipe prošle godine je bila jedna od većih vijesti, a nakon nje je uslijedilo još nekoliko vozačkih promjena uslijed kojih će većina ekipa iduće sezone imati drukčije postave u odnosu na prošlu.

Renault ne skriva planove da se u jednom trenutku u budućnosti priključi top ekipama, a dolazak Ricciarda je korak u tom smjeru.

“To je, očigledno, sjajna vijest. Nevjerojatno dobro je dočekana u Viryju i Enstoneu. Očekivao sam nešto, ali ništa ovih razmjera. Bio je to fantastičan trenutak. Nikad nisam vidio takvu reakciju u našim tvornicama. Podsjetilo me to na šampionske dane s Fernandom Alonsom 2005. i 2006. godine.”

“Nismo osvojili ništa, ali imamo osjećaj da smo na pravom putu da dođemo u situaciju nešto osvojiti.”

Abiteboul kaže da je to ujedno i dodatni pritisak kad imate u svojim redovima vozača koji iza sebe ima pobjede.

“Osjećamo zaista dužnost da proizvedemo motor i šasiju koja će ovom dečku dati ono što zaslužuje. Osjećamo veću obavezu prema Renaultu, sponzorima, navijačima, ostavštini Renaulta u motorsportu. Ne želim kroz iduće dvije godine gledati u razočarenje ili frustraciju u njegovim očima.”

“Ne želim prolaziti ono što je McLaren sigurno prolazio s Fernandom proteklih godina.”

Abiteboul kaže da je Ricciardo svega svjestan i nema nerealna očekivanja.

“Jasno sam mu rekao da može gledati drugdje ako očekuje ekipu u kojoj je sve gotovo i spremno i u koju će samo doći i voziti na vrhunskom nivou. Rekao sam mu da se još gradimo, napredujemo, a njegov doprinos će biti puno veći od čiste vožnje.”

“Očekujemo od njega da bude ambasador i vođa, da donese svoje iskustvo i stručnost u momčad. Dodali smo puno začina u ekipu, puno sredstava, ljudi, ali sad trebamo tu dodatnu iskru. Mislim da će on voljeti takvu promjenu.”

— Cyril Abiteboul

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.Fishing and fucking- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

7 komentara

 1. QFlash82 Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Sve je izglednije da će Marka malo da boli guza…  11

  2
 2. zekohonda Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  puno više me brine dolazak budkowskog.  7

  0
 3. Vettel-Ferrari Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  A šta je s Hulkom? Ne bih rekao da će Ricciardu biti lak zadatak s njim izaći na kraj…  6

  1
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...