Wolff odredio što Bottas treba napraviti da zadrži mjesto u Mercedesu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 18 komentara

Valtteri Bottas mora ove sezone imati performanse na istom nivou kao Lewis Hamilton ako želi zadržati vozačko mjesto za 2020. godinu – tvrdi Toto Wolff.

Finac je ove godine mnoge razočarao unatoč dobrom početku sezone. Do kraja nije uspio pobijediti niti u jednoj utrci, dok je Hamilton osvojio naslov. Obzirom da Mercedes ima Estebana Ocona spremnog za vožnju, on se čini kao očigledna opcija ako Bottas ne bude na razini.

“Valtteri zna točno što mora napraviti iduće godine. Mora se otarasiti loše sreće i biti na istom nivou kao Lewis.”

“To mu je potrebno kako bi ostao s nama 2020. godine. Zna on to jako dobro i ima sve što je potrebno.”

Međutim, Wolff je svjestan da će Bottasove bolje performanse dovesti do još jačih partija Lewisa Hamiltona.

“Lewisov napredak znači da se i Valtteri mora poboljšati. Gledam konstantno njegov napredak, ali igra protiv peterostrukog prvaka. Mora početi na Lewisovoj razini i na razini svih ostalih koji se bore za naslov, to mu je potrebno.”

Wolff je uvjeren da Bottas može pružiti pobjedničke performanse kako bi se borio s Lewisom.

“Gledamo najboljeg Lewisa u zadnjih šest godina. Postoji razlog zašto ima pet naslova. Valtteri zna da će biti jako teško pobijediti peterostrukog prvaka na vrhuncu moći, ali mislim da on to može.”

“Mislim da može pobijediti, što je pokazao ove godine par puta, ali je imao ili lošu sreću ili je bio u poziciji da ne može pobijediti. Mislim da Valtteri zaista može osvojiti naslov ako to pretvori u pozitivni momentum.”

— Toto Wolff

Odgovor

18 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Potvrdio dolazak Ocona…



    6
    6

    0
  2. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Kaze lik da je lujo odvozio najbolju sezonu a ne kaze da ju je zbog botasa i odvozio, macak botas mu drzo guzicu od polovice sezone, sutio i trpio, niko ga nije pohvalio, jos mu i mane traze haha jebem te toto licemjernog, gdje nestade casti u ovom sportu….



    20
    15

    5
  3. Rover
    zjurina Prikaži

    “Mislim da Valtteri zaista može osvojiti naslov …” koji smijeh, nemreš bulivit…& ljiga od čovjeka.

    Ma, teoretski naslov može osvojiti i Sttroll, jelte … hahaha



    6
    4

    2
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Ne doći će s izjavom gdje će ga popljuvat…

      Normalno da će izjaviti ovako nešto. Trebaju daleko bržeg Bottasa ne zbog vozačkog već konstruktorskog naslova. Malo motivacije ne škodi. Kako će ga drugačije motivirati nego izjavama o vozačkom naslovu.



      6
      5

      1
  4. avalon Prikaži

    valtteri ima 2 rješenja … take money and run ili mission impossible . ovo šta priča toto podsjeća me na priču brian may – a ( queen ) kad su bili mladi bend i želili snimit album … pitali su iskusne kako to uradit ? odgovor je bija … da bi snimili ploču najprije trebate svirat u marquee clubu . ali kako zasvirat u marquee clubu pitali su . odgovor je glasija … e da bi zasvirali tamo prvo trebate snimit album :) :) :) na ovu pričicu mi liči ovo šta toto priča . ako valtteri ne bude vozija na nivou LH i pobjeđiva … adio . ako bude tako vozija i time “ugrozi” lewisa i njegovu moguću 6. titulu .. adio . sad mi na pamet pada razlog odlaska iz F 1 rozberga . ovo je hipotetika naravno ali možda ima i zrnce istine … 3 sezone NR je vozija dominantan bolid , katkad je sluša naredbe , a katkad je bija “trn u peti” timu koji se poprilično podredija LH na štetu nike . 2017 . NR ih je iznenadija , “otkaza poslušnost” i osvojia titulu . kad je niko “krenija” nije ga se
    moglo zaustavit tim odredbama , a nije mu se moglo ni otkazat zar ne ? posli toga normalno da to više nije bilo moguć ponovit , caka je palila samo jednom i NR je moga ili u slabiji tim ili napustit F 1 . dobija je satisfakciju i … otiša . špekuliram ali kad pomislim da botas nema ugovor ka drugi , da je PRVE sezone u mercedesu ostvarija 3 pobjede + još 10 “nižih” podija , završija 3. tek 12 bodova iza iskusnijeg seba ( 178 Vs 77 trka ) , ostavija 4. kimija iza sebe čak 100 bodova onda … pa valjda su zaključili da može bit potencjalna opasnost “ljubimcu” tima . kako ga “držat na uzici” ? možda jednogodišnjim ugovorima ? zemljak mu kovalainen nije ni blizu bija ovako uspješan ka kolega LH u McL pa je ima “stabilniji , sigurniji” ugovor . on nije moga bit prijetnja ….. i zato je moža “savjet” take money and run možda najbolje šta VB može napravit jer kad dobije odje*enicu u mercu ( pošto ovo totovo niko ne može ispunit ) može nastavit vozit u nekom solidnom timu npr tipa haas. ko ga “uzme” neće pogriješit jer VB je po meni jako dobar , brz , “tvrd” u borbi ali jbga … kičma mu je nekako mekana , a muda veličine zrna graška . sa ovakvim “fizikalijama” uz LH u mercedesu nema šanse za išta . uostalom bilo koji vozač da je na mistu VB bi ima iste “šanse” . možda bi (je ) treba napravit šta i ricciardo koji je vjerovatno uvidija da kontra “ljubimaca” ma koliko bija dobar nema šanse . možda je bolje bit prvi u selu nego drugi u gradu …



    9
    8

    1
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Nije 2017.otkazao NR poslušnost nego je odvozio sezonu života i poklopilo se da je Ham imao nekoliko grešaka plus nesreću sa kvarovima.
      A što se tiče tvoje hipoteze nema neko uporište u činjenicama.
      Jer zašto bi vjerovali NR kad je nekoliko puta već rekao da je jedva izdržao da ne pukne psihički te sezone zbog razine na kojoj je trebao biti da dobije Hama jel tako?
      I da je znao da ne može to ponoviti.
      Zašto bi vjerovali Laudi kad kaže da ih je NR fino usosio kad se naprasno umirovio jel tako?
      Mora da je to sve gluma i da su zapravo htjeli situaciju di moraju Williamsu dati brda i doline da puste Bottasa.
      Da ne govorim da Mercedesu svejedno ko uzme naslov.
      Čak ću ići malo dalje, evo moja jedna hipoteza: po meni više bi im pasalo da Bottas uzme naslov jer je onda do Mercedesa i bolida naspram ove godine kad je jasno ko dan da je Ham ta prevaga( šta misliš da je draže šefovima u MB?)
      A možda je do toga da je Ham jednostavno puno bolji vozač od Bottasa, pa se do pola sezone odvoji toliko da momčad napravi jedinu logičnu stvar i stane iza onoga ko ima šanse za naslov?
      Možda zato dobiva jednogodišnje ugovore jer u MB znaju da nije kapacitet za naslov?



      2
      -1

      3
  5. Ferrari
    HotWheels Prikaži

    Svaka čast Merc i Wolfu, ali ovo je dno dna ( razina Red Bulla :)

    Bottasu su ukrali pobjedu i uništili tko zna koliko utrka na račun Hamiltona . Kao da to nije dosta, pa ga još ovako guze.

    Bottas mi nije ni u najboljih 10 na gridu, ali mi ga je stvarno žao.



    2
    -2

    4
  6. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Wolf: Na kraju sljedeće sezone moraš imati isti broj titula kao Lewis inače letiš.



    11
    10

    1
  7. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Toto, sto je previse, previse. Prestani vise jebat Valtterija u mozak sa ovakvim izjavama, jer trazis od njega da bude na Hamovoj razini, a u isto vrijeme da pomaze Hamu i da kod “Valtteri, it’s James.” i slicnih poruka propusta Hama. Iako mi nije drag, stvarno mi je nakon svega zao Valtterija. Preporucam mu da poslusa prvi dio Totovih zelja, a za ovo pomaganje Hamu nek se pravi da nije cuo i da vozi po svom jer sigurno mu ne gine otkaz nakon 2019 i dolazak Ocona na njegovu poziciju, ali bar ce otici donekle oporavljenog dostojanstva.



    4
    3

    1
  8. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Drugim riječima, vozi kao Rozberg jer znaš, ponašaj se kao Rozberg jer ćeš to naučit i prvenstvo je tu! Predviđam dobrog Botasa. Luis je kao naučio kako se treba ponašati! Haha…da, sve je naučio osim gubiti. Čim Botas jednom bude prvi, a on recimo treći ili gore, pokazat će pravo lice. Ono bez osmjeha. Tada će nestati riječi podrške timskom kolegi.
    Valteri, samo gas…voziti znaš. I nepuštaj ovoga nikad i sve će biti u redu. Ako izgubiš mjesto za drugu godinu, izgubi ga časno.



    7
    7

    0
  9. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Daj be seri… mora samo slusat samo sta mu kazete i to je jedino kako ce ostat u mercedesu


    0
    -2

    2
  10. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Majko mila kakvih se ovdje sve gluposti može pročitati to je strašno.
    Šta bi treba reći Totto da Bottas nema nikakve šanse?
    To bi bilo super za motivaciju vozača koji će im trebati dogodine, pogotovo ako se i RB približi.
    I vidi kakva slučajnost većina koji pljuju po Mercedesu i njihovom modusu operandi su navijači SF.
    Baš me zanima mišljenja vas istih ako Leclerc bude brz ko Vet i krene mu “krasti” bodove, a Ham se odvoji.
    Hoćete li se i onda zalagati za totalnu ravnopravnost među vozačima.


    0
    -3

    3
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      Ne zalažem se za ravnopravnost jer podržavam 1-2 vozača. Ali neka ne kenjaju uvjek.



      1
      1

      0
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      @smr201 Ja sam prvi za to da privilegiju u momčadi ima onaj vozač koji je bolji i koji ima više bodova na tablici te da se zna ko je kolovođa, a ko vodonoša(znamo šta je bilo s Ferrarijem ove sezone jer se nisu drznuli odredit 1. i 2. vozača), ali ovakve izjave od Tota mi izazivaju zapetljaj crijeva jer traže od njega da bude i Rosberg i Barrichello u jednom, a to jednostavno nije moguće, a još znamo da Ocon zapet ko puška čeka mjesto u Mercedesu. Ovakve Totove izjave te činjenica da je Ocon tu uopće nisu motivirajuće za Valtterija, nego su dapače demotivirajuće. Ja se nadam za Valtterijevo dobro da će on pokazati da ako nije u istom rangu sa Hamiltonom, da mu svakako mnogo puta može biti potpuno ravnopravan u utrkama, samo se mora drznut i bit pomalo ka Rosberg



      2
      2

      0
  11. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Totetu, očito, slabo ide probavljanje novogodišnje sarme.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.