Magnussen: Nema sumnje da je Grosjean brži od Buttona

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Kevin Magnussen vjeruje da je Romain Grosjean najbrži timski kolega kojeg je ikad imao, a iako hvali Jensona Buttona kao najkompletnijeg kolegu, ipak je uvjeren da je Grosjean brži.

Magnussen je uz Buttona vozio u McLarenu 2014. godine, ali je onda izgubio mjesto 2015. kad je došao Fernando Alonso. Danas je godinu kasnije otišao u Renault, da bi onda prešao u Haas gdje je i danas.

“Ako pogledate cijeli paket – ljudski faktor, kemiju, vremena po krugovima – Jenson je najbolji timski kolega kojeg sam ikad imao. Ali, nema sumnje da je Romain brži od Jensona.”

“U jednom krugu – Grosjean je nevjerojatno brz kad mu se sve posloži. Značilo bi mi više da sam ja pobijedio kvalifikacijsku bitku ove godine. Možda to znači nešto ako vas velike ekipe gledaju, ali ja se ne oglašavam na taj način.”

Haasov tempo iznenadio je mnoge, uključujući i Magnussena.

“Još uvijek smo mlada ekipa i učimo neke stvari. Možda smo imali bolji bolid nego smo očekivali. Borimo se u višoj kategoriji nego smo mislili da pripadamo.”

“Ali, to je lijep problem i pokazuje koliko imamo talenta i potencijala.”

Grosjean se početkom ove godine mučio i kao što smo pisali, vratio se u formu u drugom dijelu sezone.

“Romain se vratio nakon teškog perioda i činilo se da sam ja napravio korak unatrag. No, to nije bio slučaj. On se vratio na najviši nivo.”

“Bilo je jasno da je s određenim nadogradnjama Romain dobio bolid koji mu je jako odgovarao. Sve u svemu – bilo je bolje, ali za razliku od Romaina – ja sam mogao voziti i stari bolid. Zapravo, nije mi bilo jasno zašto je za njega razlika bila tako velika.”

— Kevin Magnussen

Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    Ferrari boy Prikaži

    Sjecate se sezone kada je Buton postao prvak, difuzori+Ros Brown i dok su ih sustigli Buton se vec osigurao poenima


    0
    0

    0
  2. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Grozni ja majstor, očito onda kada mu se sve poklopi, onda je spreman i na najbolje rezultate, to je dokazao dok je vozio za Lotus sa Kimmiem od kojeg je često bio i brži. Nažalost onda je Lotus potonuo zajedno sa Groznim, stigla je serija nesretnih i bedastih udesa i snovi za mjestom u Ferariju su se odjednom rasplinuli, nažalost. Sada ga svrstavamo u krug onih sličnih Maldonadu, a puno je bolji, zato i vozi još uvijek.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.