McLaren: Formula 1 se mora boriti protiv otpora određenih ekipa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

McLarenov CEO Zak Brown kaže da Formula 1 mora slomiti otpor određenih ekipa prema promjenama koje, po njemu, nužno moraju biti provedene.

Liberty Media želi velike promjene za 2021. godinu s novim konceptom bolida, ograničenjem budžeta i drukčijom raspodjelom novca. Naravno, sve u cilju neizvjesnijeg utrkivanja i boljeg konačnog proizvoda koji bi privukao više široke publike.

Međutim, ne slažu se sve ekipe oko toga kako doći do boljeg “proizvoda”, a najskeptičniji su Mercedes i Ferrari. Zak Brown kaže da se Liberty ne smije previše osvrtati na to:

“Znamo da su promjene u F1 teške, a također znamo da je F1 trenutno slomljeni model – kako na stazi tako i kao biznis. To će se morati mijenjati.”

“Očigledno, oni koji danas pobjeđuju će biti protiv tog plana, a oni koji ne pobjeđuju će biti za plan. Neizbježno je da Chase [Carey] predloži nešto što će naići na pomiješane reakcije. No, sport mora ići naprijed i mora raditi ono što misli da je u najboljem interesu sporta.”

“Na kraju krajeva, ono što je u najboljem interesu sporta je također u najboljem interesu svih sudionika. Ako ljudi mogu prijeći preko kratkoročnih ciljeva i gledati širu sliku. Danas, u ovom stadiju u kojem F1 trenutno jest, mislim da svi gube.”

Brown kaže da je Liberty konzistentna u svojoj viziji i pravcu u kojem vodi sport. Osnovne smjernice za 2021. godinu izložene su momčadima već u Bahreinu prošle godine, a sad se razgovara o finim detaljima.

“Mislim da većina ekipa podržava ono što je izloženo u Bahreinu i sad se raspravlja detaljnije o određenim stvarima poput ograničenja budžeta. Znam da se ne slažu sve ekipe, ali većina da.”

“Mi u McLarenu podržavamo Bahreinski prijedlog i mislim da moramo što prije implementirati te ideje. Vjerujem da Chase i Ross [Brawn] rade na tome.”

— Zak Brown

Odgovor

5 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    ” Danas, u ovom stadiju u kojem F1 trenutno jest, mislim da svi gube.”
    Da svi osim Mercedesa.. I Ferraria.. Zato i njima ne pašu promjene.. Uredu razumijem da su oni do sad uložili ogromne novce u razvoj bolida pogotovo u razvoj pogonskih jedinica ali mislim da će i oni morati popustiti prije ili kasnije.. Ako ništa drugo malo po malo.. A u konačnici mislim da je to i najbolje za sve.. Pogotovo za nas navijače.. Da ponovno bude napeto i neizvjesno do zadnje utrke.. Da se grizu nokti i sjedi na rubu stolca i razbijaju televizori od tuge i vrišti i skače od veselja i uzbuđenja.. Ah da već dugo nismo imali takvu sezonu..



    2
    2

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Dakle, promjernom pravila o motorima nitko ne dobiva, troše se dodatni novci koje će svi platiti, stečeni status približenih performansi se razmdrava i netko drugi će opet imati nekoliko godina prednosti u motoru.



      5
      4

      1
  2. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Nekad davno i McLaren nije bio za ograničenje budžeta.



    3
    3

    0
  3. Blackhawk Prikaži

    Hoš prije 10-tak godina “veliki” Ron Dennis je bio vrlo glasan u borbi protiv ograničenja budgeta rekavši da Formula 1 nije sport za siromašne. E pa gospodo iz McLarena, tko vam je kriv što ste siromašni – sad osjećajte posljedice onoga što ste sami posijali


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.