Wolff: Sreća je ključ Hamiltonovog uspjeha

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 5 komentara

Lewis Hamilton prošle je godine proslavio svoj peti naslov prvaka u karijeri. Britanac je postao tek treći vozač u povijesti kojem je to pošlo za rukom – Juan Manuel Fangio i Michael Schumacher, koji je ljestvicu podigao na 7, jedini su u povijesti osvojili toliko naslova.

Hamilton je unatoč snažnoj opoziciji Sebastiana Vettela i Ferrarija sa svojim Mercedesom dominantno stigao do naslova zaključivši vozačko prvenstvo već u Meksiku, dvije utrke prije kraja sezone. Iako je u prvom dijelu sezone bilo vrlo izjednačeno, Hamilton je do kraja sezone uspio ponoviti osobni rekord po broju pobjeda s njih 11 koliko je ostvario i 2014.

[vozac broj=”44″ ime=”Lewis Hamilton” momcad=”Mercedes” sezona=”2018″]

Mnogi zbog svih ovih postignuća kažu da je ovo bila Lewisova najbolja vozačka godina dosad, a njegov šef Toto Wolff smatra da je ključ svega toga sreća koju je Lewis pronašao izvan staze.

Britanac je poznat po interesu za modom pa je tako s Mercedesovim sponzorom Tommyjem Hilfigerom pokrenuo vlastitu modnu liniju koja je prošla vrlo uspješno. Wolff smatra da Hamilton sad bolje razumije što želi od života kako bi bio sretan te da je zbog toga bolji i na stazi.

“Mislim da je ono što se događa to da se on konstantno razvija, nema stajanja.”

“Poboljšava se u svakom području. Poboljšava se na stazi i izvan nje, njegova suradnja s Tommyjem Hilfigerom vrlo je uspješna. To je jedna od najuspješnijih modnih kolekcija iz Hilfigera.”

“Tako je sagradio drugi tip aktivnosti koji je već sad više od hobija, a samim time se nadogradio kako kompletan sportaš.”

“To ga čini sretnim. To je nešto poput Kimija: stvar je u sreći. Ako ste sretni, dobro radite.”

– Toto Wolff

Odnosi između Wolffa i Hamiltona trenutno su bolji nego ikad, međutim nije sve uvijek bilo bajno. Posebno teška vremena bila su ona tijekom unutarmomčadske borbe Hamiltona i Nice Rosberga. Rosberg se nakon osvajanja naslova 2016. umirovio te od tad nema trzavica između Wolffa i Hamiltona.

“S Lewisom nam je trebalo vremena i gledajući s odmakom, s obzirom na to kako je sezona 2016. završila, to nam je dalo najbolje korijene za jačanje naših odnosa.”

“Od tad smo većinom imali dobre trenutke i povjerenje je naraslo. Najvažnije je za vozača, mene i momčad da možemo reći da vjerujemo jedni drugima, a to nije nešto što je lako reći.”

Hamilton je s Mercedesom osvojio 4 od svojih 5 naslova, a njemačka je momčad od njegovog dolaska 2013. osvojila svih 5 konstruktorskih naslova od 2014. U 2019. ulaze s istom vozačkom postavom kao i prošle dvije sezone, uz Hamiltona će voziti Finac Valtteri Bottas.


Odgovor

5 komentara

  1. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Volio bih da i drugi vozači imaju takav odnos s timom i menadžmentom. Zadovoljan vozač i zadovoljan tim dobitna je kombinacija.



    4
    1

    3
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Pa sreća definitivno pomaže u svakom uspjehu ali treba sreću i zaraditi i nemože se reći da ju Lewis nije zaradio.. Definitivno je odradio jednu od svojih najboljih sezona u karijeri i mogu uživati i on i Toto ali vidjet ćemo kad se kolo sreće poćne okretati na drugu stranu što je u životu uvjek neizbježno.. Kada bolid više nebude toliko dominantan i kad konkurencija počne ozbiljno pobjeđivati i odnositi naslove.. Tada će se vidjeti koliko je tko jakog karaktera i duha i kakvi će onda odnosi biti između njih.. Lijepo je dok te sreća prati ali sreća je prevrtljiva i prije ili kasnije ti okrene leđa.. Stalno mi se vrti u glavi situacija iz 2016 u Maleziji.. Lewisu vrisne motor i odmah drvlje i kamenje po Mercedesu i teorije zavjre kako njemu “netko” ne dopušta da postane prvak..U takvim se situacijama stvarno vidi tko je kakav prvak i čovjek.. Dok je Nico bio u ekipi nije bilo takve harmonije i sreće.. Zašto.? Pa zato što Nico nije htio popustiti pred Lewisom i momčadskim odredbama.. I zato je i postao prvakom.. Kapa dolje..



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.