Honda: Ova godina nam je bila potpuno drukčija od prošlih

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Nakon što je Honda ove sezone počela opskrbljivati Toro Rosso svojim motorima, njihov najbolji rezultat ostvaren je već na početku sezone – u Bahreinu. Četvrta pozicija Pierrea Gaslyja je bolja od svega što je McLaren uspio napraviti u četiri godine suradnje s Hondom.

McLaren je u 2017. godini imao devet odustajanja direktno ili indirektno povezanih s pogonskom jedinicom, a ove sezone su Gasly i Hartley imali samo tri takva problema.

Osim toga, Hartleyevo jedino odustajanje povezano s Hondom je rezultat užurbanog popravka bolida nakon sudara na treningu u Britaniji.

“Bilo je jako teško postaviti očekivanja za ovu sezonu jer smo imali novog partnera. Imali smo puno problema i odustajanja prošlih godina. Ove godine nam je prvi prioritet bio pouzdanost. I, naravno, performanse. Zadovoljni smo s pouzdanošću motora. Ovo je bilo potpuno drukčije od prošlih godina.”

— Toyoharu Tanabe

Honda je imala problem već na prvoj utrci u Australiji kad je Gaslyjev motor bio oštećen zbog problema na turbopunjaču i MGU-H. No, to je bio dobro poznat problem jer je Honda sezonu započela s prošlogodišnjom specifikacijom MGU-H, dok su novu verziju uveli na idućoj utrci u Bahreinu.

Sve to uvjerilo je Red Bull da iduće sezone i oni prijeđu na Hondine motore.

“Možete odraditi puno testova na dinamometru, ali ne možete nikad stvoriti iste oscilacije i otkriti prave karakteristike pogonske jedinice,” kazao je Franz Tost.

“Pritiskali smo do kraja sezone da dobijemo nove specifikacije. Nije bilo nužno mijenjati motore u Meksiku ili u Americi, ali smo mi to htjeli.”

“Honda je razvila nešto i htjeli smo znati koliko je to dobro. Uklapa li se u bolid? Što je s oscilacijama, mijenjanjima brzina…”

“Zaista smo htjeli vidjeti kako stojimo po pitanju performansi. Ne samo čista isporuka snage, već i detalji.”

— Franz Tost

Odgovor

4 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Dogodine najdrukčija!



    7
    5

    2
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bas me zanima koliko su japanci pronasili hpa, za Renault se govori da su nasli 50ak.



    3
    3

    0
  3. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Nazdravlje nova 2019-ta svima a “nasem” F1 Pulsu da bude jos bolji i jaci ??



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.