Horner: Učinili smo sve da zadržimo Ricciarda, ali vjerojatno se zabrinuo zbog Maxa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 11 komentara

Red Bullov šef Christian Horner vjeruje da je ekipa napravila sve što je mogla kako bi zadržala Daniela Ricciarda i iduće sezone. No, Ricciardo je unatoč svim tim pokušajima tijekom ljetne stanke odlučio da će prijeći u Renault.

“Razmotrili smo situaciju i mislim da smo učinili sve što smo mogli da ga zadržimo.”

“Zapravo je rekao ono što se kaže u klasičnom prekidu – da nije do nas nego do njega! Mislim da je zaista iskreno htio novi izazov.”

“Također mislim da je vjerojatno bio zabrinut oko svoje vrijednosti uz napredovanje Maxa Verstappena, a nije pomogla ni nesigurnost oko Honde.”

“Uvijek imate plan B. Jednom kad smo shvatili da je situacija ozbiljna, da tako razmišlja, bila je vrlo jednostavna odluka povući Pierrea Gaslyja.”

— Christian Horner

Horner također tvrdi da ekipa nije favorizirala Verstappena:

“Broj jedan u ekipi je onaj koji je ispred na stazi. Pravilo je jednostavno. Ne postoji apsolutno nikakvo favoriziranje u našem načinu upravljanja ekipom. Daniel će vam to reći vrlo otvoreno.”

VN Meksika je bila prva utrka u kojoj je Ricciardo bio bolji od Verstappena u kvalifikacijama još od VN Monaka. Horner sugerira da je upravo taj Maxov napredak subotom bio okidač za Danielovu odluku.

“Mislim da je ovo bila teška sezona za Daniela. Morao se nositi s konstantnom Maxovom evolucijom, a iako su oba vozača imala tehničke probleme – činilo se da se nedjeljom češće događaju Ricciardu nego Verstappenu.”

“Problem kojeg je Daniel imao u Meksiku tijekom utrke Max je doživio u petak na treningu. Također, u Brazilu je Max imao problem s curenjem ulja na treningu pa smo otkrili da je to problem koji se počeo javljati još u Meksiku. Srećom – tamo nije spriječio pobjedu. Ipak, prije 12 mjeseci – svu lošu sreću je imao Max.”


Odgovor

11 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Kako rece netko na faceu

    svatko tko dijeli asfalt s Maxom je zabrinut



    15
    15

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.