Rivali su mislili da su u Toro Rossu potpuno ludi jer idu s Hondom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Toro Rosso je prošle sezone s Renaultovih prešao na Hondine motore nakon tri loše sezone suradnje japanskog proizvođača s McLarenom.

McLaren je često prozivao Hondu zbog loše forme, a Japanci su često priznavali krivicu. Međutim, pokazalo se da momčad ima puno više problema u svojim redovima i ove sezone se nisu drastično poboljšali kako je bilo očekivano, a imali su sreće da je Force India zbog pravnih zavrzlama završila iza njih.

S druge strane, Toro Rosso je na kraju zabilježio 33 boda, što je 20 manje nego prošle godine. Ipak, vrijedi primijetiti da je Honda izgledala puno bolje nego u McLarenu i kao najbolji trenutak sezone pamtimo 4. mjesto u Bahreinu Pierrea Gaslyja.

“Najupečatljivija stvar za nas ove sezone bila je Honda. Sjetite se što su momčadi govorile o njima prošle godine u ovo vrijeme. Neki su govorili da moramo biti potpuno ludi da uzimamo njihov motor.”

“Govorio sam im – da, bit ćemo ispred vas, vidjet ćete. Možda su mislili da sam lud, ali sam bio uvjeren da je Honda pametan odabir.”

— Franz Tost

Red Bull tvrdi da je Hondin motor trenutno bolji od Renaulta po prvi put od početka hibridne ere 2014. godine. Tost kaže da je napredak u 2018. vidljiv i stvaran, ali da su također počeli s više pozicije nego je itko očekivao.

“Honda je već prošle godine bila bolja nego su neki ljudi govorili. Kroz zimski period smo surađivali u Milton Keynesu i u Sakuri. Honda je zbog toga mogla poboljšati pouzdanost i performanse.”

Toro Rosso je ove godine koristio više komponenti motora nego bilo čiji drugi vozači, a nije tajna da su sve to testirali kako bi se što bolje pripremili za Red Bull koji će iduće godine također koristiti Hondu.

“Bilo je od početka jasno da sezonu nećemo završiti na 3 motora kako kaže pravilnik. Ali, zadnje promjene motora bile su uglavnom želja s naše strane. Vidim ovu sezonu kao pripremu za iduću. Ova godina je za nas gotova, zaboravite na nju.”


Odgovor

5 komentara

  1. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Uzeo je Toro Rosso manje bodova, ali sa dva rookija, u odnosu na prošlu godinu sa Sainzom i Kvyatom. A McLaren je žestoko razočarao i na Renaultu, osim početka sezone gdje su donekle bili u borbi za vrh sredine poretka. A možda bi bili i bolji da su ostali na Hondi. Nebi morali puno mijenjati bolid, ako je istina da su toliko upropastili prošlogodišnju “superiornu” šasiju.



    6
    6

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Redbull i TR tvrde jedno a Renault drugo.



    4
    4

    0
  3. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Trebali bi probati sa hondinim motorima iz 2015 i 2016. Možda bi vam bilo jasnije.



    1
    -2

    3
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Najbolje je kako ovaj Tost glumata da on kao o nečemu odlučuje. Njegova razina odluka je boja WC papira, o ostalom odlučuju veliki dečki u RBu. Pogotovo takva strateška odluka kao što je motor….



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.