Bottas: Plakao sam kao beba nakon izgubljene pobjede u Bakuu

Izdvojeno

Valtteri Bottas priznaje da se slomio i zaplakao nakon što je izgubio praktički sigurnu pobjedu na ovogodišnjoj VN Azerbajdžana.

Mercedesov vozač bio je na vodećoj poziciji tri kruga prije završetka utrke, a onda je naletio na krhotinu bolida koja mu je probušila gumu. Finac je morao odustati, a ovu situaciju opisuje kao “najveće razočarenje u svojoj karijeri.”

“Mislim da je to bila jedna od najboljih utrka koje sam odradio. Nisam se dugo nalazio u vodstvu, ali uspio sam napredovati kroz utrku do samog vrha,” rekao je Bottas.

“Sjećam se da sam prije tog trenutka osjećao da je sve pod kontrolom, no onda sam prešao preko krhotina na startno-ciljnoj ravnini koje nisam vidio i utrka je za mene bila završena.”

Još jedno razočarenje pogodilo je Bottasa još jače zato što je bio blizu pobjede i na prošle dvije utrke.

“Bio sam blizu pobjede i uoči Bakua. Završio sam drugi i nadao se prvoj pobjedi sezone, to se ipak nije desilo.”

“Kasnije sam vidio da je i cijela momčad bila razočarana. Dobio sam puno podrške od svih. U hotelu sam se slomio do kraja. Pao sam na koljena i plakao kao mala beba. Nakon toga sam ustao i odlučio da me jedan neuspjeh neće slomiti.”

– Valtteri Bottas

Krhotine koje su se našle na startno-ciljnoj ravnini ostale su na stazi nakon dvoboja Kevina Magnussena i Pierrea Gaslyja. Bottasov momčadski kolega Lewis Hamilton pobijedio je na toj utrci, a Toto Wolff priznaje da je gubitak dvostruke pobjede bio “užasan trenutak” za njemačku momčad.

“Nevjerojatno, tri kruga prije kraja utrke probušio je gumu zbog krhotina. To je bio tipičan, super okrutan trenutak koji pokazuje kakva Formula 1 može biti.”

– Toto Wolff

Odgovor

9 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Bitno da dostojanstvo nije izgubljeno, pobjeda je bilo i bit će pa makar ne za tebe.



    19
    17

    2
  2. Mika Hakkinen
    mikaH Prikaži

    kao neki amater!
    a sta da si prvenstvo izgubio unzadnjem zavoju?
    objesio se?



    2
    -10

    12
  3. avalon Prikaži

    prije je bottas treba plakat posli rusije nego posli bakua . na kvar , probušenu gumu , neopreznost drugog vozača i eventualno odustajanje zbog oštećenja vozač ne može uticat ALI kad ti NAREDBOM “oduzmu” pobjedu ka u rusiji …. da sam bija na njegovom mistu prvo bi izšamara sebe šta sam bija glup i posluša , pa me toto “natega” , a posli bi plaka od muke , jada , tuge , nepravde i rečenice ( na pitanje VB kako će završit trku ) “svi smo imali težak vikend , zadrži poziciju pa će mo posli za stolom sve raspravit ” … otprilike tako nekako je glasila radio poruka tota . ali možda je VB posli bakua i suza tamo očvrsnija za rusiju pa nije plaka … samo je šutija i crvenija se ka rak . katkad mi je žal šta su finci ovako cool ljudi . da je na njegovom mistu u rusiji bija npr montoya baš me zanima kako bi sve završilo .



    8
    8

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.