Ericsson: Odlazim nakon svoje najbolje sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Marcus Ericsson vjeruje da odlazi iz Formule 1 nakon godine koja je u njegovoj karijeri bila najbolja. Šveđanin će iduće godine biti u IndyCaru, nakon što se Sauber odlučio potpuno promijeniti vozačku postavu i angažirati Kimija Raikkonena i Antonija Giovinazzija.

“Ove godine je moj tempo u utrkama uvijek bio jako dobar. Imao sam neke zaista jake utrke. Kvalifikacije su bile problematične. Bio sam prespor u odnosu na Charlesa i zbog toga je bilo teško slijediti broj njegovih bodova.”

“Što se tiče čuvanja guma – ja sam jedan od najboljih trenutno u Formuli 1. To je bila moja najjača strana.”

— Marcus Ericsson

Ericsson je prošle sezone zaradio 9 bodova, čime je izjednačio svoj prošli najbolji rezultat – iz 2015. godine. Osim toga, ove godine je imao i osobno najbolju startnu poziciju – 6. mjesto na gridu VN Brazila. No, na toj utrci je već na početku imao oštećenu podnicu, zbog čega je morao odustati.

“U zadnjem dijelu sezone Marcus je bio konstantno u istim vremenima po krugu kao Charles. Bio je ispred njega u Sao Paolu, a iza njega u Austinu. Bilo je vrlo dobro za Charlesa da ima Marcusa za referencu. Marcus nam je u nekim stadijima sezone puno pomogao da donesemo neke tehničke odluke svojim povratnim informacijama.”

— Frederic Vasseur

Ericsson kaže da je ponosan što je pomogao Sauberu pomaknuti se sa začelja poretka na redovitog osvajača bodova.

“Cijela ova godina je za mene bila najbolja u F1. Posebno ako pogledamo napredak koji smo ostvarili. U Melbourneu smo počeli praktički s dna s Williamsom, a od tada smo se masivno poboljšali i mislim da sam igrao ulogu u tome.”

“Charles i ja smo zajedno radili da pokažemo ekipi u kojem smjeru želimo ići. Očigledno, ekipa nas je slušala i odradila sjajan posao oko poboljšanja bolida.”

— Marcus Ericsson

Odgovor

7 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    Hazard Donator Prikaži

    Kapa dolje Sauberu ove godine, a i Ericssonu. Nije najbolji vozač, ali vrijedi nešto očito, nebi samo tako ekipa narasla.



    6
    6

    0
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Da al F1 je vrhunac motosporta, ako te Leclerc koji je talentirat al opet tek dosa u F1 razvali ko beba zvecku tebi onda tu nije misto, kao da u barceloni u pocetnih 11 igra npr kalinic, nije los al nepripada tu…



      6
      1

      5
      • Charles Leclerc 16
        Hazard Donator Prikaži

        Slažem se s tim, nisam ništa kontradiktorno tome rekao, al kad je već tome tako da je bio u F1, očito je napravio dobar posao ove sezone, ne nužno samim rezultatima (jer očito je taj bolid mogao bolje nego ono kako ga je on vozio), već kao dio momčadi.



        1
        0

        1
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Alonso je Vandoorna razbio ko beba zvečku, ne Lec Ericssona (ne umanjujem izvanredne voznje charlesa)



        1
        0

        1
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Ako se dobro sicam 17-4 lec eri razlika oko 0.5 sec po krugu brzi
        Alo van 21-0 al razlika 0.3 po krugu, tako da iako je vandorne izgubio svaki put u principu je bio dosta blize alonsu nego ericson lecleru



        1
        1

        0
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Pa dobro Ericsson je opet jako puno napredovao. U Caterhamu je bio dno dna, a evo kroz par sezona je napredovao u jako dobrog vozača. Fali mu te čiste brzine zbog koje ne može iskoristiti tempo i čuvanje guma, za koje ne laže. Kako god okreneš, i da je ostao ne bi bila greška Saubera, a opet nije sad nešto posebno pa je ok da je izgubio mjesto u F1. Dobar je lik pa mi je malo žao, ali glede potencijala, on je svoj vrhunac dostigao i bolje od ovog teško da može.



      12
      12

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.