Sirotkin cilja na povratak u F1 2020.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Sergej Sirotkin, sad već bivši vozač Williamsa, ne planira odustati od karijere u Formuli 1.

23-godišnji je Rus stigao u Formulu 1 početkom ove godine nakon što je pobijedio u borbi za trkaće mjesto s Robertom Kubicom. Poljak je 2018. proveo kao Williamsov testni vozač, ali je zato za 2019. upravo on zamijenio Sirotkina u vozačkoj postavi britanske momčadi.

Williams je imao katastrofalnu sezonu, na većini utrka bili su prikovani za samo začelje te su sezonu završili kao uvjerljivo posljednja momčad u prvenstvu sa samo 7 osvojenih bodova.

Sirotkin je uspio ostvariti tek 1 bod, i to nakon diskvalifikacije Romaina Grosjeana na VN Italije, te je sezonu završio kao posljednji u vozačkom prvenstvu. Njegov je sponzor SMP Racing zato odlučio ne ulagati u novu sezonu s Williamsom te je mladi Rus ostao bez trkaćeg mjesta u F1 za 2019.

“Zasigurno je ovo bilo teško iskustvo, ali me učinilo snažnijim.”

“Jasno mi je da iz objektivnih razloga nisam pokazao sve što sam mogao. Ali, također sam svjestan da za mene u Formuli 1 nije sve gotovo.”

“Ni na koji način ne želim odustati. Stvarno se nadam da ću se za godinu dana vratiti na startni grid i pokazati da je dolazak u Formulu 1 bila ispravna odluka.”

– Sergej Sirotkin

Što se tiče njegovih planova za 2019. koji bi mogli uključivati vožnju za Audi u DTM-u, kaže kako zasad nema konkretnih planova:

“Trenutno pokušavamo skupiti sve opcije, ali mislim da u iduća dva tjedna neće biti detalja. Ako ičeg bude, u najboljem će slučaju to biti nakon novogodišnjih praznika.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.