Leclerc cilja na dvije pobjede 2019.

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 5 godina 2 min 9 komentara

Novi član Ferrarija, mladi Charles Leclerc, izjavio je kako mu je cilj za 2019. ostvariti dvije pobjede.

Nakon sjajne rookie sezone u Sauberu, čelnicima iz Ferrarija je to bila dostatna referenca da pozovu monegaškog vozača u svoju momčad za sljedeću sezonu na mjesto Kimija Raikkonena, koji se vraća u Sauber nakon 17 godina izbivanja iz švicarske momčadi. 

Iako zna kako će biti pod snažnijim pritiskom i nadzorom zbog Sebastiana Vettela, Leclerc kaže kako se ne zamara s tim te kaže kako si postavio jasne ciljeve za nadolazeću sezonu.

“Pritisak? Ne, ne osjećam ga. Više osjećam potporu i moram reći kako sam sretan. Moj cilj je da dam sve od sebe te da poštujem očekivanja momčadi.”

“S druge strane garaže ću imati Sebastiana koji će mi biti iznimno važna pomoć u odrastanju i učenju. Sjajan je kao osoba i vozač. Upoznali smo se još kad sam radio u Maranellu u simulatoru te mi je zahvalio na poslu koji sam odradio.”

“Natrag na moje ciljeve. Očito je da želim pobijediti koju utrku sad kad vozim za Ferrari; poput Monaka, koja je moja domaća utrka, te na Monzi. Ali, ne mogu zamisliti kako je to voziti u Monzi kada si Ferrarijev vozač!”

– Charles Leclerc

Leclerc je prije službene objave već vozio Ferrari, ali kao službeni vozač momčadi se pojavio tek na testiranjima u Abu Dhabiju nakon sezone.

Kratko je komentirao i to iskustvo.

“Kako sam se osjećao? Nevjerojatno. Bolid je sjajan za voziti. Bila mi je iznimna čast kao i velika emocija.”

“Govorimo o testiranju tako da nema previše smisla da pričam o performansama u globalu, ali je zato osjećaj bio neopisiv.”

– Charles Leclerc

Odgovor

9 komentara

  1. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    Bravo mali. Po meni Ferrari trenutno ima najbolju vozačku postavu za 2019u godinu.



    12
    9

    3
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Na prvu sam skroz krivo shvatio naslov.



    13
    13

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Čini se da mu je Ferrari jasno dao do znanja koja je njegova uloga i da računaju na njega tek za koju godinu kasnije. Pametno. Ima privilegiju napredovati u Ferrarijevom bolidu, takvu privilegiju nitko nije imao XX godina. Seb je idealni mentor, a i mali će ga sigurno potaknuti da i sam podigne svoju razinu. Po meni idealna suradnja gdje nebi trebalo biti previše problema.

    Leclerc bi sljedeće sezone mogao biti ključan eventualnom osvajanju konstruktorskog naslova.
    Bottas je u vrlo lošoj poziciji, iako ironično nalazi se u Mercedesu. Nastavi li ovako ne vjerujem da će ga Mercedes zadržati. Dosta blijede predstave, iako istina imao je jako dobar start u sezoni. Čak i da digne svoj tempo i bude realna prijetnja Hamiltonu, opet neće biti dobro za njega, sigurno bi dobio po prstima. Ako misli izvesti “Rosberga mora svaku utrku ići na nož i davati 120%. Jako teško, pogotovo protiv ovog Hamiltona koji se podigao na novu razinu. Njegova jedina nada je malo podignuti tempo zbog Ferrarija i čuvati leđa Hamiltonu i moliti boga da se umirovi za godinu-dvije. No opet, i bez Hamiltona imat će druge s kojima se mora nositi. Jako je puno kombinacija i mogućnosti, a jako malo šansi za njega i baš zato mislim da je na njemu najveći pritisak, a znamo kakav je pod pritiskom. Bilo bi to mudro iskoristiti uz konstanto dobre vožnje Leclerca. Uz toplo-hladnog Kimija se to jednostavno nije moglo, vidjeli smo to možda i malo previše puta.

    Naravno sve to može pasti u vodu ako Leclerc u početku sezone uhvati Seba na krivoj nozi pa namiriše krv s kojom pobjedom, lako se stvori kaos…svašta je moguće, ali mislim da će biti sve oke i dobra suradnja, čini se daleko zreliji i od onih koji su puno duže u F1.



    16
    13

    3
  4. Charles Leclerc
    Red4eveR Prikaži

    Bit ću skroman, želim mu dvije pobjede i naslov svjetskog prvaka :)



    9
    5

    4
  5. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Ajde mali samo ti vozi kako treba i budi strpljiv doći će tvoje vrijeme.


    0
    0

    0
  6. Bernie Ecclestone
    maki Prikaži

    Očekujem barem da bude al pari Vettelu.



    1
    -1

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Mene ne bi cudilo da bude bolji. No iskreno se nadam zbog Ferrarija da ce Vettel odraditi sezonu kak bog zapovjeda a da mu mali p9mogne. Prvo treba srusiti Mercedes a onda nek pokazuju tko je bolji. A s obzirom na renome S. Vettela suludo je ocekivati od Ferrarija da ga stavi u jednak polozaj sa Leclercom. Mali ce vjerovatno biti zvjer no prvo trebaju gledati na momcad a onda na sebe. Jedino ako je po mim pitanju za Leclerca ako krene u sezonu stvarno bolje od Vettela onda neka mu daju sansu.



      10
      8

      2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.