Szafnauer: Stroll je jednako brz kao i Ocon

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 14 komentara

Lance Stroll svoju će treću sezonu u Formuli 1 voziti za momčad trenutno službenog naziva Racing Point F1 Team. 20-godišnji Kanađanin dosad je vozio za Williams, a kupnjom momčadi od strane njegovog oca Lawrencea bilo je jasno da će Lance dobiti mjesto za 2019.

Esteban Ocon bio je taj koji je morao napraviti mjesta za Lancea Strolla, a takav rasplet situacije mnogima nije najbolje sjeo.

Strolla iz jasnih razloga tijekom cijele karijere prati etiketa “pay drivera”, no šef momčadi Racing Pointa Otmar Szafnauer tvrdi da je on jednako brz kao i čovjek kojem je oduzeo mjesto.

 “Lance je u potpunosti uživao u vremenu provedenom u bolidu, rekao je da bolid može raditi stvari koje on od njega želi, što je dobro, iznimno smo impresionirani Lanceom.”

“Impresionirani smo bili već nakon što je vozio u simulatoru. Brzo je ulovio dobar tempo, bio je na Estebanovom nivou u simulatoru.”

“Samo smo se nadali da tempo koji je pokazao u simulatoru može prenijeti na stazu i to je napravio. Bio je vrlo brz i na stazi.”

– Otmar Szafnauer, šef Racing Pointa

Stroll iza sebe već ima dvije sezone, no Szafnauer smatra da na njegovim vještinama i dalje treba raditi. Ipak, smatra da to neće biti problem uz njegov potencijal:

“Imamo dobar potencijal u Lanceu. Radit ćemo s njim nadajući se da ćemo ga naučiti neke stvari koje znamo o gumama, čuvanju istih te kako ih učiniti brzima i trajnima tijekom stintova, to ćemo napraviti s njim, a pomoći ćemo mu i da se bolje kvalificira.

“On donosi neke odlične vještine, brz je, obično odrađuje sjajan posao na startu i u prvom krugu, obično nadoknađuje mjesta, stoga se veselimo radu s njim.”


Odgovor

14 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    On te hrani. Neces ga pljuvati valjda…



    3
    -1

    4
  2. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Ajde reci bilo sta drugo ako imas muda ???????



    3
    1

    2
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    A eto usporediti ćemo s Perezom…



    5
    5

    0
  4. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Iako mi je ova Otmarova izjava malo preuranjena i doima se kao da se moraju pravdat sta su ga doveli jer je njegov otac vlasnik momcadi, mislim da ce nas Lance Stroll ugodno iznenadit.



    2
    2

    0
  5. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Možda u sprintu na 100 metara po atletskoj stazi


    0
    -3

    3
  6. Nigel Mansell
    dusko Prikaži

    Pa dobro, nije se Stroll pojavio niotkud. Osvojio je F3 2016. sa više bodova i daleko većom prednosti nego Ocon F3 2014…
    Sad, da li je dalje napravio razvoj na razini Ocona, tek ćemo vidjeti… nisam baš uvjeren, ali ne treba ga pljuvati kao da je zalutao ovdje…



    8
    8

    0
  7. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Premalo se vjeruje u Strolla …



    4
    4

    0
  8. avalon Prikaži

    hahahaha , kakva 3 duhovita komentara . dobro je matej2018 primjetija da szafnauer ne smije reći ništa loše isto ka i Krstaš koji zna da stroll hrani szafnauera pa ovaj mora pričat pozitivno iako ljudi , pravi poznavaoci znaju da laže . lako je ovo izjavit ( da se ubulji strollovima ? ) “Impresionirani smo bili već nakon što je vozio u simulatoru. Brzo je ulovio dobar tempo, bio je na Estebanovom nivou u simulatoru.” ko je to od nas vidija ? kako znamo da je ovo istina ? neka da podatke , link je li tako stručnjaci ? :) :) :) :) i ovo je laž “Samo smo se nadali da tempo koji je pokazao u simulatoru može prenijeti na stazu i to je napravio. Bio je vrlo brz i na stazi.” LS uopće nije bija brz vozeći FI na testiranju u abu dabiju … 1 . dan je jedva završija sa 3 . vrimenom sa čak 0,18 s zaostatka za bottasom , i ogromnih 0,6 s za najbržim sebom . virujem da je tata platija maxu , perezu , hulkenbergu , kubici , kimiju ( od ovih “značajnijih” koji su vozili prvi dan ) da budu sporiji od sina mu . čuja sam da je pokuša kupit i seba , valtteria ali su oni bili nepotkupljivi :) :) :) da je prvi dan ima sriće pokaza nam je 2 . dan testiranja kad je stroll Jr odvozija tek 3. vrime u bolidu u koji je tek “uletija” . znam , nam , ovo testiranje ništa ne znači , ništa ne pokazuje mada i pokazuje … ali samo kad je npr leclerc u pitanju . monegašani je odvozija najbrže vrime od svih ( i od seba ) i to je dokaz da će 2019. bit zaje*an igrač , a stroll Jr je tek ima sriće oba dana zar ne ? “sredit” će njega perez i dokazat kako LS ne zaslužuje F 1 za razliku od npr hulkenberga kojeg je takođe “sredija” perez ( 2 Vs 1 ) , a koji zaslužuje top bolid . OK , znam , hulkenberga sa 184 cm je*e visina ( da je niži moga je kako se šuškalo vozit ferarri :) :) ) za razliku od LS koji je visok tek 182 cm pa nema tih problema i lako ga je “uklopit” u bilo koji kokpit . btw , pronaša sam podatak da je ocon visok 186 cm , a njega visina ( 2 cm više od NH ) je je*e ka nijemca ?!?!?? kad sam već kod etebana kako niko nije primjetija ono šta je primjetija dusko tj da je LS uvjerljivije bodovno ostavija iza sebe konkurenciju od ocona ( LS odustajanje više od EO ) kad su osvajali titulu u F 3 ? da je LS sezonu završija sa 14 , a EO sa 9 pobjeda . u prvoj sezoni koju je rookie odvozija jako dobro , sve pripisujete srići , nisu vas zanimali rezultati/bodovi trka nego loše Q di ga je massa “uništija” . za “potvrdu” vaših teza o LS koji ne zaslužuje F 1 i njegovoj srići u 2018 . ste uzeli ovu sezonu di je završija 18 . sa tek 6 bodova . ne čudim se većini koja tako misli no čudim se stručnjacima koji su
    konstantno omalovažavali ( i omalovažavaju ) momčića , a nisu uzeli u obzir “kvalitetu” williamsa i sve ono šta je o bolidu posli užasnih FP izjavljiva cijenjeni kubica ?!!?? ni na ovom testiranju u abu dabiju poljak se nije vrimenima “proslavija” …. 1 . dan tek 0,24 s brži od novaka u timu russella , 2 . dan debelo najlošije vrime . volija bi da mi stručnjaci objasne kako to da je u FI koja sigurno nije konkurentna mercedesu , ferarriu LS bija “pobjeđen” 1 . dan tek od seba i bottasa , a 2 . dan od leclerca i gaslya tj ferarria i RB ? naštima tata ili možda szafnauer priča argumentirano na osnovu postignutih vrimena LS , a ne zato šta ga ruka njegovog tate “hrani” pa ovaj ne smi reći istinu kako je momčić zapravo nesposobni , netalentirani papak , a rezultati testiranja nevažni ili plod sriće . evo još jedan kuriozitet da samo malo mrzim NH ( :) :) :) ) i koliko je SP jak kolega LS . NH je na dvi liste rezultata povjesti F 1 među prvih 10 …. na listi vozača sa najviše bodova bez pobjede prvi je SP , drugi NH . NH je i 5 . na listi vozača sa najviše trka bez pobjede …. 158 . ispred njega su 4. warwick ( 162 ) i brundle ( 165 ) , heidfeld je malo daleko ( 185 ) no uz malo truda NH može dostić i prestić ovu trojicu no ne virujem da može sa trona “srušit” de cesarisa koji u 214 trka nije nikad pobjedija . e da … i LS je na dvi “vječnoe” liste … 2 . na listi najmlađih “startera” trke sa 18 godina i 148 dana ( 1 . max sa 17 g i 166 dana ) i 2 . na listi najmlađih osvajača podija sa 18 godina i 239 dana ( prvi je max sa 18 godina i 228 dana ) vidi vraga , super star max je prvi podij osvojia kad je bija čak 11 dana mlađi od papka LS . možda i ovo “govori” o talentiranosti jednog i antitalentiranosti drugog momčića jer max je prvi podij ostvarija u lošem RB 2016 . ( RB drugi u konstruktorskom prvenstvu ;) ) , a LS po srići i u superiornom williamsu iz 2018 . :) :) :)



    3
    0

    3
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Što se mene tiče, minus i ovima što omalovažavaju Strolla, a minus i tebi znaš zbog čega… Evo neko je već napisao neki dan, kako je SP pobjedio NH, sa osjetno slabijim omjerom i u kvalifikacijama i u utrkama. Samo je važno da ga je bodovno dobio, i da mu se omaklo koje postolje… Jebeš ostalu statistiku, kada spominješ nekoga koga ne možeš smislit… A za nekog koga gotiviš je bitno i šta je na nebitnom testiranju ostvario…



      2
      2

      0
      • avalon Prikaži

        Pastor … uf , tvoj minus me pogodija . ne znam zbog čega minus , a vjerovatno ni ti ne znaš ili valjda ne shvaćaš poantu mojih komentara kad se ne samo LS nego i dosta drugih vozača omalovažava , a neke bez razloga uzdiže . ne gotivim ( ma šta to značilo ) nikoga , “opletem” po bilo kojem vozaču kad mislim da je nešto potezima na stazi , izjavama , ponašanjem itd zaslužija kritike . iako sam “označen” ka fan seba ( hahahaha ) kritizira sam njegove greške ( npr njemačku i je počeja gubit prvenstvo ) , “označen” sam i ka mrzitelj LH ali nikad nisam kritizira njegov talent ali jesam ponašanje , izjave . isto tako je i sa maxom … priznajem brzinu , talent ali ne i ponašanje na stazi . ne uzimam Q ka nešto relavantno jer su trke pokazale da ako nisu u pitanju prva 2 ili katkad 3 startna reda i vozač koji je lošiji u Q može ostvarit dobar rezultat jer trka je duga i može se svašta izdogađat . ja sam pisa ( pa i u komentaru poviše ) , a ne NEKO kako je SP pobjedija NH 2 Vs 1 i ti to znaš jer si replicira , a ovo “sa osjetno slabijim omjerom i u kvalifikacijama i u utrkama. ” kako si napisa možeš 50 % obisit mačku o rep . da si provjerava prije pisanja vidija bi da je 2014 . NH bija osjetno bolji u Q ( 12 Vs 7 ) ALI u trkama koje su oba završili omjer je bija 7 Vs 7 . 2015 . u Q omjer je 11 Vs 8 , u trkama 7 Vs 6 za NH . 2016 . 12 Vs 9 za NH , u trkama 8 Vs 8 . vidiš zašto 50 % svoje trvrdnje možeš obisit mačku o rep ? zato šta NH nije osjetno ima bolji omjer od SP u trkama . te 3 sezone omjer je 22 Vs 21 za NH . ako je pobjeda više osjetan omjer onda si u pravu :) naravno da je nevažan broj osvojenih bodova na kraju prvenstva ( pitaj alonsa za 2010./12. npr ;) ) jer ide u korist SP … a da ide u korist NH ? bi li onda bilo važno ? bi li onda napisa kako je i bodovno perez bija osjetno lošiji od NH ? :) :) u branjenju neobranjivog ideš tako daleko da pišeš “…da mu se omaklo koje postolje” da , omaklo mu se i to 8 X , tvom “branjeniku” baš ni jednom ?!?!? , a osjetno je bija bolji u svim segmentima od sergia :) prilično je smiona ( s obzirom da me ne poznaješ niti znaš moj tok misli kad pišem o F 1 ) tvoja tvrdnja kako nekoga od vozača ne mogu smislit . na osnovu čega ? toga šta ne veličam vozača koji u 8 sezona , 156 trka nikad nije ostvarija postolje , a ipak je vrhunski ? na osnovu toga jer se ne pridružujem pljuvanju po momčiću koji je rookie sezonu odradija vrlo dobro ali jbš to kad ga je preiskusni massa deklasira u Q ali ne i na tablici ? za tebe plasmani/bodovi osvojeni tim plasmanima su nevažni ? pa zašto se onda prvenstvo boduje kad bi zapravo trebalo bodovat Q i umjetnički dojam u trkama ? naravno uz uvjet da je naš omiljeni bolji u Q no ako je bolji u trci ,lošiji u Q onda bi bodovanje trka bilo OK ? pravi pokazatelj kvaliteta ? ne znam jesi li uopće shvatija poantu članka i komentara ispod … poanta nije kako pišeš nebitno testiranje ( glupi seb , bottas , max , sergio , kimi , sainz pa i “tvoj” hulkenbeg nisu znali da je nebitno pa su se pojavili , vozili testiranje ) nego izjava szafnauera o LS , njegovoj brzini ( ja bi napisa i prilagodljivosti na sasvim drugačiji bolid od williamsa ) kojom je potvrdija izjave svoga šefa momčadi . iako za tebe nevažno testiranje za mene baš i nije bilo jer bi se dalo na osnovu njega zaključit da će npr leclerc vjerovatno bit bitan “igrač” 2019 . isto ka i gasly , da bi sainz možda moga imat “pune ruke posla” sa ambicioznim norrisom , a kubica sa russellom . btw … “tvog omiljenog” ne bi ni spomenija da nije bilo komentara ( i u nekim prijašnjim člancima ) kako će segio “uništit” LS . pa ako nije sramota šta je pobjedija NH zašto bi bilo čudno da pobjedi i lanca koji je puno neiskusniji od hulkenberga , a nije ni top vozač ka šta je navodno nijemac :) :) :)



        1
        -1

        2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ne kažem da se trebaš pridružiti pljuvanju Strolla. Ne pljujem ga ni ja. Ali pljuvati nekog drugog da jednog uzdigneš…



        1
        0

        1
  9. Charles Leclerc
    _splico Prikaži

    Svako ko je u blizini momcadi formule 1 je brz i zasluzuje bit tu. Niko nije u bolidu zato sta nema ko vozit pa neka momak vozi. Sve su to brzi vozaci samo je pitanje cime raspolazu… ne znan kako neko moze tvrdit da stroll ne zasluzuje misto u bolidu. O tome ce se mozda dat raspravljat dogodine kad bude vise materijala za usporedbu, al sumnjan da ce stroll ‘toliko’ podbacit da ce se moc rec ovaj je totalno zaluta i tata je platia. Tata je platia to je istina, stroll nije najbolji i najbrzi vozac na gridu al nije ni toliko spor da je samo zbog tatine love u bolidu…



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.