Bottas nije zabrinut oko svoje budućnosti u Formuli 1

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 5 komentara

Valtteri Bottas ove je godine odvozio, prema vlastitim riječima, svoju najgoru sezonu u Formuli 1.

Finac je svoju drugu sezonu s Mercedesom završio na petom mjestu u ukupnom poretku bez ijedne pobjede čime je postao prvi Mercedesov vozač u hibridnoj eri bez pobjede u sezoni, dok je Hamilton s istim bolidom stigao do 11 pobjeda i dominantnog naslova.

[vozac broj=”77″ ime=”Valtteri Bottas” momcad=”Mercedes” sezona=”2018″]

Iako je odradio dobar posao u pomaganju Lewisu Hamiltonu pri osvajanju naslova, mnogi već sad smatraju da Mercedes neće dugo držati Bottasa u momčadi. Vjerojatno nema vozača koji ne bi volio sjesti u Mercedes, a mladi lavovi povezani s Mercedesom samo čekaju svoju priliku – tu je ponajprije Esteban Ocon koji nema trkaće mjesto za 2019., aktualni F2 prvak George Russell, pa čak i Stoffel Vandoorne koji nakon dvije razočaravajuće sezone s McLarenom odlazi u Formulu E.

29-godišnji Finac nema ugovor za 2020., no kaže da ga razne špekulacije o gubitku mjesta ne brinu:

“Ne, to me ne brine”, kaže Bottas o nagađanjima u medijima.

“Ljudi uvijek pričaju i sigurno je da svaki vozač želi napredovati sa svojom karijerom, žele iskoristiti prilike. Ali moj posao nije brinuti se o tome, to će mi samo naškoditi.”

“Imam dobre odnose sa svakim članom momčadi, uključujući Tota Wolffa, te mi uvijek možemo otvoreno razgovarati o svemu, stoga nema ničeg skrivenog.

“Ako postignem svoje ciljeve i ciljeve koje momčad mi momčad postavi iduće godine, to je dobro. Ako ne uspijem i ako momčad smatra da ne radim dovoljno dobro, sve je u redu. Sport tako funkcionira, stoga nisam zabrinut.”

Bottasa ne treba otpisivati, prošle je godine uspio ostvariti 3 pobjede, a ove je sezone, unatoč generalno lošim rezultatima, početkom sezone izgledao jako dobro, no sreća ga nije previše mazila i ubrzo je postao Hamiltonov “vodonoša”. Za iduću sezonu kaže kako već zna na čemu treba raditi kako bi spriječio ovakav ishod:

“Moram pregledati sve iz ove sezone jer na svakom trkaćem vikendu ima stvari koje možete odraditi bolje. Ne mogu reći da postoji samo jedna stvar koju moram popraviti, ali bolje ćemo pregledati sve i razgovarati s momčadi o tome.”

“Zatim ću morati odlučiti koje će biti glavne točke jer postoji puno stvari, a mi smo ograničeni s vremenom i s onime koliko se može obraditi odjednom. To je plan za zimu.”

“Iz ovakve sezone jednostavno morate naučiti i pokušati je zaboraviti, ali ovo je definitivno sezona koja će me učiniti jačom osobom i vozačem za budućnost”, zaključio je Bottas.


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Znas gdje ga vidim? U f2 jer za bolje i nije, ko i svaki od vozaca f1 koji ne daje svoj maksimum..sve su to pizde od ljudi, karaktera ni grama, takvi ovom sportu ne trebaju.



    6
    0

    6
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Postujem timske odredbe i nesmatran losim da brzi i bodovno bolji propusti trenutno sporijeg kolegu, ali da sporiji igra izbacivaca a brzi napadaca nema nikakvog smisla, a pogotovo ono oconovo micanje u monacu je gadljivo, tako da tim potrckima zelim da gonu iz f1 drazi su mi pay driveri od bezkicmenjaka



      5
      3

      2
  2. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    A sta je s Wehrleinom? Njega nema ni u široj slici? Jasno mi je da je sad s Mercedesom raskinuo vezu, ali mi se to ne čini kao taktički potez da dobi mjesto u nekoj momčadi nepovezanoj s Mercedesom, a ne kao potpuni kraj suradnje?


    0
    0

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Mal9 je previse buke dignuto oko njega a nije neki vanserijski talent. Da je , vjeruj mi imao bi on mjesto u nekom od bolida. Na kraju krajeva imamo par pay drivera koji su tu zbog love i ostalo su talenti ili dokazani materijal. Stoga za njega tesko u ovoj situaciji moze biti mjesta.



      2
      1

      1
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Pa nema sto biti zabrinut. Je da je malo podbacio u svojim performansama i rezultatima ali u momcadskom smislu je svoj posao obavio za 10. To mu je i bila uloga i to je odradio i dok je tako nema se sta brinuti. No da npr nagodinu naslivi odu drugdje pogotovo ako njegovi bodovi bi falili onda bi itekako bio na tapeti…..



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.