Todt: Previše skrivenih simulacija šteti Formuli 1

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 7 komentara

FIA-in predsjednik Jean Todt je zabrinut zbog sve većeg korištenja simulatora u Formuli 1, i to daleko od očiju javnosti. Nakon što je smanjen broj testnih dana, ekipe su sve češće počele angažirati vozače samo za ulogu testiranja u simulatoru.

Todt je zabrinut zbog posljedica takvih strategija:

“Stvari se mijenjaju, nekad nabolje, nekad ne,” izjavio je u intervjuu za Sky.

“Mislim da su bolidi previše pouzdani. Osjećam da se puno toga događa u pozadini što javnost ne vidi. Simulacije, vozači simuliraju utrke u tvornici tijekom trkaćeg vikenda bez ikakvog ograničenja.”

“Na neki način mi nedostaje prošlost. Nedostaju mi privatna testiranja. Svi su prigovarali da ih ima previše, ali barem ste mogli vidjeti što se događa.”

“Vjerojatno se tada pretjeralo s tim, ali danas se pretjeruje sa simulatorom. Ponekad je dobro da se to malo više kontrolira.”


Odgovor

7 komentara

  1. Alain Prost
    zastava 101 Prikaži

    za par godina već vidim i prvenstvo u simulatorima…



    4
    2

    2
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Sad se zali sto su bolidi previse pouzdani???? Pa ko tu koga j*ebe?? Ako zelis kao da bude u starim danima daj im 3 motora po utrci i gotovo



    11
    11

    0
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Pa šta ste mislili.. Ukinuli ste sva privatna testiranja.. Ali tehnologija ide dalje.. Sad već imaju simulatore koji mogu simulirati i G sile.. Simulatore ćete jako teško kontrolirati.. Gotovo nemoguće.. Ekipe ih mogu postaviti bilo gdje i bilo kad.. Mogu ga postaviti u vozačevoj spavaćoj sobi.. Bilo gdje.. I što je tehnika naprednija to su i simulatori bolji i precizniji i realističniji.. Pandorina kutija.. Još malo pa će vozači i voziti utrke iz simulatora.. Upravljati će bolidima kao sa dronovima iz simulatora.. Pod izlikom sigurnosti.. To bi definitivno bila smrt F1.. Nadam se da neću doživiti taj dan.. Volim Formulu 1 i pratim je već 20 godina i Formula 1 je uvjek bila tehnološki vrhunac moto sporta ali bi previše tehnologije moglo i ubiti ovaj sport.. Iskreno se nadam da će vodeći ljudi prepoznati taj problem i ne krenuti tim putem..



    13
    13

    0
  4. Mclaren
    KERS Prikaži

    Bolidi prepouzdani a zadnjih 5 godina samo smanjuju broj motora i tjeraju proizvodace na pouzdanost jer su inace naravno kaznjeni..ne kuzim vise nista..



    6
    6

    0
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Šteta što ste samo to izdvojili iz inače vrlo zanimljivog intervjua.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.