F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Raikkonen opomenut zbog incidenta s FP3, Gasly i Grosjean prošli bez kazne [video incidenata]

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Nakon što je Lewis Hamilton jučer na prvom treningu po drugi put ove sezone prekoračio crtu ulaska u boks i time zaradio drugu opomenu sezone, istu je stvar danas na trećem treningu napravio Kimi Raikkonen.

Ferrarijev vozač nije prošao s desne strane bijele crte koja vodi do safety car linije, a zatim je skrenuo natrag na stazu i time prešao preko bijele crte koja odvaja stazu i ulazak u boks.

“Uputa trkaćeg direktora u bilješkama događaja 8.2 navodi da ‘kad ulaze u boks vozači moraju ostati s desne strane pune bijele crte’.”

“U dodatku L poglavlja IV članak 4 (d) stoji ‘…prelazak…crte…bolida koji ulazi u pit lane…’ U ovom slučaju, iako bolid 7 nije ušao u boksove, bio je u procesu ulaska u pit lane i boks. Stoga, smatra se da je do prekršaja došlo. Oba prekršaja smatraju se dijelom jednog incidenta, stoga je dodijeljena jedna opomena”, stoji u službenoj odluci sudaca.

Video incidenta pogledajte OVDJE.

Incident Gaslyja i Grosjeana bez kazni

Na istom treningu vidjeli smo i kontakt dvojice Francuza, Romaina Grosjeana i Pierrea Gaslyja. Gasly je bio u brzom krugu dok se Grosjean sporo vozio trkaćom linijom. Na ulasku u 17. zavoj bili su poravnati, a prilikom skretanja Grosjean udara u frustriranog Gaslyja.

Suci su pozvali obojicu na saslušanje, no kazni nije bilo. Grosjean je rekao da nije bio obaviješten o Gaslyjevom dolasku te se osobno ispričao sunarodnjaku nakon treninga.

“Vozač bolida 10 [Gasly] priznao je da nije mislio da ga vozač bolida 8 [Grosjean] može vidjeti te je zabilježeno da je razlika u brzini približavanja bila preko 120 km/h.”

“Vozač bolida 8 nije dobio upozorenje momčadi preko radija te je izjavio da nije vidio brzi dolazak bolida 10.”

“Izjavio je da bi se u potpunosti maknuo sa staze da je znao da se bolid 10 približava. Umjesto toga je skrenuo u zavoj, malo izvan trkaće linije, ali je time došlo do kontakta s bolidom 10 koji je bio u brzom krugu i nije ga mogao izbjeći zbog velike razlike u brzini.”

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Vw VRSV546 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Mozda se varam al ja mislim da su rekli kimiu da ovo naprave cisto da vide reakciju fie 😂    12

    0