Ecclestone: Neće biti VN Francuske

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

Magny Cours, Francuska

Nakon što je ranije ovog tjedna izjavio da bi se VN Italije mogla preseliti na Imolu, Bernie Ecclestone je u razgovoru za britanski Sky Sports rekao da ne postoji dobra staza u Francuskoj i da se Formula 1 neće vraćati tamo dok se ne nađe pristojna zamjena stazi Magny Cours. Podsjetimo, zadnja utrka u Francuskoj je održana 2008., a pobjednik je bio Felipe Massa. Magny Cours bio je domaćin utrka od 1991., a staza na kojoj se Velika nagrada prije održavala je bila Paul Ricard. Bilo je tu još dosta izmjena u povijest, a vozilo se i na skraćenoj verziji 24 sata Le Mansa.
Vn Francuske nije održana samo 1955. a razlog je bila stravična nesreća na utrci Le Mans 24 sata iste godine. Zadnje gostovanje Formule 1 u ovoj državi bilo je 2012. godine kada je Magny Cours ugostio trodnevni test mladih vozača.

“Ne postoji dobra staza u Francuskoj. Otišli smo iz Francuske zato što nitko nije bio zadovoljan i nitko nije dobivao ništa od te utrke. Francuska ima veliku podršku i može dobiti utrku u kalendaru kada god to želi, ali čini mi se da nitko nije zainteresiran putovati na to mjesto.”

Ecclestone je spomenuo još nekoliko država u kojima želi vidjeti Formulu 1, a jedna od njih je i davno izgubljena Južnoafrička Republika.

“Volio bih da se utrka održava u Južnoafričkoj Republici. Postoji još nekoliko država u kojim želim vidjeti F1, mnogo ih je u Americi. Razočaran sam što nismo uspjeli dogovoriti utrku u New Jerseyu, ali ja i dalje mislim da će se dogovor jednog dana sklopiti i da ćemo vidjeti utrku u New Jerseyu.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.