Smedley: Williams treba napasti na svim područjima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Rob Smedley, koji je prije nekoliko tjedana potvrdio da nakon ove sezone odlazi iz Formule 1, tvrdi da će Williams morati napraviti promjene u svim područjima svoje momčadi ako se želi oporaviti od razočaravajuće 2018. godine.

Podsjetimo, Williams je na početku turbo-hibridne ere 2014. i 2015. godine bio na trećem mjestu u poretku konstruktora. 2016. je pao na peto mjesto, što su uspjeli zadržati i prošle godine, a ove sezone su kliznuli na posljednje. Bodove su osvajali u samo 2 od 20 održanih utrka.

Smedley je uvjeren da ne postoji jednostavno rješenje njihovih problema.

“Nikad se ne radi o čarobnom metku, zar ne? U svim područjima se još može učiti i napredovati. Bila bi pogreška odabrati jedno područje i koncentrirati se na njega kao da je samo to problem.”

“Kad u bilo kojoj organizaciji ili u bilo kojem poslu nešto ne štima – nikad nije problem u samo jednoj stvari.”

“Imaju jako vodstvo u liku Claire Williams i mislim da to vodstvo treba plan oporavka, napad u svim područjima.”

“Mora se raditi na tehničkom dijelu, ali također u svim drugim granama posla.”

Smedley kaže da postoje stvari koje se moraju modernizirati jer nisu dovoljno dobre u usporedbi s konkurencijom u Formuli 1 danas.

“To je dugačak put, a Williams ima talentiranu grupu ljudi. Tamo su neki sjajni tehnički ljudi, neki zaista dobri inženjeri i dobra upravljačka skupina. Trik je u tome da se sve to spoji i povuče u istom smjeru.””


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Zasto ja imam osjecaj da ovaj Smedley nema pojma sta radi? Gdje je god bio u ekipi ta ekipa je se mučila da postigne neke rezultate…



    1
    -1

    2
    • Robert Kubica 1
      Stipe Prikaži

      Bio je u Ferrariju i tu je uzeo 2 titule (2004 i 2007), još se par puta do 2013 borio za titule, a gore u tekstu stoji da je s Williamsom osvoio 2×3 mjest. Možda je imao nesreću doći u Ferrari kada su ostali bez Brawna i Todta (ili bili na odlasku) pa bi ti i dojam bio drugačiji.
      Inače simpa mi je lik, pa sam možda malo i pristran, ali bez obzira na to ne slažem se s tvojom tvrdnjom da su se ekipa mučile kada je on bio prisutan, jer iz tog bi se dalo zaključiti da je on bio odgovoran baš za sve unutar te ekipe.



      3
      2

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.