Renault: Zaslužili smo četvrto mjesto u konstruktorima

Izdvojeno

Prvenstvo je stiglo do posljednje utrke sezone. Za točno tjedan dana čeka nas finale sezone u Abu Dhabiju. Jedna od borbi koje su još uvijek otvorene je ona za četvrto mjesto u poretku konstruktora.

Utrku prije kraja prvenstva, Renault ima veliku prednost u odnosu na Haas. Američka momčad zaostaje 24 boda i trebat će im pravo čudo da osvoje titulu ‘best of the rest’ momčadi za ovu sezonu.

Nico Hulkenberg i Carlos Sainz dali su izjave uoči posljednje utrke sezone. Hulkenberg tvrdi da je njegova momčad zaslužila četvrto mjesto, a Sainz, kojemu će ovo biti posljednja utrka za momčad iz Enstonea, se osvrnuo na vrijeme provedeno u francuskoj momčadi.

Nico Hulkenberg

“Godina je bila dobra. Moju drugu sezonu u Renaultu obilježio je napredak i nastavak puta kojeg je momčad zacrtala.”

“Početak sezone je bio sjajan i zaslužujemo četvrto mjesto u konstruktorima. Veći dio godine smo imali četvrti najbrži bolid, a sada moramo dovršiti posao u Abu Dhabiju.”

“Prošle smo godine u Abu Dhabiju vodili veliku borbu do samog kraja. Sada imamo nešto veću prednost, ali svjesni smo da je sve moguće. Radujem se utrci i nadam se da ćemo sezonu završiti s dobrim rezultatom.”

Carlos Sainz

“Uživam u utrkama ispod reflektora. Yas Marina je lijepa staza s nevjerojatnom infrastrukturom i odlična je lokacija za finale prvenstva. Pripremit ćemo se što je bolje moguće kako bi bili u formi već od petka.”

“Za finale bi željeli nešto više performansi od našeg bolida. Znam da momčad radi naporno kako bi se vratili u bodove nakon nešto lošije utrke u Brazilu. Nadam se pozitivnoj utrci za kraj naše suradnje.”

“Uživao sam u vremenu provedenom u Renaultu tijekom posljednjih 14 mjeseci. Skupio sam važno iskustvo i drago mi je što ću s McLarenom ostati dio Renaultove obitelji. Ostala nam je još jedna utrka i to je jedino na što sam fokusiran.”


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    AlonsoF1 Prikaži

    Da jeste, ali da se Force Indiji nije izdogađalo to što se dogodilo bili bi 7 boda iza vas…dostižnih 7 boda



    2
    1

    1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    A isto tako da sr Hass nije upuco sam u svoju nogu 10 puta bili bi iza njih.



    4
    3

    1
  3. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Ne samo da bi bili 7 bodova nego da nije ekipa bankrotirala mozda bi potencijalno donosili i bolje nadogradnje i više napredovali nego jesu pa sam prilično siguran da bi FI bila ispred.

    U svakom slučaju da imaju budget ko Renault nebi bilo uopće humano po Renault.

    A i što je Alonso 1983 rekao isto stoji.



    1
    0

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Force India pod Strollom ima više para nego što su imali prije bankrota, tako da su u boljem stanju poslije bankrota nego prije. Više para za nadogradnje, koje su na kraju i došle, i koje su ih učinile dosta konkurentnijim. Ipak, na kraju kad im sabereš oduzete bodove, sa osvojenim pod Strollovim vlasništvom, opet kasne za Renaultom.



      1
      0

      1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.