Kubica: Nadam se da ću imati mjesto u Williamsu

Izdvojeno

Prema pisanju poljskih i njemačkih medija, Robert Kubica će od sljedeće sezone biti Williamsov vozač, no još uvijek nema službene potvrde. 33-godišnjak daje neke naznake da bi se mogao vratiti u Formulu 1, ali ni on sam ne može potvrditi da će se to uistinu dogoditi.

Kubici bi u povratku morala pomoći poljska naftna kompanija koja bi trebala osigurati veliku financijsku injekciju.

Govoreći za poljske medije, Kubica je izjavio:

“Donio sam odluku. Hoću li biti u Williamsu iduće godine? Nadam se. Postoje samo dvije momčadi koje su službeno slobodne za sljedeću sezonu, a sigurno ne odlazim u Toro Rosso,” rekao je Kubica.

Kubica se suočava s jakom konkurencijom za mjesto u britanskoj momčadi koje će dobiti vozač koji ponudi najviše novca, a ta se cifra kreće između 12 i 15 milijuna dolara.

Williams je već osigurao jednog vozača za 2019. Mladi George Russell sljedeće će sezone debitirati u Formuli 1, a šefica momčadi Claire Williams je izjavila da je Kubica zajedno s ostalim vozačima na listi kandidata za drugo mjesto.

“Imamo listu i jedan od kandidata je i Robert, a tu su i ostali talentirani vozači. Robert je ove godine obavio sjajan posao za našu momčad i bio bi sjajan momčadski kolega Georgeu, ali još uvijek nismo spremni donijeti konačnu odluku,” objasnila je Claire.

Kubica je dodao:

“Ovaj period je vrlo napet, događa se mnogo toga. Ne radi se o tome da je meni i ostalim ljudima zabavno ne objaviti što je odlučeno. Otvoreno sam rekao da imam rok za svoju odluku, i ona je donesena.”

“Ne mogu objaviti što sam odlučio kako ne bi došlo do čudnih posljedica, ali mislim da ćemo uskoro saznati kakvi su moji planovi. Ne ovisi sve o meni, a isto tako ne ovisi sve o Williamsu,” zaključuje Poljak.

Prije desetak dana pisali smo tome da bi Kubica mogao završiti u Ferrariju kao razvojni vozač. I dok Williams još uvijek nije donio odluku, čini se da je ova opcija realnija.


Odgovor

11 komentara

  1. Super Aguri
    luke990 Donator Prikaži

    Jel ga ovaj kubica gnjavi više…



    6
    1

    5
  2. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Zna li itko koliko je potrebno love za osnovati cijelokupni tim Formule 1, znači od bolida i svih postrojenja do ljudi? Mislim, ako je potrebno oko 50 000 000 eura, ja ovakav švorc osnujem odmah sutra ekipu, nabavim dva pay drivera da donesu po 25 000 000 i na konju sam :D



    11
    10

    1
    • F1puls
      Krstas Donator Prikaži

      Ahahahahahahah
      Zaposlis neke nase strucnjake (sa balkanskih foruma), jer su oni naravno najpametniji na svijetu i sire. Niko osim njih nista ne zna, das im neku crkavicu jer su navikli raditi bez plata i ćeraš tim. Uz malo srece dostignut cete nivo Mercedesa.
      Ozbiljna investicija!



      13
      12

      1
    • Nando
      Lux14 Prikaži

      ako je potrebno oko 50 000 000 eura

      Ako bi sve sam radio, za prvu godinu bi ti trebalo minimalno desetak puta više
      Eventualno da nešto smućkaš ko Haas, ali bi opet to bilo oko 100-200 miliona (ako već imaš infrastrukturu ko Haas).



      1
      1

      0
  3. Fia
    bodo Prikaži

    Hm, mislim da će morati prihvatiti činjenicu da je nekoliko ruskih kompanija spremno izdvojiti koji cent više samo ako zatreba….


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.